Henkistä valmennusta tulossa tammikuussa

Sanana henkinen valmennus tuo mieleen kuulijasta riippuen joko yhteisen mantran hokemisen porukassa tai sedän/tädin jonka kanssa keskustellaan voittamisen olemuksesta.

Vanha suomalainen legenda kertoo, kuinka 70-luvulla suomen jääkiekkomaajoukkue suljettiin pimeään huoneeseen hokemaan yhdessä selällään maaten ”me voidaan voittaa neuvostoliitto” –mantraa. No, homma päättyi siihen kun yksi pelaajista pomppasi ylös ja karjaisi ”ei vittu ikinä”.

Äskeinen episodi liittyy huippu-urheiluun ja siinä tietysti henkinen puoli korostuu kuntoilua enemmän. Kuitenkin, ihmiselle on todella tärkeää olla hyvässä henkisessä kunnossa voidakseen ponnistella fyysisesti. Sikäli myös kuntoilussa on tärkeää huoltaa myös henkistä puolta.

Henkinen valmentautuminen käsittää paljon erilaisia asioita, yksi toki edellä mainitun kaltainen psyykkaus (mikä ei tosin tainnut esimerkissä ihan onnistuaJ). Toinen erittäin tärkeä valmentautumisen muoto on rentoutuminen. Sillä mitä paremmin pystyy jättämään muut murheet pelikentän ulkopuolelle, sitä onnistuneempi on itse suoritus.

– Oikea mielentila ennen peliä/ suhtautuminen peliin
– Tutut pelikaverit
– Oma vireystila

Parhaita hetkiä kuntoilussa on ne milloin uppoutuu peliin niin täysin että huomaa ettei ajattele mitään muuta. Silloin hermo lepää.

Tätä rentoutumista pelatessa edesauttavat useat eri tekijät:

Höntsyn vuoroilla on selvästi havainnut vanhan totuuden: Kun porukka alkaa vähän tuntea toisiansa, juttu rupeaa luistamaan. Pienet hyvähenkiset piikit myös tuntuvat mukavilta kuntoillessa.

Pelikaverien kanssa rentoutuisi paremmin jos tuntisi toisen vähän paremmin. Tästä lähti ajatus yhteisistä ”iltahöntsyistä”. Vuorolla on välillä jäänyt fiilis että juttua voisi jatkaakin ja nyt siihen on tarkoitus tarjota mahdollisuus.

Ensimmäiset iltahöntsyt pidetään lauantaina 22.1.2011 klo 20 alkaen ravintola Bricksissä. Tarkoitus on kartoittaa esimerkiksi Höntsyn kovin tykki (tutkakisa) ja tarkin käsi. Muuten luvassa on mukavaa yhdessäoloa hyvässä seurassa ja paljon pelijuttuja.

Menossa ovat mukana Höntsy, Shoepark ja Bricks. Aiheesta lisäinfoa lähiaikoina Facebookissa kaikkien edellä mainittujen profiileissa ja netissä.

Höntsyn kovin tykki saa voittonsa kunniaksi asian ilmaisevan pelipaidan ja Shoeparkista West Coastin kengät!

Kaikki saavat hyvän mielen. Jotkut voivat saada seuraavaksi päiväksi pään kipeäksi, mutta se on sitten oma tilaus ;).