12 minuuttia = pitkä aika

Syksyllä kirjoitin, että Cooperin testi hirvittää. Silloin edellisestä testistä oli aikaa varmaan parikymmentä vuotta. Nyt edellisestä testistä on vähän yli puoli vuotta, ja voin vain todeta, että vieläkin hirvittää.

Ennen marraskuun testiä oli täysi arvoitus, millainen tulos mahtaisi olla. Pelikunto on ollut kova jo pari vuotta, mutta juoksulenkillä en ole käynyt, öö, viime kesän jälkeen kertaakaan (ja silloinkin ehkä kerran).

Etukäteen ajateltuna Cooper on helppo juttu, koska kävi miten kävi, se on 12 minuutissa ohi. Ei luulisi olevan kova pala ihmiselle joka aina välillä vetää viidenkin tunnin höntsypäiviä. Nytpä kerron teille, mitä opin 2.11.2010: Kaksitoista minuuttia on tuhottoman pitkä aika ja Cooper aivan käsittämättömän raaka testi. Pallopelissä joku puolitoista tuntia hurahtaa täysin huomaamatta, mutta Cooperissa ehtii sen 12 minuutin aikana miettiä todella monia asioita. Kaikkein eniten ehtii miettiä sitä, miten paljon eri paikkoihin alkaa sattua ja miten hengitys muuttuu huohotukseksi. Kahdessatoista minuutissa ehtii tulla tylsää!

kilpaa_small

Jos ei muuten uskoisi, että aika on subjektiivista, niin asia kävisi selville juoksemalla Cooper. Sen kuluessa aika kulkee hitaammin kuin jääkiekossa suosikkijoukkueen ollessa kahden miehen alivoimalla. Oikeesti hei, on se murhaa!

Siitä huolimatta olen kiinnostunut tietämään, millainen tulos sieltä tällä kertaa lävähtää. Ville on treenannut talven mitaan paljon nimenomaan juoksua, joten hän varmasti parantaa tulostaan reippaasti. Omalta kohdaltani tulos kertoo suoremmin siitä, miten nimenomaan höntsääminen vaikutaa testin tulokseen. Muuta liikuntaa kun ei jostain kumman syystä ole juuri tullut harrastettua.

En odota ihmeitä, mutta kuitenkin selvää parannusta. Eniten toiveita nostatti, kun Moro vihdoin julkaisi alun perin syksyllä tehdyn juttunsa Höntsystä. Kun näin jutun, ensimmäisenä pisti silmään miten pyöreät posket ja maha meikäläisellä on niissä kuvissa. Jotakin on siis tapahtunut talven mittaan, ja pakkohan sen on ainakin vähän näkyä myös testissä.

Lähde sinäkin kokeilemaan omaa Cooper-kuntoasi! Sen jälkeen on kiva siirtyä suihkun kautta pubiin ilmaiselle alkudrinkille ja nauttimaan muiden höntsäreiden seurasta. (Kuten tässä mainiossa juutuubi-pätkässä aggressiivisesti todetaan sählynpelaajista: ”ne ei nauti kivusta ja hiestä, ne nauttii toistensa seurasta!”)

Muista myös arvauskilpailu: arvaa Ilkan, Villen ja Petrin Cooper-yhteistulos metrilleen ja voit voittaa West Coast -kengät, kuukauden Höntsyt, Höntsyn T-paidan ja varmasti vielä jonkin juomapalkinnonkin. Ilmoittaudu juoksemaan ja/tai heitä arvauksesi tällä lomakkeella. Tapahtuman Facebook-sivulla voit myös ilmoittautua mukaan (tämä ei tarkoita että olisi pakko juosta) ja kutsua kavereita messiin, vaikka potkimaan palloa tutkaan!