Ulkolentiksen 4.7. tulokset & raporttia

Lauantaina 4.7. paukuteltiin menemään tämän kesän ulkolentisturnauksista ensimmäinen. Toinen, se ”virallinen” turnaus on vasta tulossa 1.8. ja sinäkin voit ilmoittautua mukaan – katso lisää. Kuten tähän asti AINA, helle helli Höntsyn ulkolentiksen osallistujia. Kuumasta ja raskaasta päivästä kuitenkin selvittiin, ja koko turneen voittajaksi kuoriutui näiden turnausten ensikertalainen Tommi Haukijärvi.

Mestari Tommi (vas.), kakkonen Janne ja kolmonen Mika seuraavat, kun jaetulle nelostilalle Pekan (oik.) kanssa sijoittunut Juha hakee suuntimia palloon.
Mestari Tommi (vas.), kakkonen Janne ja kolmonen Mika seuraavat, kun jaetulle nelostilalle Pekan (oik.) kanssa sijoittunut Juha hakee suuntimia palloon.

Tässä heinäkuun turnauksessa osallistujia oli hieman tavallista vähemmän, ja niinpä peli alkulohkoissa olikin raakaa. Kahdesta alkulohkosta nimittäin vain voittaja pääsi kilpasarjaan, kahdesta otettiin mukaan myös parhaat kakkoset. Alkusarjojen päätyttyä oli jo jonkin verran väsymystä ilmassa, samalla kun lämpömittari näytti pahimmoillaan 29 astetta varjossa…

Pelit pelattiin tuttuun tapaan taulukkopeleinä, alkusarjoissa erät pelattiin 11 pisteeseen. Jatkolohkoissa päädyttiin varsin erilaisiin ratkaisuihin. Seitsemän pelurin harrastesarjassa päädyttiin pelaamaan matemaattisesti tyydyttävät seitsemän erää täysimittaisina (21 pisteeseen). Rentosarjoissa puolestaan lätkittiin ensin kahdeksan 9 pisteen erää, ja sen jälkeen lohkojen välinen finaaliottelu (6 vs 6). Kilpasarja pelasi 3 vs 3 kaikki mahdolliset jaot eli 10 erää, kunkin 15 pisteeseen.

Tällä tavoin saatiin takuulla paras pelaaja kaivettua kustakin finaalilohkosta esiin, varsinkin kun harrastesarjassa väännettiin vielä Mitja Ohtolan ja Mikko Lehdon välillä ratkopelejäkin ties kuinka pitkään. Lopulta pidemmän korren vei näinä päivinä armeijan harmaisiin astuva Mitja, jolla siis on palvelukseen vietävänä jos ei muuta niin ainakin lämmin muisto eräästä turnauksesta. Höntsy toivottaa kapteenista alokkaaksi alennettavalle Mitjalle iloisia palveluspäiviä!

Rentosarjan voittaja Peksi torjuu joukkueelleen pisteen rentosarjan finaalissa.
Rentosarjan voittaja Peksi torjuu joukkueelleen pisteen rentosarjan finaalissa.

Rentosarjan lohkossa A pelin vei kohtalaisen selkeästi nimiinsä Mika Ravantti. Toisessa lohkossa peli oli tiukempaa, kun Pekka Mäkiaho löi Pasi Hätösen vain yhdellä pisteellä. Aiemmilta kesiltä tuttuun tapaan, kun lohkojen sisäinen paremmuus oli näin selvitetty, vaihdettiin lajia 6 vs 6 -lentopalloon ja selvitettiin paras kolmesta erästä -systeemillä lohkojen välinen paremmuus. Peksin lohko vei ensimmäisen erän selvästi, mutta toisessa näytti aivan loppumetreille asti siltä, että kolmaskin erä jouduttaisiin vielä pelaamaan. Viimeisten pisteiden kohdalla A-lohko kuitenkin taipui, ja näin (ilmeisesti paremmat bonukset pelitovereilleen luvannut) Peksi vei rentosarjan pokaalin.

Parhaiten sijoittuneen naisen pokaalin vei tällä kertaa harrastesarjassa hurjasti taistellut tulisielu Kirsi Nappari. Parhaan Höntsyhengen pokaalin raati luovutti Markku Severinkankaalle.

Harrastesarja oli kahden kauppa. Mitja (iskee) vei lopulta voiton Mikon (torjuu) nenän edestä.
Harrastesarja oli kahden kauppa. Mitja (iskee) vei lopulta voiton Mikon (torjuu) nenän edestä.

Kilpasarjassa voitto ratkesi vasta viimeisessä pelissä. Ennen sitä tulevalla mestarilla Tommi Haukijärvellä oli 17 ja Janne Pellikaisella 15 pistettä. Tommin, Antin ja Mikan joukkue vei viimeisen erän – Tommin iskiessä viimeisen pallon Jannen käsien kautta kenttään. Näin turnauksen ensikertalainen Tommi pääsi juhlimaan voittoa ja Jannen oli tyytyminen kakkostilaan.

Kiitokset kaikille taas kerran mukavasta tapahtumasta! Muistakaahan ilmoittautua mukaan elokuun kekkereihin täällä. Pokaalin pokkaajien lisäksi tässä vielä kilpasarjan lopputulokset:

1. Tommi Haukijärvi
2. Janne Pellikainen
3. Mika Lehtinen
4. Juha Latvala & Pekka Luostarinen
6. Antti Lehtinen