Lentisturnauksen tulokset ja kisatilanteet 3.9.

Lauantaina 3.9. pelattiin Höntsyn tämän syksyn ensimmäinen iso lentopalloturnaus, joka oli samalla Vuoden Iskuri / Peippaaja -kisojen toinen osakilpailu. Aki Björksten nappasi turnausvoiton ja Iskuri-kisan maksimipisteet jännittävien vaiheiden jälkeen; tässä tarkemmat tulokset ja tilanteet. Illalla jälkipelejä jatkettiin pitkälle seuraavan päivän puolelle… Todennäköisimmin seuraava turnaus pelataan lauantaina 8.10. , tuolloin joukkueilla. 

Semi-alkusarja käynnissä.

Alkuviikosta vielä vaikutti, että lentopalloilijat ovat kesälomalla, ja näinköhän tulee koko turnauksesta mitään. Lopulta pelaajia oli kuitenkin ihan normaali määrä ja neljässä lohkossa (kaksi kilpa-alkulohkoa ja kaksi semi-alkulohkoa) pelattiin. Tuttuun tapaan puolivälissä jakauduttiin eritasoisiin finaalilohkoihin.

Rentosarjassa voitosta väännettiin todella tiukasti ja monessa erässä pisteet jaettiin 2-1. Lopussa taisi väsymys jo osaa painaa, sillä siellä nähtiin ensimmäiset 3-0-voitot, joiden turvin lohkovoittajaksi yhden pisteen turvin nousi Mikko Lahtinen ohi vielä ennen viimeistä matsia kärjessä posotelleen Päivi Laitisen. Paras Höntsyhenki -pelaaja eli Tero Lappalainen löytyi myös tästä lohkosta.

Harrastefinaalissa pelattiin oikein urakalla, kun joku peli väännettiin ensin väärillä jaoilla ja jouduttiin uusimaan. Kilpa-alkulohkonsa epätyypillisesti ihan penkin alle vetänyt Asko Niemi oli tässä finaalissa ylivoimainen häviten vain yhden pelin ja senkin niukimmalla mahdollisella tavalla. Jaetulla kakkossijalla (käsittämättömät 8 pistettä Askon perässä) nähtiin sitten Mika Heikkinen, Muhammed Hemn sekä aamusella pikailmoittautunut Hadi, jonka sukunimi ei tullut papereihin ylös.

Semi-finaalissa oli taas tiukempaa. Lohkoa hallitsi pitkään Tomi Kytö, mutta viimeisessä matsissa Antti Koskinen kiri yhdellä pisteellä ohi lohkovoittoon. Pokaalia pääsi pokkaamaan myös semi-alkulohkojen paras nainen Seija Hyvönen .

Kilpafinaalissa nähtiin varmaankin päivän tasaisimmat ja kovimmat väännöt. Kaikissa lohkoissahan pelattiin 11 erää – 12 pelaajan lohkossa on tuolloin tilanne, että kaikki ovat olleet toistensa kanssa 5 kertaa samalla ja 6 kertaa eri puolilla. Seitsemän erän jälkeen kilpafinaalin 12 osallistujasta kahdeksalla oli 10-13 pistettä eli vielä aivan täydet mahdollisuudet voittoon.

Aki nostaa
Turnausvoittaja Aki nostaa palloa.

Tässä turnauksessa nähtiin ilahduttavasti kokonaan uusia kasvoja, joista em. kahdeksikossa olivat vielä mukana Mahdi Rezaei, Markus Vehmas ja Timo Poranen. 11 erän jälkeenkin kolmen pisteen sisään mahtui vielä viisi peluria, mutta kärjestä löytyi kaksi pelaajaa 20 pisteellä: Markus sekä Höntsy-turnausten veteraani Aki Björksten. Näin jouduttiin pelaamaan vielä ratkopeli, jossa Akin puoli oli ehkä vähän tuoreemmalla jalalla liikkeellä ja näin turnausvoitto Akille. Turnauksessa parhaiten naisista sijoittui tällä kertaa kilpasarjassa vääntänyt Miia Vainio.

