Mökkiohjelmaa

Oletko mökillä, onko mukana enemmänkin porukkaa? Kyseleekö joku koko ajan että ”mitä mää tekisin?” Järjestä kesäolympialaiset! Tässä toimivia lajivinkkejä, testattu juhannuksena:


– Esterata (esim. tyhjistä pulloista), yksi joukkueen jäsen kulkee sen silmät sidottuna toisten opastaessa, kaatuneista esteistä miinuksia.

olumppialaiset

– Etäisyyden arviointi, sekä pitkän että lyhyen. Google earthista tai vastaavasta – toki myös perinteisesti kartalta, jos sellainen sattuu olemaan – voi kätevästi mitata jonkin matkan. Tällainen voi olla esim. mökkijärven leveys tai matka mökiltä läheiseen latoon. Lähimmäksi arvannut voittaa. Lyhyemmän etäisyyden voi sitten toteuttaa niin, että osallistujan on astuttava esim. tasan 37 cm mittainen matka.

– Lopuksi tietenkin perinteinen saappaanheitto maaliin, lasten maali lähempänä. Joukkuelajina toimii näppärästi se, että seuraava heittäjä saa halutessaan jatkaa siitä mihin saapas edelliseltä jäi.

Sopimalla esim. että jokaiseen lajiin valitaan joukkueesta kaksi osallistujaa pääsevät kaikki mukaan – vaikka kaikkien ikä tai kunto ei sallisi aktiivista osallistumista jokaiseen lajiin.

Erinomainen tapa viettää kaunis kesäpäivä, lajeja voi tietysti kehitellä loputtomasti lisää paikalla olijoiden innostuksen, iän ja kunnon mukaan. Omissa olympialaisissamme ikähaitari oli noin 2-67. Muista palkinnot ja kisaeväät!