Pallo-olumppialaiset: raporttia ja elävää kuvaa

Lauantaina oli Höntsyssä varsinainen juhlapäivä, kun pallo-olumppialaisissa kilvoiteltiin yleisurheilussa ja illan pullo-olumppialaisissa sitten toisenlaisissa lajeissa. Tässä kuva- ja videoraporttia päivän avausosuudesta eli yleisurheilusta. Kuten aina kun höntsärit kokoontuvat, pallon ympärillä sattui ja tapahtui.

Alkupuoliskon lajeista varsinainen yleisölaji oli futsal-kuljetus, jossa piti juosta pallon kanssa ja radan lopussa pysähtyä maalialueella ja istua käsiä käyttämättä pallon päälle. Alku- ja välierissä matka oli 40 metriä ja finaalissa 60 metriä. Moni alku- ja välierä oli äärimmäisen tiukka, ja tuomarointi jäi hiuskarvan varaan, kuten tässä välieräkuvassa, jossa Tomi Vesola putoaa finaalista istahtaessaan pallon päälle ehkä sekunnin kymmenystä kilpatovereitaan Olli Pakarista (vas.) ja Juuso Viljasta (kesk.) hitaammin:

1
Sählyn nopeustarkkuudessa puolestaan piti ampua palloa tutkaan tasan 65 km/h nopeudella kolme kertaa, ja pienimmän kokonaisvirheen saanut voitti. Harjoitella ei saanut, joten etenkin ensimmäisen laukauksen saaminen lähelle kohdenopeutta oli todella haastavaa. Kilpailusta muodostui todella tiukka, sillä neljä kilpailijaa oli kahden kilometrin sisällä. Voittajaksi selviytyi Petri Virjo kokonaisvirheellä 10 km/h (8+1+1).

2

Futsal-finaali oli viihdyttävä tapahtuma, sillä mukaan mahtui hyvässä Suomi-Ruotsi-maaottelun hengessä kaikki hyvän viihteen elementit: tiukka lopputaisto, rajarikkotaistelua, koiruuksia ja yksi diskaus. Kultaa vei Juuso Viljanen, ja finaalissa diskattu Olli Pakarinen pokkasi samaisesta suorituksesta itselleen illalla ”Paras Höntsyhenki” -pokaalin. Katsokaa koko finaali itse tästä videoraportista:

Koripallon työnnössä parhaimmiston tulokset olivat yllättävän lähellä tyypillisiä kuulantyönnön arvokisatuloksia. Voittotaistelu oli mennä senttipeliksi, mutta lopulta 20 metrin haamurajan rikkoi – yli puolen metrin erolla seuraavaan – ainoana Kristian Stark, joka pokkasi kultamitalin tuloksella 20 metriä ja 15 senttiä.

Lentopallon tarkkuuslyönnissä sai valita, lähettääkö pallot matkaan läheltä tasapainolaudan päällä seisten, vai hieman kauempaa tasamaalta. Tässäkin oli monta erittäin hyvää suoritusta, mutta vain yksi täysosuma napakymppiin saatiin ja sen avulla kultamitalin itselleen pokkasi Mikko Lehto.

Mainittujen lisäksi illalla jaettiin vielä upea juoksukengän muotoinen ”Päivän Heittäytyjä” -pokaali, joka oli ajateltu alun perin jaettavaksi jollekulle Cooperin testissä kaikkensa antaneelle. Mika Nyyssönen keskittyi kuitenkin futsal-sprintin alkueriin niin vahvasti, että lataus meni yli jo 16 metrin kohdalla. Näyttävä lähituntuman ottaminen Pirkkahallin tartaniin toi Mikalle itseoikeutetusti Päivän Heittäytyjän tittelin…

Kisailujen jälkeen vetäistiin massalähdöllä Cooperin testi – ja sen jälkeen hilpaistiin iltahöntsyihin Pub Höyryyn. Näistä tapahtumista kerromme raportin kakkososassa hieman myöhemmin… Sen toteamme jo nyt, että päivä ja alkuilta oli suurta yleisurheilun ja höntsyhenkisen kilvoittelun juhlaa, ja ilta oli sitten suurta toisenlaista juhlaa. Aivan mahtava fiilis oli tapahtumassa – toivon, että kaikilla oli vähintään yhtä hauskaa kuin allekirjoittaneella.

Suurkiitos kaikille osallistuneille upeasta illasta! Iltahöntsyjä on näillä näkymin seuraavan kerran luvassa sählyturnauksen jatkopippaloina huhtikuussa. Pysykää kanavalla!