Höntsylle puistosählyistä melkein maailmanmestaruus

Höntsyn joukkue osallistui Puistosählyn MM-kisoihin lauantaina 7.8.2010 – katso kuvat! Hienon urheilutapahtuman päätteeksi joukkue joutui toteamaan jääneensä jatkopeleistä ulos. Jossiteltavaa riitti silti koko illaksi ja vielä pitkälle yöhönkin…

Höntsyn juuret ovat monella tavalla syvällä yliopistosählyn mullassa, ja joukkueena se on paljon velkaa kuululle Interaktion Punakoneelle. Tästä johtuen pelaajien taiteilijanimetkin kantavat historian siipien havinaa siitä oikeasta Punakoneesta: puistosählyissä joukkueessa pelasivat Larionov (C), Makarov, Maltsev, Jakushev, Babinov sekä säännön vahvistava poikkeus Jutila.

Puistosähly oli hienosti järjestetty tapahtuma upealla paikalla. Epäilemättä osanotto ja sitä myöten kilpailukin on ensi vuonna entistä kovempaa. Pelit pelattiin nurmikolla ilman laitoja – pelikentät oli rajattu naruin – joten alku oli melkoista totuttautumista. Hermostuneessa avausottelussa Höntsyn kone saatiin käyntiin noin puolivälin tienoilla, ja lopulta Zoombox kellistyi kohtalaisen selvin numeroin. Toisessa ottelussa oli kunnon höntsyhenkeä, kun vastassa oli Kovan Kunnon Kohottaret, joka pani tiukasti kampoihin mutta joutui taipumaan 14-4.

Täsmälleen samat numerot, mutta toisin päin, nähtiin tulostaululla kun Puistoketut oli tehnyt pehmeällä asenteella peliin lähteneestä Höntsystä aladoobia. Pelit olivat menneet sen verran ristiin, että kahdesta voitosta huolimatta alkulohkosta jatkoon pääsy olisi edellyttänyt voittoa viimeisestä ottelusta SBS Etureppua vastaan.

Valmentajan fläppitaululle piirreltiin koukeroita, ja peliin tultiinkin aivan eri sykkeellä kuin edelliseen otteluun. Siitä huolimatta Etureppu oli puoliajalla kolmen maalin etumatkalla. Höntsy sai kuitenkin hengen päälle, tuli rinnalle ja vielä ohikin kahden maalin johtoon. Viime minuuteilla ote kuitenkin kirposi, ja Etureppu pääsi kirimään kirvelevästi tasoihin.

– Eniten tässä otti päähän se, että pelit loppuivat. Kovasti oltiin asennoiduttu, että saadaan pelata vielä pitkään, mutta niin vain Etureppu tuli ja katkaisi siivet niiltä haaveilta, harmittelee Höntsyn valmentaja Ilkka Virjo.

Hontsy.fi:n reportteri syvähaastatteli kaikkia joukkueen jäseniä heti ratkaisuottelun jälkeen, illan mittaan mm. Rajaportin saunalla ja Pulterissa, ja yhteenvetona voidaan todeta että jossiteltavaa jäi hurjasti. Koska Höntsyn joukkue on jossittelun ja selittelyn epävirallinen maailmanmestari, esitetään tässä pari näistä kommenteista, nimiä mainitsematta:

– Eniten meitä söi se, että Juri ei saanut tulla mukaan. Ihme niuhot, mies diskattiin vain sen takia ettei pelaa mailan kanssa. Juri oli reenannut meistä kaikista eniten, oikeastaan kaikki muut ajattelivat että Juri reenaa niin paljon ettei muiden tartte. Ja sitten sitä ei päästetä kisoihin! Karseeta!

– Kyllähän se näytti selvältä, että meillä oli selvästi kovin alkulohko sarjassa. Näin jälkeenpäin voi todeta, että näinhän se oli – Rentosarjan mestaruuden vei juurikin Etureppu, joka voitti finaalissa Puistoketut. Hävittiin siis vain hopeamitalistille, ja mestareita vastaan pelattiin tasapeli. Eli kyllähän voi sanoa että oltiin melkein maailmanmestareita. Voi hitsi, siinä oli kyllä mestareiden tiputtaminen lähellä siinä meidän vikassa pelissä…

Mutta niin se vain on, että lähellä ei lasketa