Uusi hinnasto 1.12.2014

Joulukuun alusta Höntsyn hintoja tarkistetaan hieman. Samalla tarjolle tulee myös uusi, edullisempi tapa höntsätä – drop-in-passi.

Ai miksikö nostetaan hintoja? Näillä hinnantarkistuksilla saadaan yhdessä muiden jo toteutettujen ja suunniteltujen toimenpiteiden kanssa Höntsyn talous vihdoinkin sille tolalle, ettei koko ajan eletä aivan kädestä suuhun. Kuten on monesti todettu, taloutemme ei ole ollut kovin vakaalla pohjalla.

Monet kustannuserät ovat jatkuvasti nousseet, esimerkiksi kaupungin salivuorojen hinta on noussut lähes 50 prosentilla Höntsyn toiminta-aikana. Kuitenkin esim. kymppikortin hinta on tällä hetkellä sama kuin Höntsyn aloittaessa 1.10.2010.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on pystyä lisäämään tarjontaa yksityisissä saleissa, joissa salivuokra muodostaa selvästi korkeamman kuluerän.

Höntsypassin perushinta nousee viidellä eurolla kuukaudessa. Mikäli passin hinta alkaa nyt kolkutella kipurajaa eikä ole mahdollisuutta tai kiinnostusta ryhtyä harrastevetäjäksi, niin ei hätää. Tarjolle tulee uusi edullisempi tapa pelata, drop-in-passi. Kuten nimi kertoo, on kyseessä Höntsypassi, jolla pelaava ei saa varata paikkaa etukäteen vuorolle (tai saa toki, viiden euron lisämaksua vastaan). Passien uudet hinnat näet tästä:

1

Samalla luovutaan siitä, että kulta- ja platinatason saavuttaneille lähetetään uusi fyysinen kortti. Tälle on keksitty lopulta aika vähän käyttöä, ja uusien korttien lähettämisessä on aika paljon työtä. Jatkossa on siis vain kahdenlaisia läpysköitä: tavallisia Höntsypasseja ja Drop-in-passeja. Kulta- ja platinataso säilyvät hinnoittelussa (myös turnausten ym. hinnoittelussa).

Passeihin tulee uuden hinnan myötä myös mahdollisuus perhealennukseen. Samaan kotitalouteen hankittu toinen tai useampi Höntsypassi oikeuttaa 10 €/kk alennukseen ja jos talouden edullisempi passi sattuu olemaan Drop-in-passi niin siitä alennus on 5 €/kk. Tämä alennus tulee voimaan samaa tahtia kuin uudet hinnat.

Drop-in-passin taustalla on se, että eri vuorojen kustannukset Höntsylle per osallistuja vaihtelevat aika paljon, samoin eri vuorojen kysyntä. Silti niistä on toistaiseksi veloitettu kaikista samaa hintaa. Harkinnassa olikin erotella passit ajien mukaan, esim. lentis ja ison kentän säbä eivät tällöin olisi kalliimpaan sisältyneet.

Drop-in-passi on kuitenkin parempi vaihtoehto. Luonnollisesti sillä on vaikeinta päästä mukaan suosituimmille vuoroille ja juuri em. lajeihin. Nekään eivät läheskään aina ole täynnä, jolloin paikkoja voidaan aivan hyvin myydä edullisemmin sen sijaan, että ne jäävät kokonaan käyttämättä.

Sarjakorttipuolella käynnin hinta nousee noin 50 sentin verran, ja halvin kertakäynti Höntsyssä alekortilla maksaa jatkossa kuusi euroa. Lasten (perhe- ja taaperohöntsy) hinnat pysyvät ennallaan.

2

Muutokset tulevat siis pääsääntöisesti voimaan 1.12.2014.

Sitä ennen sarjakortteja voi ostaa varastoon vanhalla hinnalla. Tämä koskee myös 10 ja 20 kerran kortteja – voit ostaa varastoon, ja 3 tai 4 kk voimassaoloaika alkaa vasta kun käytät korttia ensimmäisen kerran.

Vanhojen Höntsypassien hinta nousee vaiheittain, tästä on tiedotettu passilaisille sähköpostilla.

Marraskuussa uuden Höntsypassin ottavat saavat jo päättää, ottavatko tavallisen Höntsypassin vai Drop-in-passin. Ensimmäinen lasku tavallisesta passista tulee vanhalla hinnalla. Sitoutumalla pitämään passia 12 kk tai maksamalla kerralla pidemmän pätkän saa vanhan hinnan lyötyä lukkoon pidemmäksikin ajaksi. Eka kertaa passia hankkiville tulee sitoutumisesta lisäksi normaaliin tapaan aloitusetuna yksi kuukausi joko maksutta (sitoutuminen 12 kk ajaksi) tai puoleen hintaan (6 kk ajaksi).

Passien ehtoihin tulee samalla tarkennuksia, joista suurin osa liittyy Drop-in-passiin (sama sopimus  kattaa sekä Höntsypassin että Drop-in-passin).

Summa summarum: uudet hinnat tulevat 1.12. ja siihen asti mahdollisuus ostaa lippuja varastoon vanhoilla hinnoilla. Jos sinulla ei vielä ole tavallista Höntsypassia, kannattaa ottaa se nyt ja sitoutua pitämään sitä 12 kk, silloin hinta pysyy samana koko sitoutumisajan. Drop-in-passista kiinnostuneet voivat hankkia sellaisen vaikka heti, vanhoja passeja voi vaihtaa drop-in-versioiksi vuodenvaihteesta alkaen laskutuskauden vaihtuessa.