Aki ja Krista kokonaiskisojen voittoon – lentisturnauksen tuloksia

Viime lauantaina pelattiin lentisturnaus, joka samalla päätti Vuoden Peippaaja – ja Vuoden Iskuri -kokonaiskisat. Viimeisessä turneessa ennakkosuosikit pitivät pintansa, vaikka eivät yltäneetkään samaan kuin aiemmissa osakilpailuissa. Vuoden viimeinen turnaus pelataan joukkueilla lauantaina 3.12. Kaukajärven vapaa-aikatalolla, silloin todennäköisesti luvassa myös pikkujoulut.

Krista vaikuttaa tyytyväiseltä voitettuaan Vuoden Peippaaja -kilpailun.

Lauantaina 13.11. pelattiin tämän vuoden kolmas ja viimeinen taulukkomuotoinen lentopalloturnaus. Pelaajia oli lopulta tasan 36, ja päädyttiin viemään turnaus läpi ns. klassikkomoodissa eli kaikki pelaajat samassa sarjassa, samanarvoisissa alkulohkoissa. Päivä ei aivan parhaalla mahdollisella tavalla alkanut, kun yksi pylväspari puuttui turnauspaikalta ja parissa muussakin oli toivomisen varaa. Pylväiden olemassaolon olimme äskettäin tarkistaneet, mutta niin vain oli kaksi niistä lyhyessä ajassa ehtinyt kadota. Kaukajärveltä saatiin onneksi pari tolppaa lainaan ja lopulta pelit käyntiin.

Rentosarjan finaalin vei harvinaisen ylivoimaisesti 22 pisteellä nimiinsä Nina Lindell, joka nappasi voitot kymmenestä erästä, kun niitä yhteensä pelattiin 11. Harrastesarjassa ratkaisu nähtiin vasta viimeisessä pelissä, jonka tappion myötä voitossakin pitkään kiinni ollut Sami Rantala tipahti lohkon kolmanneksi. Voiton vei Jone Virtanen ja kakkoseksi tuli Mikko Lehto. Samassa sarjassa palloili myös Paras Höntsyhenki -pokaalin voittanut Antti Korpela.

Kilpasarjassakin löytyi tällä kertaa jo ennen viimeistä erää voiton varmistanut pelaaja, kun voiton nappasi vuoden 2019 Iskuri Anssi Tikkanen. Hän oli tappion kärsineellä puolella vain kahdessa erässä. Lauantain parhaiten sijoittunut nainen, Essi Ojala, oli kilpasarjan viides.

Aki pokkasi pokaalin ja minipallon Vuoden Iskuri -tittelin myötä.

Tämän vuoden kaikki kolme taulukkoturnausta muodostivat kilpasarjan pelureille Vuoden Iskuri – ja alemman sarjan pelaajille Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailun. Kun tämä viimeinen turnaus pelattiin vain yhdessä sarjassa, laadittiin peippaaja-kisaan sovellettu pistelasku; mukana olleesta kärkiviisikosta paras saisi 100, toinen 90 jne. pistettä.

Molemmissa kisoissa paalupaikalta turnaukseen lähteneet säilyttivät asemansa. Iskuri-kisassa Aki Björksten varmisti kokonaiskisan voittonsa jo voittamalla alkulohkonsa – kilpasarjan paikka ja alkulohkon voitosta saadut 10 pistettä varmistivat, ettei esim. Anssilla ollut enää turnausvoitollakaan mahdollisuuksia ohittaa Akia.

Peippaja-puolella parhaiten sijoittui Kalle Kipinä, ja tämä oli johdossa kisaan lähteneen Krista Lehtimäen onni, sillä Kallella ei enää ollut mahdollisuuksia hänen ohittamiseensa. Lähelle päästiin, kuten alta voi todeta…

Nina voitti rentosarjan

Ennakkosuosikin paineet taisivat molemmilla kisavoittajilla hieman tuntua, sillä kummankin sijoitus oli tämän vuoden heikoin. Akin osalta kuvaavaa on, että tämä ”heikko” sijoitus oli turnauksen neljäs sija – ekassa turnauksessa hän oli kolmas ja toisen hän voitti. Krista ja Aki pokkasivat voiton kunniaksi komeat pokaalit ja jo perinteeksi muodostuneet minipallot.

Alla vielä lauantain ja kokonaiskisojen tulokset kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut tarkasta sijoituksestasi, voit kysellä sitä osoitteesta ilkka.virjo@hontsy.fi .

Kiitos vielä kaikille mukavasta turnauspäivästä! Seuraava sellainen on siis luvassa lauantaina 3.12. Kaukajärvellä – ilmoittaudu saman tien mukaan täältä.

Lentisturnaus 13.11. kärki

1Anssi Tikkanen
2Arman Nazari
3Pasi Risku
4Aki Björksten
5Kasmir Paananen
5Paavo Lähteenmäki
5Essi Ojala
8Teemu Rämö
9Jaakko Peltoluoma
10Heikki Väätäinen
Anssi voitti tämänkertaisen turnauksen.

Vuoden Iskuri -kisan top 10

1Aki Björksten295
2Anssi Tikkanen267
3Jone Virtanen266
4Paavo Lähteenmäki230
5Ilkka Virjo221
6Pasi Hätönen199
7Sami Lakso194
8Miia Vainio168
9Antti Koskinen152
10Jarkko Leivo139

Vuoden Peippaaja -kisan top 10

1Krista Lehtimäki245
2Kalle Kipinä234
3Petra Järvimäki222
4Kirsi Nappari217
4Päivi Laitinen217
6Petteri Mäntynen137
7Olli Leinonen128
8Tomi Kytö105
9Marc Zhang100
9Seija Hyvönen100