Vastaa kyselyyn Höntsyn sählystä / säbästä!

Tänä talvikautena keräämme asiakkaiden mielipiteitä ja toiveita toimintaamme liittyen. Nyt on vuorossa sähly/salibandy. Yleisen asiakaspalautteen lisäksi meillä on suunnitteilla uudistus, jossa olisi tarjolla erilaisia sähly-/säbävuoroja ja pyydämme mielipiteitä myös siitä. Vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi viiden kerran korttia Höntsyyn. Kysely on avoinna 30.11. asti. 

Vastaamaan pääset klikkaamalla tästä.

Tässä veivataan semmoista perinteistä sählyä ehkä 2011.

Taustaksi kerrottakoon, että suunnitteilla on, että sählyssä / säbässäkin olisi tarjolla erilaisia vuoroja, hieman lentiksen tasoryhmityksen tapaan. Syyt tähän ovat kahtalaiset. Toisaalta osa pelaajista toivoisi, että ainakin välillä olisi tarjolla erityisiä kovempitasoisia vuoroja. Toisaalta taas tällä hetkellä keskimääräinen säbävuoro Höntsyssä on sen verran vauhdikas, että lajin suhteen aivan aloittelija voi tuntea olonsa siellä hieman orvoksi.

Eritasoisia vuoroja on kokeiltu ennenkin, mm. ”helpposählyä”, ”salibandy edistyneet”, ”sähly aloittelijat”, jne. Näistä kokeiluista on toisaalta jo vuosia – Höntsy on sen jälkeen kasvanut selvästi. Toisaalta noista kokeiluista opittiin ainakin yksi asia: Sählyssä / säbässä ei vuorojen jaottelu pelaajien tason mukaan mitenkään aivan suoraan toimi. Monilla on omista taidoistaan (aivan) erilainen käsitys kuin muilla, eikä objektiivisia osaamiskriteereitä ole edes siinä määrin mitä lentopallon puolella on.

Tämän vuoksi olemme päätyneet ajatukseen, että pelaajien tason sijasta kiinnitetään huomio siihen, miten ja missä vuoro vedetään – ja toivotaan, että tämä erottelee vuorot toisistaan riittävällä tavalla. Aluksi suurin osa vuoroista olisi entisenlaisia – pikku hiljaa kysynnän mukaan vakiintuisi se, miten monta vuoroa viikossa olisi milläkin tasolla.

Kyselyssä pyydetään mielipiteitä siihen, että olisi tarjolla kolmenlaisia vuoroja (tarkat nimet vielä hakusessa):

  1. Sähly perus / rento / helppo… Tämä vuoro olisi aloittelijaystävällisin. Pelattaisiin ilman maalivahteja pikkumaaleihin, ja kentäksikin valikoidaan jokin keskimääräistä pienempi kenttä. Vuorolle ovat tervetulleet myös kovemmat pelaajat, edellyttäen että he kunnioittavat vuoron luonnetta ja ottavat aloittelevammat / hitaammat pelurit huomioon. Aluksi näitä vuoroja olisi yksi viikossa, ja vuoro olisi joko kokonaan uusi tai sitten jompikumpi Ristinarkun koulun vuoroista (voitaisiin pelata 5 vs 5).
  2. Sähly / säbä yleinen. Tämä vuoro vastaisi käytännössä nykyistä ”tavallista” Höntsyn vuoroa, eli näillä vuoroilla mikään ei varsinaisesti muuttuisi ja suurin osa vuoroista olisi ainakin aluksi tällaisia.
  3. Säbä / sähly ”kilpa”. Tämä vuoro olisi tavallista kilpailuhenkisempi. Kun nykyään pelataan suurin osa vuorosta maaleja laskematta, ja aina ennen taukoa lyhyt ”paras kolmesta” -peli, toimisi tämä vuoro päinvastoin. Eli vedettäisiin aluksi pieni lämmittelyjakso maaleja laskematta, sen jälkeen niitä laskettaisiin aina koko erän ajan, ja pelaajat voisivat ”luvan kanssa” suhtautua peliin tavallista kilpahenkisemmin. Aluksi ainakin yksi Raholan säbävuoroista muuttuisi tällaiseksi.

Mikäli kyselyssä tulee suunnitelmalle täystyrmäys, saattaa tämä kaavailtu kokeilu peruuntua. Kuten sanottu, siinäkin tapauksessa että kokeiluun lähdetään, pidetään suurin osa vuoroista ainakin aluksi ennallaan. Mikäli kyselyn perusteella kysyntää tuntuu olevan, saatetaan myös muunlaisia vuoroja (esim. sähly vain naiset) harkita.

Itse näkisin ainakin yhden tavallista ”helpomman” vuoron tärkeänä Höntsylle, jonka pääasiallisena ideana on liikkumisen matala kynnys. Aloittelijaystävällinen vuoro voisi toisille toimia porttina muille vuoroille, kun saisi ensin hakea jonkin aikaa tuntumaa. Toisille se voisi vakiintua viikoittaiseksi sählyvuoroksi, mikäli juuri tämä taso sattuisi itselle syystä tai toisesta parhaiten sopimaan.

Vastaa kyselyyn ja kerro oma mielipiteesi! Huomaa, että vastata voi myös täysin nimettömänä (valitettavasti nimettömät vastaukset eivät osallistu arvontaan). Kysely on avoinna marraskuun loppuun. 

Vastaamaan pääset klikkaamalla tästä.