Pelaajakortti Johanna ”ÄITI!” Vuoksenmaa #21

johannapelaajakorttiSuosittu pelaajakorttisarjamme tekee viimeinkin paluun todella pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen. Vuorossa on tällä kertaa lentishöntsyjen superjulkkis, yllättäen numerolla 21 pelaava Johanna Vuoksenmaa. Numero tulee luonnollisesti paitsi ”maagisten lukujen 3 ja 7” kerrannaisena, myös Johannan uuden elokuvan 21 tapaa pilata avioliitto nimestä. Senhän on varmasti moni höntsärikin nähnyt, jos ei muuten niin Leffahöntsyissä.

Johanna on yksi näistä erikoisuudentavoittelijoista, jotka väittävät pelaajakorttihaastattelussa, että lempinimeä ei ole. Kaikki Höntsyn lentiksessä käyneet kuitenkin tunnistanevat, mistä korttiin päätynyt lempinimi on peräisin… Pidemmittä puheitta perinteiseen syvähaastatteluun:

Urheilutaustasi?
Yläaste- ja lukioiässä lentopalloa 3-sarjassa, muutama avovesiuimakilpailu ja pari maratonia ovat ainoat mitattavat urheilusuoritukset, mutta harrastus- ja kokeilumielessä historia on pitkä ja monipuolinen. Muutamia vuosia nyt aikuisena olen pelannut lentopalloa taas tavoitteellisemmin Ahjolan kuntosarjajoukkueessa.

Paras urheiluaiheinen muistosi?
Noo, niitä on vaikka millä mitalla, mutta ehkä Berliinin maratonilla siinä vaiheessa, kun tajusi, että maaliin on enää kolmisen kilometriä ja endorfiinit pörräs päässä ja hyvä musiikki soi korvissa ja oli ihan niinkuin kännissä siitä mielihyvästä, että tää tais nyt onnistua. Eiku ehkä 16-vuotiaana Oslossa lentispelimatkalla, kun meni torjunnassa molemmat peukalot jotenkin vinksalleen niin sikäläisen joukkueen kaikken komein nuorimies, jota oli koko matka tiirailtu, tuli niitä hoitamaan ja teippailemaan.

Muut harrastukset höntsäämisen lisäksi:
Kaikki mitä olen harrastanut on pikkuhiljaa siirtynyt osaksi työtä ja se mylläkkä sisältää monenlaista kirjoittamista, kuvataidetta, musiikkia, lukemista jne. mutta liikunta on siitä kiva harrastus, että se ei koskaan tule muuttumaan ansiotyöksi meikäläisen taidoilla. (Toim. huom. siihenkö tarvitaan jotain erityistaitoja?)

Onko sinulla kuntoilutavoitteita ja jos on, miten niiden saavuttaminen sujuu?
Pyrin liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti vähintään 5 kertaa viikossa, triathlon kiinnostaisi myös, mutta sitä yksin treenaamista ei meinaa jaksaa, kun on taas antanut joukkueurheilulle pikkusormen.
Mitä lajeja harrastat?
Tanssia, pyöräilyä, hiihtoa, uintia ja vesijuoksua mieluiten avovesissä, tennistä, lentistä, lenkkeilyä, kahvakuulaa ja kaikenlaisia jumppakeskusjumppia pacesta spinningiin ja bodypumpista zumbaan, mutta siis en kaikkea samaan aikaan, Höntsy on viime aikoina vallannut tilaa monelta muulta.

Milloin ja miten tulit aloittaneeksi Höntsyn vuoroilla käymisen?
Tulin yli vuosi sitten lentiskouluun ajatuksenani tuorestaakseni vanhaa tekniikkaa, mutta sitten lumouduin Höntsyn ajatuksesta ja ihmisistä siellä ja sillä tiellä ollaan.

Miten usein käyt pelaamassa? Mistä löytyy motivaatio lähteä pelaamaan kerta toisensa jälkeen?
2-3 kertaa viikossa ja motivaatio syntyy siitä, että lentopalloa pelatessa saa monipuolisen liikunta-annoksen ilman, että se tuntuu yhtään raskaalta.

Tässä kuvakavalkadi yhdeltä Leinolan lentisvuorolta. Katso myös lopussa oleva videonpätkä! (i-painikkeella saat kuvatekstit näkyviin)

Mikä on höntsyssä parasta?
Höntsy-yhteisö, se, että me tiedetään toisistamme vain etunimet eikä aina sitäkään ja iällä, ammatilla, siviilisäädyllä, sukupuolella, tulotasolla, ihonvärillä eikä ylipäätään millään ole mitään merkitystä, mutta meitä yhdistää rakkaus siihen palloon!

Kenen syötöistä/passeista nautit eniten?
No kun en mä tiedä kaikkien nimiä! Mutta Jannen kanssa on kiva pelata samassa joukkueessa, se on hirveen huomaavainen kanssapeluri.

Kerro yksi unohtumaton höntsyhetki
Kun yhtenä perjantaina torjuin Antonin. Juhlin sitä sitten koko viikonlopun.

Minkä takia Suomen jalkapallomaajoukkue ei ikinä pärjää?
Ehkä niitten pitäis vaihtaa lajia, Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päihittäis varmasti monet muut esimerkiks kotitaloustöitten osaamisessa, luulen, mut siinä jalkapallossa ne tosiaan ei oo kauheen hyviä. Lyhyt kasvukausi on kanssa varmaan yks syy, lapset ei voi potkia palloa ympärivuotisesti ulkona huvikseen, mut voi olla, ettei ne viitsis vaikka voiskin.