Lisää vastustamatonta itäistä eksotiikkaa

Olen kerran aiemminkin kirjoittanut Höntsyn blogissa Pohjois-Korean erityisestä eksotiikasta. Nykyään, kun maailmasta yleensä on helppo saada tietoa ja kuvia, on Pohjois-Korean tyyppinen sulkeutunut, sisäänpäinkääntynyt ja vinksahtanut takapajula jotenkin vastustamattomalla tavalla uteliaisuutta herättävä. Tässä taas pari hauskaa linkkivinkkiä niille, joilla on yhtä kummalliset kiinnostuksen kohteet.

Viime kerralla olivat pääasiallisena aiheena erilaiset propagandavideot. Jonkun (ei minun) mielestä saattaa kuitenkin olla tylsää katsoa minuuttitolkulla esitystä hienosti toimivasta junatehtaasta joka näyttäisi kuuluvan n. 50-luvulle, tai puolen tunnin joukkovoimistelusettiä Rakasta Johtajaa ylistävällä taustamusiikilla. Erityisesti teitä ajatellen on nimimerkki jackscrew koostanut tämän funk-version Juche-propagandasta. Täytyy sanoa, etten ollutkaan ennen nähnyt tuollaista ei-sotilaallista jammailua mitä videolta löytyy:

Usein kun näitä propagandasettejä katselee – ja sitähän me kaikki teemme jatkuvasti – miettii, miksi pohjoiskorealaiset haluavat välittää juuri tällaista kuvaa itsestään. Tai ehkä aivan erityisesti: miksi Kim Jong-Il haluaa välittää itsestään juuri sellaisen kuvan kuin näistä videoista tulee esille. Ihan oikeasti, ostakaa nyt sille toinenkin talvitakki sen virttyneen harmaan toppatakin lisäksi! Eihän tuollaisessa voi edustaa. Vai lisääkö juuri se diktaattorin katu-uskottavuutta, että muilla pitää olla univormut viimeisen päälle, ja itse voi sitten täräyttää tyyliin verkkareissa paikalle?

Mistä asioista Kim sitten nauttii? Tästä liikkuu toinen toistaan villimpiä huhuja, mutta propagandan perusteella miehen kaiken muun ylittävä intohimo on erilaisten asioiden katseleminen. Tämä on huomattu internetin ihmemaailmassa, jonne on perustettu juuri tätä nimeä kantava sivusto: Kim Jong-Il looking at things eli Kim Jong-Il katselee asioita.

Käytännössä kaikki Kim Jong-Iliä esittävät kuvat ovat virallisia propagandakuvia. Jos heti ensimmäinen sivu ei naurata, niin kelatkaapa eteenpäin – näitä kuvia nimittäin riittää. Juuri tällaisena Kim-Jong Il haluaa, että maailma hänet näkee. Katsokaa siis.