Cooper- ja iltahöntsyraportti 28.1.2012

Höntsyn juhlapäivänä 28.1. tapahtui muutakin kuin aiemmin raportoidut pallo-olympialaiset. Olumppialaisten jälkeen vedettiin yhteislähdöllä Cooperin testi, jossa oli todellista massaurheilun tuntua kun n. 30 juoksijaa otti itsestään radalla mittaa. Pienen palautumisen jälkeen suunnattiin Iltahöntsyihin Pub Höyryyn.

1. Koulukadun jäähöntsypaikka huokuu historiaa. Mikä on jääkiekon SM-sarjan virallinen yleisöennätys Koulukadun kiekkopyhätössä?

Radalle lähdettiin näin isolla sakilla ja näin hyväkuntoisen näköisinä (vertaa alempana olevaan kuvaan):

1
Radalla jokainen punnersi parastaan hyvässä hengessä. Kun iso remmi jakautui Pirkkahallin 300 metrin radalle, riitti jokaiselle kirittäjiä niin edessä kuin takana.

Viljasen Jan esittelee yhdenlaista palautumisjuomaa
Viljasen Jan esittelee yhdenlaista palautumisjuomaa

2. Tasaisen vauhdin taulukolla, millaista Cooper-tulosta vastaa Paula Radcliffen Lontoossa 2003 juoksema naisten Maratonin maailmanennätys?

Hyviä ja parempia tuloksia

Suurin osa mukana olleista tuntui tyytyväisiltä tuloksiinsa, ja edellisellä kerralla mukana olleista taisi suurin osa parantaa tulostaan. Virjon veljeksistä Toni Säkkisen valmennuksessa oleva Ville kyllä paransi jälleen tulostaan roimasti, mutta ei aivan päässyt tavoitteeseensa eli 3000 metriin. Mies oli luvannut tarjota kaikille iltahöntsyissä kierroksen, jos tulos ei parane edellisestä. No, se parani – mutta siitä huolimatta Ville tarjosi kierroksen kaikille! Seuraavia Iltahöntsyjä odotellessa…

Myös Petri paransi tulostaan roimasti (ulkomuistista ainakin parisataa metriä). Sen sijaan Höntsyn vakihenkilökunnan panos oli vaisu, kun Toni ei jalkavaivaan vedoten juossut lainkaan ja Ilkan tulos romahti ”en kehdannut keskeyttää, joten kävelin välillä” -tasolle n. 250 metriä edelliskertaa huonommaksi.

Virjon Petri esittelee toisenlaista palautumisjuomaa.
Virjon Petri esittelee toisenlaista palautumisjuomaa.

Jälkikäteen on tosin hyväksi tekosyyksi paljastunut ”kaikkien suomalaisten urheilijoiden tekosyy-ystävä” eli mykoplasma, joten ihan pelkästä laiskottelusta se keuhkojen ulos rykiminen ei johtunut.

Tulevana kesänä Virjon veljekset kilpailevat serkkupoikiaan Viljasia vastaan Finntriathlonin joukkueviestissä, ja tapahtumasta varmaan saadaan blogiiinkin pientä raporttia. (Kyseisen viestin Virjot piipahtivat jo viime kesänä uimassa, pyöräilemässä ja juoksemassa). Etukäteisasetelmien hakuun ei tarkkoja tuloksia Cooperista tätä kirjoitettaessa ole ylhäällä, mutta Virjot veivät kuitenkin selkeän voiton yhteistuloksessa. Pienellä painettuna lienee kuitenkin syytä mainita että Virjoilla oli tällä kertaa mukana yksi edustaja vastustajia enemmän…

¨
Päivän jäätävimmästä tuloksesta vastasi 6-vuotias Eemeli Virjo, joka kiritti juoksijoita lönkytellen koko ajan noin radalla 3 tai 4. Ulkoradan käytöstä huolimatta (tai siis sitä huomioimatta) tulokseksi tuli 2150 metriä – joka on suoraan sanoen käsittämättömän kova tulos juoksijan ikään nähden:

2

Juoksun jälkeen kukin osallistuja sai Shoeparkin tarjoaman West Coast-”eturepun”, jossa mm. West Coast -pipa, Pub Höyryn tarjoama yhdenlainen palautumisjuoma, Punnitse & Säästä -ketjun tarjoama välipalapatukka sekä UFS Tampereen tarjoama toisenlainen palautumisjuoma. Ja sitten suunnattiin Iltahöntsyihin Pub Höyryyn.

3. Jääkiekon ”kolmen kullan klubilaisia” eli maailmanmestaruuden, olympiakullan ja NHL:n Stanley Cupin voittaneita pelaajia on nykyään jo 25 kappaletta. Klubissa on kuitenkin vain kolme ”kaksinkertaista jäsentä”, eli pelaajaa jotka ovat voittaneet vähintään kaksi kertaa sekä maailmanmestaruuden, olympiakullan että Stanley Cupin. Ketkä nämä kolme pelaajaa ovat? Piste per (suku)nimi, väärästä nimestä miinuspiste.

Palkintoja & tietovisaa

Päivän kisailujen palkintojenjaon jälkeen heittäydyttiin tietovisan kimppuun. Kolmesta viiden kysymyksen kierroksesta odotetusti ratkaisevaksi osoittautui viimeinen, jossa jokaisessa kysymyksessä oli jaossa useita niin plus- kuin miinuspisteitäkin. Pari joukkue onnistui kalkkiviivoilla navigoimaan kokonaistuloksensakin miinukselle… Joillekin kysymykset eivät kuitenkaan olleet liian pahoja, sillä voittajajoukkueen pistemääränä oli 16 ja kakkossijalle pääsi 14 pisteellä.

Höntsyhengessä sattumanvaraisin joukkuein vedetty tietovisa petasi hyvän fiilingin koko illalle, ja moni varmasti tutustui muihinkin kuin ennestään tuttuihin Höntsy-naamoihin. Yhteistä kilvoittelua on luvassa pikapuoliin lisää, sillä lauantaina 10.3. pelataan Lentisturnaus ja lauantaina 28.4. on luvassa koko päivän sählyturnaus ja samassa yhteydessä myös seuraavat Iltahöntsyt!

Loppuun vielä kuva siitä, miten raikkaalta porukka näytti 12 minuutin juoksun jälkeen (vertaa alun lähtökuvaan…) Kursiivilla on tähän juttuun upotettu näytteeksi muutama tietovisan kysymys, niiden vastaukset löytyvät kuvan alta.

3

1. Vuonna 1964 ottelua Tappara-Lukko seurasi 10655 katsojaa.
2. 3739 metriä.
3. Igor Larionov, Vjatseslav Fetisov sekä Peter Forsberg