Kiitokset tähänastisesta & Hyvää joulua!

Joulutauko on alkanut, ja sen myötä on myös Höntsyn ensimmäinen kausi ohi! Takana on paitsi melkoinen määrä pallon perässä juoksemista, myös täydellinen ammatinmuutos yksin puurtavasta kirjoituspöytätutkijasta ultrasosiaaliseksi höntsyisännäksi ja -yrittäjäksi.

Kokemuksia on kertynyt etukäteissuunnitteluähkystä, starttirahan hankkimisesta, oman työpaikan luomisesta, yrityksen perustamisesta, yrittämisen ensihuumasta sekä tietenkin Höntsyjen pyörittämisestä. Tällaisia olivat kokemukset tuoreeltaan reilun viikon Höntsyjen jälkeen. Muun hyvän päälle olen päässyt myös työnantajaksi (täytyy myöntää, että ensimmäisten palkkojen maksaminen tapahtui pienen ylpeyden vallitessa) ja työharjoittelua ohjaamaan. Tällä saralla tuntuu ainakin toistaiseksi, että olen ollut onnekas – tai sitten kaikki se ”hyvää väkeä on vaikea löytää” -jauhanta on vain ihan turhaa. Edelleen on kyllä epäselvää, missäpäin Paltamoa TPS:n kotihalli sijaitsee…

Höntsäävä kuusenkoriste Photo by Lunchbox photography.
Höntsäävä kuusenkoriste
Photo by Lunchbox photography.

Ensimmäisistä Höntsyistä on vierähtänyt kaksi ja puoli kuukautta, mikä tuntuu paljon pidemmältä ajalta kuin se onkaan. Jos nyt pitäisi yksi opetus tästä ajasta tiivistää, niin päätyisin varmaankin usein yrittäjien suusta kuultuun kliseeseen: ainoastaan tekemällä ja kokeilemalla oppii. Tiettyyn rajaan asti voi toki suunnitella ja selvittää vaikkapa ihmisten toiveita lajitarjonnan, aikojen ja paikkojen suhteen. Silti loppujen lopuksi ainoa tapa päästä selville siitä, mikä todella toimii ja mitä todella halutaan, on kokeilla.

Nyt tätä Oy Höntsy Ab -nimistä ideaa on sitten kokeiltu kaksi ja puoli kuukautta. Voidaan todeta ettei se ainakaan aivan kuolleena syntynyt ole – päinvastoin, lapsi parkuu ja potkii ihan elinvoimaisen tuntuisesti. Päätavoitteet syksylle on saavutettu varsin hyvin: pelit on saatu pystyyn poikkeustapauksia lukuun ottamatta ja ne ovat sujuneet erinomaisessa höntsyhengessä. Itsestä tuntuu, että tyytymättömiä asiakkaita on ollut kaiken kaikkiaan vähän – ja toivon tietysti kovasti, että tämä vaikutelma pitää paikkansa…

Elinvoimaisen tuntuisesta vauveliinista on vielä pitkä matka täysikasvuiseen, kunnolla omilla jaloillaan seisovaan yritykseen. Tulevaisuuden ajatteleminen on paitsi tosi jännää, myös välillä aika stressaavaa, sillä epävarmuutta tietysti piisaa. Joululahjaksi itselleni toivonkin kärsivällisyyttä. Juuri nyt on joka tapauksessa aika unohtaa hetkeksi kaikki tulevat haasteet ja olla tyytyväinen siihen, mitä tähän mennessä on tapahtunut.

Photo by Richard BH. Mailaa ja luistimia paketista - hymy korviin ja jäälle!
Photo by Richard BH.
Mailaa ja luistimia paketista – hymy korviin ja jäälle!

Tähän mennessä nimittäin te asiakkaat olette yhdessä luoneet parisenkymmentä toimivaa vuoroa, joilla jokainen voi höntsätä lempilajiaan ja kaikki otetaan huomioon. Tähän mennessä olemme yhdessä höntsäilleet sählyä, futsalia, koripalloa ja lentopalloa ehkä semmoisen 250 tuntia – ja kivaa on ollut. Tähän mennessä Unto, Rauha, Eemu, Heini, Ronja, Roosa ja kumppanit ovat tehneet perhesählyissä ainakin sata toinen toistaan hienompaa maalia. Tähän mennessä on mennyt rikki ehkä 20 sählypalloa, mutta vain yksi maila (ja sekin saatiin korjattua). Kaupan päälle ja aivan huomaamatta kaikkien tamperelaisten yhteenlaskettu aerobinen kunto on parantunut tähän mennessä Höntsyn vuoroilla varmaan ainakin promillen kymmenyksen. Kiitos kaikille siitä, että teitte Höntsyn ensimmäisestä kaudesta onnistuneen!

Ei tehdä tästä nyt numeroa, mutta meillähän oli se hyväntekeväisyyskampanja viimeisellä viikolla ennen joulua. Aika iso osa ihmisistä oli selvästikin jo erilaisissa joulukiireissä kiinni, sillä viikko oli aika hiljainen ja kellotimme 13 vuorolla 122 pelaajaa. Sujuvasti ylöspäin pyöristäen tästä saadaan vaatimaton 50 euron lahjoitus, joka on pantu menemään sitä kipeämmin tarvitseville. Jospa tehdään tästä perinne, ja toivotaan että summa vuosi vuodelta kasvaa. Myös lipas kaikkine sisältöineen on palautettu Pelastusarmeijalle – lämmin kiitos kaikille roponsa siihen laittaneille.

Omasta ja Höntsyn puolesta haluan toivottaa kaikille iloista ja rauhallista joulua!

P.s. jos lahjojen osto meinaa jäädä viime tippaan, niin muistathan että ehdit hankkia Höntsyn lahjakortin vaikka vielä aattoaamuna!