Eatech uusi sählymestaruuden!

Klisee kuuluu, että mestaruuden uusiminen on vaikeaa. Sitä se oli myös Sählyliigan viime vuoden mestarille Eatech Oy:lle, joka yhtä kaikki jälleen vei Pojan kotiinsa lyötyään Takatolpan 13-11.

7 pyrkii syöttämään 25:lle, muttei tällä kertaa onnistu.
7 pyrkii syöttämään 25:lle, muttei tällä kertaa onnistu.

Sählyliiga oli tänä vuonna hieman erilainen kuin vuosi sitten. Mukana oli vain neljä joukkuetta, mutta vastaavasti ottelut olivat tällä kertaa täysimittaisia vääntöjä. Viime vuoden mestari Eatech lähti finaaliin haastajana kärsittyään runkosarjassa murskatappion finaalivastustajalle, runkosarjan voittaneelle Takatolpalle.

Avauserässä Takatolppa näyttikin menevän menojaan. Ekalle erätauolle lähdettiin 4-1-lukemissa, ja pelitapahtumat huomioiden Takatolppa olisi voinut johtaa peliä selvemminkin, niin aseettomalta Eatech vaikutti.

Toiseen erään tuli kuitenkin täysin uusi Eatech. Jälkikäteishaastattelussa joukkue totesi, että erätauolla haettiin ”jalat bussista” ja päätettiin lähteä kärsivällisesti puolustuksen kautta rakentamaan peliä. Vihreiden fanikatsomolta ei kuitenkaan vaadittu kovin suurta kärsivällisyyttä – toista erää oli pelattu noin 50 sekuntia, kun Eatech oli jo kaventanut pelin 4-3:een. Pelin käännekohtana toimineet kaksi pikamaalia tallentuivat sattumalta myös Höntsyn videonauhalle:

Noin neljän minuutin pelin jälkeen oltiin jo tasalukemissa 5-5. Tässä kohtaa osat olivat vaihtuneet aivan täydellisesti, ja Eatech vaikutti menevän menojaan. Joukkue vei toisen erän nimiinsä peräti 1-9, ja näin kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 5-10.

Vaiherikas ottelu ei kuitenkaan ollut vielä selvä, sillä Takatolppa nousi päätöserän viimeisellä viidellä minuutilla kuolleista, aikalisänkin kautta kahden maalin päähän. Tätä lähemmäksi ei kuitenkaan ollut asiaa, ja näin komea pokaali matkasi Hermiaan viimevuotisen pystin kaveriksi.

Sählyliigan 2015 mestari Eatech Oy.
Sählyliigan 2015 mestari Eatech Oy.

Pronssiottelussa nähtiin erittäin tasaiset kaksi erää. Ottelun alkupuoliskolla runkosarjan kolmonen Kaarilan ZSKA hallitsi pelitapahtumia hienokseltaan, mutta Viinikanojan Oilers oli selvästi parempi viimeistelemään paikoistaan ja pääsi 1-3-johdossa ensimmäiselle erätauolle. Toisessa erässä ZSKA:kin sai hieman maalijyvää kohdalleen, ja viimeiseen erään lähdettiin jännittävistä 3-4-lukemista.

Kolmannen erän tarina oli kohtalaisen selvä. ZSKA vyörytti hyökkäyksen toisensa jälkeen, ja pyöritti peliä pitkiä jaksoja Oilersin päädyssä. Maalijyvä oli kuitenkin totaalisen hukassa, eikä kotijoukkue osunut täysin selvistäkään paikoista tolppien väliin. Suuri kunnia tästä kuuluu myös Oilersin uhrautuvalle puolustuspelille ja vetojen peittämiselle. Oilers kiitti ZSKA:n tehottomuudesta ja kävi välillä lisäämässä ZSKA:n tuskaa. Viimeinen erä Oilersille 0-3 ja näin tehokas Oilers sai juhlia pronssisia mitaleita.

Liigan tasaisuutta korostaa se, että sekä pronssiottelussa että finaalissa nähtiin revanssit, eli ottelun voitti se joukkue, joka oli hävinnyt joukkueiden välisen keskinäisen kohtaamisen runkosarjassa. Urheilussa usein kuultava klisee siitä, että pokaalit voitaisiin jakaa jo runkosarjan perusteella, ei siis täälläkään pitänyt paikkaansa…

Kiitokset liigaan osallistuneille! Ensi vuonna uudestaan, toivottavasti hieman useamman joukkueen voimin.