Semmoinen osakeanti, mitäs ny?

Syksyn ajan käynnissä ollut Höntsyn osakeanti on päättynyt. Niinhän siinä kävi, että tavoiteltua minimisummaa ei saatu kokoon. Kuis ny näin ja mitäs nyt sitten?

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia teitä, jotka osakeantiin panostitte. Kiitos! Te teitte ylipäätään mahdolliseksi, että anti olisi voinut onnistua. Palloilutermein olitte kuin maalivahti, joka antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon – joukkue ei tällä kertaa siihen sitten tarttunut. Lähiaikoina Invesdorilta ollaan yhteydessä sijoituksen palauttamiseksi, tappioksi jää heidän perimänsä hallintokulu.

Loppumetreillä oli pari tahoa kiinnostunut sijoittamaan vähän tuntuvammin, mutta vain mikäli samalla olisi varmistunut kierroksen minimin saavuttaminen. Tämä on toki hyvin ymmärrettävää, viime metreillähän yksinäisen sijoituksen todennäköisimpänä tuloksena on vain hallintokulujen menetys.

Photo by: Ansik.
Photo by: Ansik.

Itselleni oli suuri yllätys ja tietysti myös suuri pettymys, että osakeannin menestys oli näin vaisu. Antihan sai ainakin paikallisesti erittäin hyvin julkisuutta isolla jutulla Aamulehdessä, ja olisin kuvitellut että höntsäreidenkin keskuudessa on enemmän intoa lähteä mukaan. Toisaalta, eipä mikään muukaan talouteen liittyvä höntsärihenkeen vetoava kampanja ole koskaan tuottanut mitään tulosta.

Annin olisi varmasti voinut hoitaa paremminkin, mutta sitä on tässä vaiheessa turha puida. Toteamme, että ilmeisesti hinta oli liian kallis tai sitten ihmisiä ei vain kiinnosta sijoittaa Höntsyyn.

Kuinkas tästä eteenpäin?

Rahoitustilanteemme on aina ollut aika heikko, ja on stressaavaa yrittää kehittää toimintaa ilman resursseja. Kun osakeanti pantiin liikkeelle, ajattelin että jos ei se onnistu niin Oy Höntsy Ab loppuu siihen.

Syksy on kuitenkin ollut varsin hyvä, ja voinkin todeta että näköpiirissä ei ole tilannetta että Höntsy lopettaisi kokonaan. Taloutta on kuitenkin pakko tervehdyttää, ja kun rahoituksen saaminen ei ole onnistunut, on pakko siirtyä suunnitelmaan b.

Meillä on Höntsyssä ollut jo parisen kuukautta käynnissä ikiomat yt-neuvottelumme, joiden tulos tämän osakeantiuutisen myötä realisoituu. Työpaikka meillä tarjoaa jatkossa aiempaa epävakaammat ansiot.

Tähän asti toimintaa on jatkuvasti pyritty laajentamaan. Suunnitelma b tarkoittaa tästä luopumista ja sitä, että turhia / työläitä / kannattamattomia toimintoja pikemminkin karsitaan. Vuonna 2014 nähdään näillä näkymin vähemmän Höntsyn järjestämiä palloiluvuoroja ja turnauksia kuin vuonna 2013. Kannattamattomat vuorot karsitaan ohjelmasta entistä nopeammin ja kovemmalla kädellä, ja uusien aloittamista harkitaan entistä tarkemmin.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että laajenemis- ja kehittämisajatukset unohdettaisiin kokonaan. Laitetaan ne toistaiseksi jäihin ja palataan asiaan hieman myöhemmin. Tuntuvampia summia sijoittamaan kiinnostuneille tarjotaan luultavasti myöhemmin tavalla toisella uutta tilaisuutta.