Pelaajakortti Mika Lehtinen #13

mikalpelaajakorttiTämänkertaisessa pelaajakorttisarjamme haastattelussa on niin kauniita sanoja Höntsystä, että katsomme tarpeelliseksi huomauttaa heti kärkeen, ettei kyseessä ole maksettu mainos. Ihan totta, ei ole! Ja kuten aina, on ihmisen erikoisuudentavoittelu rajatonta. Tämänkertainen haastateltava Mika Lehtinen pyrkii erottumaan joukosta sillä, ettei korttiin tule lempinimeä. ”Ei ole koskaan ollut minkäänlaista…” – uskokoon ken tahtoo. Pidemmittä puheitta syvähaastatteluumme ja kuva-antiin, joka vain paranee kerta kerralta – tällä kertaa mukana jopa videota! Hyvät naiset ja herrat, Mika Lehtinen #13:

Toisin kuin eräät muut erikoisuudentavoittelijat, suostuu Mika sentään kertomaan pelinumeronsa. Numero 13 tuli miehelle alun perin junnukiekossa, koska sitä ei huolinut kukaan muu. Läpipositiiviseen tyyliinsä Mika toteaa siitä, että ”itse pidin sitä epäonnen numerona vastustajille”.

Urheilutaustasi?

Nuoruudessa jääkiekko, lentopallo ja juoksu Lempäälän Kisassa. Myöhemmin satunnaisia aktiivisia juoksujaksoja (mm. 7 x Pirkan hölkkä ja Venetsian Marathon).

Muut harrastukset höntsäämisen lisäksi:

Teatteri, elokuva, pienimuotoinen rakentelu, korjailu ja polttopuun keräilytoimet. Ensinmainituissa sekottuvat työt ja harrastukset – jäljemmissä halu saada aikaan joskus jotain konkreettistakin.

Paras urheiluaiheinen muistosi?

Kesä 1995 kokonaisuudessaan jolloin treenasin itseni juoksuharrastuksella taas kerran inhimillisiin mittoihin ja hyvään kuntoon.

Mitä lajeja harrastat?

Nykyään höntsään kori- ja lentopalloa 4-6 kertaa viikossa ja kerran viikossa minut löytää Syssyn sulkiskentältä.

Miten usein käyt pelaamassa? Mistä löytyy motivaatio lähteä pelaamaan kerta toisensa jälkeen?

Kts. ed. vastaus. Motivaatioksi riittää leikkimielinen pelaaminen ja erityisesti aina toisia kunnioittava hyväntuulinen peliseura. Pelaan myös itsekkäästi saadakseni itselleni hyvää oloa nykymaailman kiireisessäkin menossa ja iltapelailu katkaisee hyvin mm. työmaailman ajatukset terveellisellä tavalla.

Milloin aloitit Höntsyn vuoroilla / Miten tulit aloittaneeksi Höntsyssä käymisen?

Aloitin alkukesästä 2011 lentopallolla ja ihastuin heti rentoon ja reiluun tunnelmaan ja mukaviin pelikavereihin. Pääasiallisena syynä oli halu aloittaa liikkuminen ilman suorituspaineita kuitenkin omasta hyvinvoinnista pitkäjänteisesti huolehtien. Osatavoite oli unohtaa aktiivisesti höntsyhetkiksi kaikki työpaineet.

Onko sinulla kuntoilutavoitteita ja jos on, miten niiden saavuttaminen sujuu?

Tavoitteeni on jossain vaiheessa lisätä lajivalikoimaan 1-2 juoksulenkkiä viikossa. Tärkeintä kuitenkin on liikkua sen verran kun tuntuu hyvältä – hyvin olen pysynyt tavoitteessani.

Pyrkimyksenä on olla hyvässä fyysisessä kunnossa kesällä 2012, jotta voin levollisena toteuttaa yhtä unelmaani.

Mikä on höntsyssä parasta?

Hienointa on kun äärimmäisen kaunis kirjallinen teos ”Höntsyn Manifesti” konkretisoituu kirkkaasti kaikilla liikuntavuoroilla. Toiminnan avoimuus ja uusien ihmisten mukaan ottaminen sujuu hienosti pelaajakavereiltani ja henkilökunnalta. Aloittamisen kynnys on tehty niin matalaksi, että se voi olla esteenä enää ainoastaan mukaan lähtemistä miettivän ihmisen omassa mielikuvituksessa. Pelikentillä sitten liikutaan yhdessä tuolla tosissaan ja leikkimielisesti pelaamisen ohuella (mutta mahdollisella) rajapinnalla.

Mielestäni Oy Höntsy Ab on toimintansa vakiinnuttaneena (mm. vuoden 2011 1-vuotissynttäreittensä myötä) vuoden liikunta-, kulttuuri- ja yrittäjäteko. Sen arvoa ei voi mitata vain ”liiketoiminnan” tuloksena vaan se on myös erittäin hieno ja kaunis sosiaalinen teko toimintaympäristössään Tampereella. (Kirj. huom. – en ole esim. sukua Oy Höntsy Ab:n perustajalle ;). Minulta nyt vain kysyttiin tällä kysymyspatterilla omia mielipiteitäni ja seison vilpittömästi tämän kokemuksellisen mielipiteeni takana).

Jostain syystä – ehkä näiden kauniiden sanojen saattelemana – tähän korttiin tuli otettua tavallista enemmän kuvia, joten laadimme mahtavat multimediaesitykset. Alla on flash-playerilla toteutettu kuvakollaasi koris- ja lentisvuoroilta – mikäli se ei näy kunnolla, voit kokeilla tätä linkkiä. Alempana on vielä videonpätkä yksistä perjantain lentopallohöntsyistä, joten kyllä nyt on multimediaa tarjolla!

Kenen syötöistä nautit eniten?

Lentopallossa nautin kaikkien aloitussyötöistä. Syötön jälkeen pallo on ilmassa ja sen hetken ajan maailma on varsin selkeä ja kaikki päämäärät ovat vapauttavan ymmärrettäviä ja yksinkertaisia.

Koripallossa nautin omista syötöistäni jos ne menevät perille asti. Onnekseni silloin pallo on jollain muulla ja on hetken todennäköisempää ettei oma joukkueeni menetä sitä.

Kerro yksi unohtumaton höntsyhetki

Sunnuntaina 16.10.2011 olimme maailman surkein lentopallojoukkue syvällä murheen alhossa 2-0 tappiolla saaden ainoastaan n. 10p/erä. Koko joukkue päätti kuitenkin höntsätä itselleen onnellisen sunnuntain Pohjois-Hervannassa ja tsemppasimme toisemme 2-3 voittoon…

Minkä takia Suomen jalkapallomaajoukkue ei ikinä pärjää?

One day! Jonakin päivänä se menestyy valmennuksen ja pelaajien onnistuessa. Suomen maajoukkueet lentopallossa ja koripallossa ovat suureksi iloksemme sellaisia tekoja jo tehneet.

Lopuksi vielä luvattu juutuubi-video (kannattaa ehkä katsoa suoraan juutuubista, tällä sivulla on joku ärsyttävä uudelleenlatausominaisuus joka tuppaa keskeyttämään videon – jos joku tietää mihin se liittyy, niin saa vinkata!)