Päättäjäiset ja kausipalkinnot

Kesäkauden päättäjäiset vietettiin lauantaina 30.8. upeassa säässä. Pallon lyömisen ja potkimisen sekä saunomisen ohella tietovisailtiin ja mikä tärkeintä, jaettiin Höntsyn perinteiset kausipalkinnot. Kuka sai ja mitä?

Päättäjäispäivälle siunaantui oikein upea keli. Ensimmäinen palkinto päivälle jaettiin jo alkuiltapäivästä, kun Esimerkillinen Höntsyhenki -kunniapalkinto nro VI luovutettiin Sami Kortelaisen perheelle hänen hautajaisissaan. Tilaisuus oli hieno, ja höntsyläiset olivat lähettäneet paljon muistoja ja tarinoita Samista. Niistä koottu kansio luovutettiin myös perheelle.

Suomensaaressa pelit saatiin pikkuhiljaa käyntiin siinä neljän jälkeen, ja kesän viimeisiä ulkolentiksiä paukuteltiin antaumuksella vielä pitkään saunavuoron alettuakin. Siinä sivussa höntsäiltiin myös futista. Mikäs oli upeassa kelissä pelatessa, kun väkeäkin oli paikalla oikein mukavasti.

1
Pallopelien ja mölkkyjen jälkeen siirryttiin pikku hiljaa saunaan, jossa porukka olisikin kaikesta päätellen viihtynyt koko loppuyön. Viimeisetkin saatiin kuitenkin häädettyä sieltä pirtin puolelle niin, että päästiin aloittamaan kauden palkintojen jako.

Tilaisuudessa julkistettiin kaksi muutakin Esimerkillinen Höntsyhenki -palkintoa, numerot VII Kalle Kipinä ja VIII Jukka Sell. Nämä, kuten aiemmatkin, löytyvät perusteluineen kunniapalkinnot-sivulta.

Ulkolentisturnauksessa Grand Slam 2014 -kilpailun kärkeen siirtynyt Janne Pellikainen sai päättäjäisissä DuoSportin lahjoittaman kisan johtajan paitansa – komean Joma-paidan vihreillä ja valkoisilla raidoilla. Tästä paidasta tunnistaa Yösäbässä miehen, joka täytyy pitää tiukimmin kiinni.

2Höntsyssä on lähes alusta asti tapahtunut parinmuodostusta, mikä on tietysti luonnollista, onhan harrastus hyvä tapa tavata ihmisiä. Vasta tänä kesänä löytyi kuitenkin niin paljon rohkeutta, että ensimmäiset Höntsy-pariskunnat ehtivät oikein vihille asti. Tätä rohkeutta Höntsy haluaa kunnioittaa luovuttamalla kaikille vihityille Höntsy-pariskunnille kunniaplakaatin. (Vihje: Myös Höntsy-vauvoista on tunnustusta luvassa!)

Numerolla yksi varustetun plakaatin saavat ensimmäisenä kesäkuussa naimisiin ehtineet Heini (os Huhtinen) ja Tero Kuoppamäki, hyvänä kakkosena ehtivät elokuussa Anna (os Kauttu) ja Mikko Lehto. Onnea vielä kerran!

Pesäpallon kausipalkinnot jaettiin toista kertaa samoilla otsikoilla. Vuoden 2014 Aurinkoisin on Julia Karjalainen, Kärkkäin Antti Taskinen ja Sitkein Olli-Pekka Sävilahti.

Kausi-Oscareiden puolella vuoden 2014 Hymytyttö on futsalista ja futiksesta tuttu, aina iloinen ja hyvällä höntsyhengellä pelaava Niina Lehtimäki. Höntsyn Hymypoika vuosimallia 2014 on aina suu virneessä Raholan säbässä viilettävä taskuraketti Viljami Rantala. Vuoden 2014 Sisupussi -oscarin pokkasi ainakin pesäpallosta ja lentiksestä tuttu voimanpesä Minna Rautiainen, ja perinteisen Possu-Oscarin vm. 2014 saa Aku Keinänen.

Myös aiempien vuosien palkitut on koottu samalle sivulle, jota jatkossa päivitetään. Katso kunniataulu kausipalkinnot-sivulta.

Kaikki palkitut eivät luonnollisestikaan olleet ennättäneet paikalle päättäjäisiin. Heille pystit toimitetaan lähiaikoina höntsyvuoroille.

Palkintojenjaon jälkeen ohjelmassa oli vielä perinteinen rento, kaikille avoin tietovisa satunnaisin joukkuein. Tämä perinne on osoittautunut hienoksi tavaksi hieman sekoittaa pakkaa illanvietoissa: kun joukkueet arvotaan, tulee väkisin tutustuneeksi ainakin muutamaan uuteen ihmiseen, ja muutenkin syntyy hyvä porukkafiliis ja liikettä pöytien välille. Teletappien nimet olivat tutut kaikille, sen sijaan esimerkiksi Tammerkosken ylittävien siltojen määrää (10) ei tiennyt kukaan. Visavoiton pokkasi joukkue nimeltä Ihmeneloset. Illan parhaiten nimetty joukkue (”Ilkka Virjo on komea jätkä”) jäi valitettavasti jaetulle kolmannelle sijalle kahdeksan joukkueen kilpailussa…

Ilta jatkui monien osalta vielä keskustan yökerhossa sinne kuuluisaan tappiin asti. Onnittelut palkituille ja kiitos kaikille osallistuneille hienosta illasta!