Yrittäjyys häämöttää

Nyt se sitten kutakuinkin varmaa, nimittäin epävarmuus. Varma toimeentulo työttömyyskorvauksesta muuttuu yrittäjän arjeksi 25.9.2010. Tuosta päivästä alkaen minulle on nimittäin myönnetty starttiraha. Sitä ennen pitää vain valita tilitoimisto, pankki ja vakuutusyhtiö, päräyttää perustamisasiakirjat kuntoon ja hankkiutua kaupparekisteriin. Höntsyn vuorojen alkua olen kaavaillut lokakuulle – sen tarkempaa tietoa en vielä voi tarjota.

Ensin pari sanaa itse pääasiasta eli palloiluvuoroista. Niiden alkaminen on kiinni kolmesta seikasta: kysynnästä, vuorotarjonnasta ja käytännön järjestelyistä. Kysyntä on tärkeää, sillä on tietysti kivempi pelata palloa, kun heti alusta lähtien vuoroilla on mukavasti porukkaa. Siihen voitte jokainen itse vaikuttaa: kertokaa Höntsystä työkavereille, tutuille ja muille jotka saattaisivat olla aiheesta innostuneita! Ja jos tuntuu, että työpaikallasi olisi palloiluintoa oman pikkuvuoron verran, laita viestiä minulle, niin olen yhteydessä yrityksenne suuntaan.

hjaon
Näin se käy: ”Hja on yrittäjä”.

Vuorojen tarjonta on toinen tärkeä asia, joka on Tampereen seudulla haastava etenkin suosituimpiin aikoihin. Kaikki muutkin haluavat nimittäin pelata juuri silloin, kun suurin osa teistäkin on kyselyssä kertonut lempiajakseen (arkisin klo 17-21). No, tällaiset ongelmathan on tehty ratkaistaviksi. Kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamisen lisäksi pitää vielä saada maksaminenkin toimimaan. Tarttee varmaan pistää hösseliksi…

Yhteiskunnan yrittäjäpalveluille täytyy jälleen jakaa pisteitä, sillä näin nopeaa toimintaa en olisi koskaan odottanut. Kävin starttirahahakemukseni kanssa Ensimetrin neuvojan luona eilen iltapäivällä. Tänään sitten starttirahoista päättävä Jarmo Lepistö TE-keskuksesta soitteli ja pyysi käymään saman tien. Puolisen tuntia juteltiin höntsyjen pyörittämisestä ja poistuin paikalta starttirahapäätös taskussa. Ei voi ainakaan sanoa, että olisi byrokratia jauhanut hitaasti tämän asian osalta.

Paljon on vielä tehtävää, ennen kuin ensimmäinen asiakas iskee ensimmäisen maalin Höntsyn höntsyissä. Päivä päivältä se kuitenkin lähenee, ja sieluni silmillä voin jo nähdä, miten iloiset juoksuaskeleet täyttävät parketin. Pysykää kanavalla!