Yrittäjä muuntautumisleikissä, osa 2

Höntsy-yrittäjä kävi jälleen muuntautumisleikissä, tällä kertaa tosin kaunistautumisen sijaan teemana oli vanhennus. Parin-kolmen tunnin session aikana Höntsy-Virjosta kuoriutui varastetun tavaran luukuttaja Rokka-Rantanen.

Blogia seuranneet muistavat ehkä edellisen muuntautumisleikin, jossa vetäistiin yrittäjälle ensin asiallinen tv-meikki ja sen jälkeen vähän railakkaampi muotinäytösmeikki. Vaimo on siis juuri valmistunut meikkitaiteilija-maskeeraajaksi. Tämänkertainen muuntautumisleikki oli lopputyönä teemassa ”vanhennus + ruhje”. Taustaksi sen verran, että maski on mitoitettu suurin piirtein TT-Frenckellin näyttämölle; tämän vuoksi rypyt ym. näyttävät lähikuvissa liioitelluilta, koska maski pitää erottaa vielä kymmenenneltäkin penkkiriviltä.

Hahmoon liittyi myös taustatarina. Pitemmittä puheitta taustatarina ja kuvat, olkaa hyvä: (Maskeeraus Tytti Virjo, valokuvat Mika Peltomaa)

Luukuttaja, poliisin vinkkimies Rokka-Rantanen

Aarno Kalevi Rantanen (s. 1952), paremmin Rokka-Rantasena tai Rokkana tunnettu tamperelainen taparikollinen, joka on istunut monesti omaisuusrikoksista ja varastetun tavaran välittämisestä eli luukuttamisesta. Pitkän linjan tekijä on väleissä sekä rikollisten että poliisin kanssa, ja saattaa silloin tällöin livauttaa kaljapäissään tutulle komisariolle kuulemiaan huhuja. Lempinimensä Rokka mielellään kertoo tulevan Tuntemattoman sotilaan kapinallisesta alikersantista – ”Mää oon kato sellanen, että mää teen mitä mää lystään, siintä mut tunnetaan!” – mutta itse asiassa lempinimi juontuu 90-luvun alusta, jolloin kurjassa kunnossa ollut Rantanen varasti savolaisen kaverinsa portailta jäähtymään pistetyn kattilallisen hernekeittoa. 2000-luvun alussa Rantanen tapasi Kyttälän pubissa Mimmun eli Merjan ja onnistui vähentämään juomistaan, mutta suhteen kariuduttua ahdistus purkautui rahapelaamiseen. Luukuttamisen lisäksi Rokka-Rantanen tekee epäsäännöllisesti sekarin hommia – tietenkin pimeästi – tutun kaverin remonttifirmassa. Selvin päin Rantanen on jopa hyvän työmiehen maineessa.

Haavan osalta: Rokka on vuoden verran ollut yhteistyössä erään Igorin kanssa ja katsellut sivusta tämän pyörittämiä ison rahan kuvioita. Lopulta kiusaus tehdä se viimeinen iso kupru käy ylivoimaiseksi. Rokka vetää isosti välistä ja valmistautuu lähtemään eläkepäivien viettoon johonkin lämpimään paikkaan. Lähtö on kuitenkin liian hidas – Igor saa tietää, ja Rokalla käy säkä kun ensimmäisen perintäkäynnin saldoksi jää pelkästään kosketuslaukaus käteen…

IMG_028714_resize  IMG_028728_resize  IMG_028732_resize