Palvelukseen halutaan: Höntsyn harrastevetäjiä

Höntsy etsii nyt aktiivisten pelureidensa keskuudesta henkilöitä, jotka haluaisivat harrastepohjalta vetää Höntsyn vuoroja. Vastineeksi saat hyvän mielen ja toimivan Höntsyn lisäksi omat höntsäilysi ilmaiseksi. Kiinnostuitko? Täytä hakemus nyt!

1Kuten tiedätte, Höntsyn toiminnan taloudellisen puolen kanssa on riittänyt pureskelemista. Tilanne on sellainen, että kustannusrakennetta on saatava tervehdytettyä, jotta toiminnan tulevaisuus olisi kestävällä pohjalla. Jo ennen yrityksen perustamista oli ajatuksena, että osa vuoroista olisi palkattomien vapaaehtoisten vetämiä. Monista eri syistä tämä ajatus on jäänyt taka-alalle odottamaan toteuttamistaan – sen aika on nyt. Loppukeväästä ja alkukesästä järjestelyä on kokeiltu yhdellä vuorolla, emmekä näe mitään syytä, miksi toimintaa ei voisi laajentaa pikku hiljaa.

Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että monilla vuoroilla sekä todelliset että potentiaaliset tuottomarginaalit ovat hyvin pienet. Tyypillinen esimerkki on yhden kentän 90 min lentisvuoro – tällaiset vuorot pelataan tulevaisuudessa pääosin harrastevetäjien ohjauksessa – tai sitten niitä ei pelata ollenkaan. Mikäli osa vuoroista olisi vapaaehtoisten vetämiä, pystyisimme paitsi parantamaan kannattavuutta, myös jatkossa (ja ehkä jo kuluvana kesänä) tarjoamaan jopa nykyistä enemmän sellaisia vuoroja, joiden kävijämäärä on kohtalaisen pieni.

Höntsyn harrastevetäjän tehtäviin kuuluu: Keskimäärin yhden Höntsyvuoron vetäminen viikossa, ja siihen liittyvät välttämättömät tukitoimet, kuten varusteiden nouto, vienti ja/tai huolto. Vetäjä on ajoissa paikalla, tietää vuorolle ilmoittautuneet ja huolehtii siitä, että väkeä otetaan vuorolle oikea määrä sääntöjen mukaisesti. Hän myös tarkistaa ja myy liput. Lipunmyynnissä maksuvälineenä käyvät muovikortit ja liikunta- ym. setelit, käteisen rahan käsittelystä harrastevetäjän ei tarvitse huolehtia. Vuoron alettua hän huolehtii siitä, että jaot pysyvät tasaisina ja peli höntsyhenkisenä. Harrastevetäjälle on aina (halutessaan) itselleen varattu pelipaikka vetämälleen vuorolle.

Harrastevetäjän toimenkuva on siis olennaisilta osiltaan sama kuin palkatullakin. Heidän vedettäväkseen valitaan kuitenkin ”helpoimmat” vuorot, joissa kävijämäärät ovat yleensä suhteellisen pienet ja kuljetettavia varusteita on kohtalaisen vähän. Jatkossakin palkattu henkilökunta vetää eri tavoin ”vaikeammat” vuorot, kuten: tilanteet joissa samassa paikassa on useampi vuoro peräkkäin tai esim. kaksi lajia samaan aikaan, vuorot joissa varusteita tarvitaan poikkeuksellisen paljon, vuorot joissa vetäjä ei itse voi syystä tai toisesta pelata mukana, vuorot joissa vetäjä on vastuussa liikuntatilan avaamisesta ja lukitsemisesta, jne.

Edellytämme sinulta: Pitkää ja/tai kattavaa kokemusta toiminnastamme höntsärin roolissa. Innostavaa, reilua ja höntsyhenkistä asennetta sekä jonkinlaista luontaista auktoriteettia, jolla puuttua mahdollisiin ongelmiin. Kuuluvaa ääntä. Oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja luotettavuutta. Perus-ensiaputaitoja, perus-atk-taitoja, englannin kielen kohtalaisen keskustelutason hallintaa ja kassajärjestelmäämme sopivan älypuhelimen (Android / iPhone) omistamista.

Tarjoamme sinulle: Kaikki Höntsyn tapahtumat itsellesi ilmaiseksi (Höntsypassi, turnaukset ym.). Mukavan tavan harrastaa ja tuottaa samalla suurta iloa kanssaihmisille. Vedettäväksi sovitaan pääsääntöisesti jokin tietty vakivuoro. Kun et pääse, käy joku toinen vetämässä ”sinun” vuorosi ja vastaavasti voit itse käydä tuuraamassa jotakuta toista silloin tällöin. Hyvän fiiliksen Suomen parhaaseen palloiluyhteisöön kuulumisesta. Jatkossa, kun harrastevetäjistä muodostuu jonkinmoinen porukka, järjestää firma kerran pari vuodessa heille myös jotakin yhteistä virkistystoimintaa (saunailtaa / pikkujoulua).

Kiinnostuitko? Ensimmäiset innokkaat pääsevät tositoimiin jo kesän aikana, vielä useampi syyskauden alkaessa. Opastus on tarjolla kaikille, samoin ensimmäiselle vetämällesi vuorolle tulee palkattu vetäjä tukihenkilöksi.