Vuorojen lisäämisen hankaluus ja muita mietteitä

Syksyn taas lähestyessä joitakin ennakkotietoja ja kommentteja ohjelmastamme. Moni on varmasti esimerkiksi miettinyt, miten voisi helpottaa Raholan säbävuorojen pitkähköjä jonoja. 

Usko pois, olen miettinyt ihan samaa. Vuorojen lisäämisen vaikeutena on toki usein salien / kenttien saatavuus, mutta Raholan kohdalla olemme havainneet toisenkin aika selkeän lisäongelman, jota emme ole pystyneet ratkaisemaan. Tutut ma, ti ja to klo 18-19 vuorot pullistelevat kävijöitä ja jonot vuoroille ovat usein pitkiä. Samaan aikaan, kun olemme yrittäneet lisätä tarjontaa joko keskiviikolle tai perjantaille, on näihin erittäin vaikea saada riittävästi kävijöitä. Jos vuoro ei heti ole täynnä, porukka tuntuu saman tien päättävän, ettei sinne kannata mennä. Tästä johtuen ma, ti ja to jonoille on hankala tehdä mitään.

Toinen mahdollisuus olisi pyrkiä saamaan toinen kaukalo tarjolle näinä suosittuina ajankohtina. Tällä hetkellä vapaita kenttiä ei ole, joten kysymys on teoreettinen. Mutta vaikka olisi, ei tämä ole ihan niin yksinkertaista – tällaiselle vuorolle pitäisi aina saada neljä maalivahtia. Muuten tultaisiin hankaliin tilanteisiin, joissa osa pelureista olisi taas tyytymättömiä. Maalivahtien saaminen kaikille vuoroille on muutenkin salibandyssä yksi tärkeä pullonkaula, jota emme täysin ole pystyneet ratkaisemaan, vaikka nykyisin molarina voi ilmaiseksi pelaamisen lisäksi vielä tienatakin.

Säbääjien kannattaa ehdottomasti muistaa muutkin pelivuorot. Ilahduttavasti saimme syyskaudeksi pitää vuoron Sammon uudelta koululta, jossa huikea täysimittainen kaukalo – tämä vuoro jatkossa tiistai-iltaisin. Myös klassiset Ristinarkun (Takahuhdin yläkoulu) vuorot jatkavat. Torstai-illan säbä on aluksi Vehmaisissa ja siirtyy lokakuun alussa Hervantaan (Tredun vanha sali), jossa mahdutaan pelaamaan 5-5-peliä. Hervannan vuoroa kyseltiin ainakin viime talvena paljon, joten on hienoa, että päästään nyt sellainen tarjoamaan – vaikka ehkä tutuimmat pelipaikat siellä eivät olekaan käytettävissä (vapari remontissa, Pohjois-Hervanta puretaan). Sunnuntai-illan pelit syksyllä Linnainmaan uudessa salissa, jossa tunnelma on aina ollut kohdallaan.

Jalkapallon puolella syksyn ohjelma vihdoin selvillä: maanantaina pelataan Koivistonkylän tekonurmella ja sunnuntaisin Kaupissa. Vielä muutaman viikon ajan torstaisin pelit Pirkkahallin nurmella, sen jälkeen (30.8. alkaen) keskiviikkoisin Koivistonkylässä (aluksi 17-18.30, loppusyksy 20-21.30 – kentällä on siis valot).

Futsaliin siirrytään tutusti lokakuun alussa. Tarjolla on tuttu Sammon keskuslukion vuoro tiistaisin. Torstaisin pääsemme upouuteen Etelä-Hervannan kouluun, joten arkivuorot todella hyvän kokoisilla kentillä. Sunnuntain futsal Linnainmaalla, jonka sali on pienempi, mutta kuitenkin esim. joulutauoilla ihan hyväksi havaittu. ”Puhallettavat” maalit ovat taaksejäänyttä elämää, niin Linnainmaalla kuin Sammon lukiollakin käytössä viime vuonna hankitut uudet kasattavat, virallisen kokoiset maalimme.

Jääkiekkoa on jälleen luvassa Koulukadun legendaarisella tekojääradalla marraskuun puolivälin jälkeen. Tulemme hakemaan samoja kuutta vuoroa kuin viime vuonna. Todennäköisesti pelivuorojen määrään vaikuttaa kausikorttien ennakkomyynti – pyrimme varmistamaan viime talvea paremmin, että porukkaa riittää jokaiselle vuorolle. Tuttuun tapaan osa vuoroista täysillä varusteilla ja osa ”pipakiekkona”.