Yösäbän tulokset – Peksistä Vuoden Höntsäri

Viime lauantaina pelattiin tämänvuotinen Yösäbä-turnaus. Pelit vedettiin hyvässä hengessä ja ilman loukkaantumisia alusta loppuun. Tiukoissa kisailuissa nähtiin jopa videotarkistus. Vuoden Höntsäriksi raahautui Pekka Mäkiaho niukimmalla mahdollisella marginaalilla.

Tänä vuonna turnauksessa oli vain kaksi lohkoa. Uusien taulukoiden ansiosta pelit pelattiin ilman vaihtopelaajia, vaikka pelaajia olikin yli 10 per lohko. Kukin huilasi vuorollaan kokonaisen erän, ja huileja tuli kaikille yhtä monta. Erittäin tasaisten alkulohkojen jälkeen jakauduttiin ylempään kilpasarjan ja alempaan harrastesarjan finaaliin. Molareiden kamppailu oli tiukkaa kakkoslohkossa Nikojen kesken, kun Maukonen vei kilpasarjapaikan vain yhden pisteen erolla Vaittiseen.

Tänäkin vuonna lauottiin myös rankkarikisa, jossa ensin karsittiin kaikista pelaajista ja maalivahdeista finaaliin kaksi molaria ja neljä kenttäpelaajaa. Finaalipelurit ampuivat kaksi kierrosta molemmille molareille. Niko Maukonen vei molarikisan voiton, kenttäpelaajista taas ykkönen oli joka ikisen rankkarin upottanut Tomi Kettula.

Ilkka on voittanut aloituksen turnausvoittaja Samuelin lapaan.
Ilkka on voittanut aloituksen turnausvoittaja Samuelin lapaan.

Harrastesarjan finaalissa yksi oli ylitse muiden – Riku Virtanen ei ollut kertaakaan tappion kärsineellä puolella 12 ottelussa, ja nappasi näin ollen voiton 18 pisteellä. Kakkoseksi tulleen Theo Hasselblattin saldo on mielenkiintoinen, sillä tappioita tuli peräti kolme mutta silti pisteitä 14 – miehen kaksi huilivuoroa osuivat lohkon ainokaisiin tasapeleihin.

Kilpasarjassakaan voittaja ei paljon mahdollisuuksia muille antanut, kärsien vain yhden tappion. Jo kaksi ottelua ennen loppua oli selvää, että voitto menee Samuel Niemelle – kakkoseksi tulleelle Jone Lehtoselle sattui valitettavasti huilivuoro juuri viimeiseen otteluun, joten jännitys laukesi tältä osin jo ennen vikaa peliä.

Maalivahtien puolella sen sijaan jännitys säilyi loppuun asti, kun 12 pelatun ottelun jälkeen sekä Niko Maukosella että Hilma Seurasella oli 13 pistettä. Viimeinen ottelu olisi siis heidän osaltaan ratkaiseva, ja tarvittaessa pelattaisiin jatkoaika.

Peli oli mielenkiintoinen ja siinä nähtiin myös Höntsyn historian ensimmäinen livetilanteessa tehty videotarkistus (ks. yllä), jonka perusteella maali hylättiin. Oikein taisi mennä, varmuuden vakuudeksi vielä käytettävissä toinenkin kuvakulma. Tuomio ei kuitenkaan lopulta ratkaissut mitään, sillä hylätystä maalista huolimatta Hilman puoli voitti, ja näin Hilmasta tuli historiamme ensimmäinen naispuolinen turnausvoittaja! Viime vuonnahan Mia Koivikko oli yhden maalin päässä samasta tempusta kenttäpelaajien puolella, mutta sudden death -jatkoaika murskasi nuo haaveet.

Paras Höntsyhenki -pokaalilla palkittiin Ari Järviö, parhaiten sijoittunut nainen kenttäpelaajista oli Minna Rönkä (joka olisi päässyt kilpasarjaankin, mutta luopui paikastaan) ja MVP-pokaalilla palkittiin hirveän määrän maaleja kilpasarjassa mättänyt, mutta silti kakkoseksi jäänyt Jone Lehtonen.

Grand Slam -kisassa Peksi lähti turnaukseen mukavista asetelmista 86 pisteellä. Yösäbän sijoitus ei kuitenkaan päätä huimannut, ja niinpä kokonaiskisa meni todella tiukalle. MVP-pokaalin myötä Jone nousi Peksin kanssa tasapisteisiin, mutta sääntöjen mukaan useammassa turnauksessa pisteitä kerännyt (ja nimenomaan pelaamalla, eli tasapisteissä MVP-pokaali jätetään huomiotta) voittaa, ja näin Peksi sai pitää ykkössijansa. (Hyvä juttu Peksille myös, että naisten sarjan voittajan pokaali jaetaan nimenomaan kenttäpelaajille.) Hyvän kilpasarjan pelannut Hymypoika Tomi Vesola nousi myös aivan kaksikon kantaan.

Kiitos peleistä kaikille ja onnitelut voittajille! Seuraava Höntsyn turnaus heti parin viikon päästä – YöBiitsi launtaina 28.11. Tätä kirjoittaessa sinne on enää kolme vapaata pelipaikkaa, joten jos haluat mukaan, pidä kiirettä.

Tuloksista nykypolitiikkamme mukaan esillä vain kärki. Jos olet kiinnostunut omasta tarkasta sijoituksestasi, joka ei näy tässä, voit kysyä sitä sähköpostilla.

Yösäbän tulokset (kenttäpelaajat):

1.Samuel Niemi
2.Jone Lehtonen
3.Marko Tuukkanen
3.Tomi Vesola
3.Tomi Kettula
3.Eero Suvela
7.Kimmo Lampimäki
7.Marko Laine
9.Marko Pusa
10.Ilari Tuominen

 

Grand Slamin lopputulokset:

1.Pekka Mäkiaho120
2.Jone Lehtonen120
3.Tomi Vesola116
4.Samuel Niemi100
4.Hilma Seuranen100
6.Veera Farin94
7.Vili Keinänen88
8.Niko Vaittinen85
9.Hannu Pulakka82