Kiitos jälleen kerran kaikille mukavasta turnauksesta, jälkipeli-illasta ja -yöstä. Kuten sanottua, todennäköisimmin seuraava turnaus pelataan la 8.10. joten sen päivän voi alustavasti laittaa kalenteriin. Sillä välin tervetuloa Höntsyn vuoroille pelailemaan!

Turnaus oli samalla Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kisojen toinen osakilpailu. Kolmas ja viimeinen järjestetään syksyn kolmantena isona Höntsy-turnauksena, tarkka päivä ei vielä ole tiedossa. Iskuri-kisassa kisaavat siis kilpasarjasta lähteneet pelurit, Peippaaja-kisassa taas alemmasta alkulohkosta startanneet. Jotkut ovat osallistuneet vuoden kahteen ekaan turnaukseen eritasoisista alkulohkoista, näissä on menestyksen perusteella tuomaroitu pisteet kokonaiskisaan.

Kokonaiskisan pistelaskussa ko. sarjan paras saa siis 100 pistettä, kakkonen 90, kolmas 85, neljäs 80, ja siitä alaspäin jokainen yhden pisteen vähemmän kuin edellinen. Sarjan paras nainen saa 10 lisäpistettä. Alempien kuin kilpafinaalin voitosta saa 10 ja kakkossijasta 5 lisäpistettä. Kilpasarjan alkulohkoissa voitosta samoin 10 ja kakkossijasta 5 pistettä, putoaminen harrastefinaaliin tuo 5 miinuspistettä.

Iskuri-kisan puolella Aki Björksten nappasi maksimipisteet eli 110 (turnauksen ja alkulohkon voitot). Hän oli aivan kärjen tuntumassa myös vuoden ekassa turnauksessa, joten tällä hetkellä hänen kertoimensa Iskuri-tittelin voittoon on selvästi pienin. Ainakin Höntsyn oma poika Jone Virtanen on silti vielä ihan iskuetäisyydellä. Toki, jos Aki vielä kolmannen turnauksen suorittaa yhtä varmasti, ei hänen ohitseen enää taida menemistä olla. Se nähdään tuonnempana!

Peippaaja-kisassa samalla tavoin omilla pisteluvuillaan keikkuu Krista Lehtimäki, vaikka tämä toinen osakilpailu ei hänen omasta mielestään ihan putkeen mennytkään. Tässä kisassa kärjen osalta syntyy eroja ehkä helpommin turnausteknisistä syistä – alkulohkosta semi-sarjaan pääsee yleensä vain pari pelaajaa. Näin ollen viimeisessä osakilpailussa on vielä ainakin Päivi Laitisella ja miksei parilla muullakin mahdollisuudet kaahata Kristan ohi.

Kummankaan osakilpailun kärkisijoille tuskin on asiaa, jos ei osallistu kaikkiin kolmeen turnaukseen. Iskuri-kisassa paras vain yhden turnauksen käynyt (eka turnauksen voittanut Lauri Haverinen) löytyy sijalta 11 ja Peippaja-kisassa vastaavasti Tomi Kytö sijalta 9.

Tuttuun tapaan turnauksesta ja kokonaiskisoista julkaistaan tässä tulokset vain kärjen osalta. Jos sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut tietämään tarkan sijoituksesi tai pistemääräsi, pistä tulemaan kyselyä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi .

Lentisturnauksen 3.9.2022 kärki

1Aki Björksten
2Markus Vehmas
3Anssi Tikkanen
3Jone Virtanen
5Teemu Rämö
6Mahdi Rezaei
7Ilkka Virjo
8Mitja Ohtola
9Antti Lehtinen
9Miia Vainio

Iskuri-kisan kärki, 2 osakilpailua

1Aki Björksten205
2Jone Virtanen185
3Miia Vainio168
4Anssi Tikkanen167
5Ilkka Virjo153
6Antti Koskinen152
7Paavo Lähteenmäki146
8Sami Lakso143
9Jarkko Leivo139
10Pasi Hätönen131

Peippaaja-kisan kärki, 2 osakilpailua

1Krista Lehtimäki175
2Päivi Laitinen147
3Kirsi Nappari137
4Petteri Mäntynen137
5Kalle Kipinä134
6Petra Järvimäki132
7Olli Leinonen128
8Tomi Kytö105
9Marc Zhang100
9Seija Hyvönen100