Teatteri Ääriraja tarjoaa höntsyläisille kaksi lippua yhden hinnalla!

Höntsyn vetäjänä ja lentisopettajana tutuksi tullut Mitja Ohtola toimii myös Teatteri Äärirajassa, joka tarjoaa nyt esitystään höntsyläisille kaksi lippua yhden hinnalla! Mutta mikä oikein yhdistää teatteria ja höntsäämistä? Jotain siinä täytyy olla, sen verran paljon teatterin harrastajia – ystävistä puhumattakaan – kentillämme pyörii.

Mitja on toiminut meillä lentiksen harrastevetäjänä, ja tutuimmaksi hän on varmaan tullut lentopallon erilaisten kurssien vetäjänä. Vaan entäs tämä teatteri, mikä & millainen on Teatteri Ääriraja ja missä roolissa itse siellä toimit?

Teatteri Äärirajan Karoliina Hautamäki (vas.) ja meidän Mitja

Teatteri Ääriraja on Tampereen korkeakouluyhteisön oma harrastajateatteriryhmä, joka toimii TAMKin Pääkampuksen tiloissa ja  on ollut toiminnassa nyt hieman yli viisi vuotta. Ryhmään kuuluu niin kokeneita kuin kokemattomia teatterinharrastajia, ihmisiä eri aloilta sekä eri elämäntilanteista ja lähtökohdista.

Olen nyt toista vuotta osana Teatteri Äärirajaa. Kaudella 2018-2019 olin näyttelemässä esityksessä ”Kaikki keinot sallittu”, liityin tuottajien ryhmään vuoden 2019 alussa ja aloitin ryhmän ohjaajana tämän kauden alussa syyskuulla upean ohjaajaparini Venla Kähkösen kanssa.

Miten tulit lähteneeksi teatteriin alun perin? Millainen on teatteriurasi ollut, eli miten pitkään olet toiminut ja minkälaisissa esityksissä / paikoissa?

Kävin aikanaan YesFinlandin improvisaation alkeiskurssilla, josta sisällä kytenyt kipinä roihahti liekkiin. Kaksi vuotta näyttelijäntyön opintoja Suomen Teatteriopistossa sallivat tehdä teatteria upeiden ohjaajien alaisuudessa isoille näyttämöille sekä Tampereen Komediateatterin päänäyttämöllä että kesäteatterissa. Hieman alle viiteen vuoteen mahtuu niin demoja, improvisoituja esityksiä, harraste- sekä opiskelijanäytelmiä kuin myös avustushommia ammattilaisproduktioissa ja kameran edessä.

Äärirajalta on tulossa esitys ”Mielen pimeä puoli”. Millainen esitys on kyseessä? Miksi sitä pitäisi tulla katsomaan?

Aloittakaamme mainitsemalla, että tämä on ensimmäinen kerta Teatteri Äärirajan historiassa, että lavalle tuodaan esitys syyskauden aikana. Mielen pimeä puoli on työryhmälähtöinen esitys, joka yhdistää esittävän taiteen eri osia. Suurin osa valmiista teksteistä ja sisällöstä on esiintyjien omista kynistä unohtamatta hetkessä luotuja improvisoituja kohtauksia ja hetkiä. Kuten esityksen nimestä voi päätellä jo valmiiksi, hattaraa ja sateenkaaria ei lavalla nähdä ja esityksestä on annettu sisältövaroitus.

”Miksi sitä pitäisi tulla katsomaan”? Pyrkimyksenämme on luoda yhteys esiintyjien ja yleisön välille omalla uniikilla tavallamme, jollaista ei normaalisti teatterissa pääse kokemaan. Lisäksi Tampereen harrastajateatterin taso on äärimmäisen kova ja uskallan puolueellisesti laskea Teatteri Äärirajan tämän tason ylläpitäjiin. Esitys toimii myös loistavana tilaisuutena tulla tutustumaan Teatteri Äärirajaan ennen keväällä ensi-iltaansa saavaansa isoa näytelmäämme.

Ääriraja tarjoaa höntsyläisille kaksi lippua yhden hinnalla, joten nyt kentältä kaveri kainaloon ja teatteriin. Miten, milloin ja missä edun voi hyödyntää?

Esitys on TAMKin Pääkampuksen juhlasalissa (Kuntokatu 3, Tampere) keskiviikkona 4.12. klo 19.30

Alennuksen saa esittämällä Höntsypassia tai sarjakorttia lipunoston yhteydessä.

Onko mielestäsi teatterilla ja pallopeleillä jotain yhteistä – ja jos niin mitä?

Näistä yhteinäisyyksistä voisi pitää tarvittaessa parin tunnin luento- ja keskustelutilaisuuden, mutta päällimmäisinä voi nostaa hetkessä elämisen tunteen ja sen luoman keskittymisen sekä yleisen hyvinvoinnin lisääntymisen niin sosiaalisen kanssakäymisen kuin fyysisen tekemisen kautta.

Entä Äärirajan ulkopuolelta. Käytkö itse paljon katsomassa teatteria? Mitä tamperelaista näytelmää juuri nyt suosittelisit kaikille?

Kyllä näytelmiä sekä muita esityksiä tulee käytyä katsomassa ajoittain niin Tampereella kuin ulkopuolellakin. Työväen Teatterilta haluaisin nostaa näytelmän ”Tämä on ryöstö!”, jonka viimeiset esitykset ovat marraskuussa. Ehdottomasti paras näkemäni farssi.

Lisäksi Tampereen Tukkateatterilla on esitys ”Sokea Piste”, jossa itsekin olen näyttelemässä. Lippujen nettimyynti ja esitysajat: www.sokeapiste.com

Mitä muuta?

Teatteri Äärirajaa seuraat tällä hetkellä parhaiten sosiaalisen median kanavissa (FB:https://www.facebook.com/teatteriaariraja/ , IG https://www.instagram.com/aariraja/) sekä esityksen tapahtuman sivun löydät täältä: https://www.facebook.com/events/2437009806426923/