Hinnaston muutos & talouskatsaus

Höntsyn hinnasto muuttuu 1.10.2019 alkaen. Taustalla on tappiota viime tilikaudelta ja tavoite pitää toiminta terveellä pohjalla.

Syyskuun loppuun asti on mahdollista ostaa sarjalippuja ja Höntsypassiaikaa varastoon vanhalla hinnalla. 

Uuden hinnaston löydät täältä. Erityyppisten lippujen hinnoittelun suhde on ollut meillä kohdallaan, ja niinpä hinnankorotuksetkin osuvat varsin tasaisesti niihin kaikkiin. Ainoastaan ilman sitoumusta olevan Höntsypassin hinta pidetään ennallaan, eli hintaero 12 kk soppariin pienenee jonkin verran. Vähällä käytöllä ollut 20 kerran kortti poistuu käytöstä kokonaan.

12 kk Höntsypasseihin tulee viiden euron korotus kuukaudessa. Tämän korotuksen voi välttää lähes kokonaan maksamalla passia 12 kk kerrallaan, jolloin saa yhden kuukauden kaupan päälle.

Hintojen korotuksissa on pyritty siihen, että asiakkaalle ei aiheutuisi yli euron korotusta per käynti. Useimmilla passilaisilla korotus jää hyvin selvästi tätä pienemmäksi.

Lokakuun alku on valittu ajankohdaksi, jotta tälle kaudelle saadaan luonteva ”avajaistarjous”: osta lippusi nyt, saat sen vielä vanhalla hinnalla.

Tässä keskeiset hinnanmuutokset:

30.9. asti1.10. alkaen
Kertalippu norm./ale10€ / 8€11€ / 9€
5 kerran kortti, ei voimassaolorajoitusta, normi/ale42€ / 35€45€ / 39€
10 kerran kortti, voimassa 3kk ostopäivästä, normi / ale74€ / 60€79€ / 69€
Höntsypassi 12 kk sitoutumisajalla perus / plus, hinta per kk

*mahdollista maksaa 12 kk kerralla ja saada yksi kuukausi kaupan päälle.

39€ / 49€44€* / 54€*
Höntsypassi perus / plus ilman sitoutumisaikaa, hinta per kk59€ / 69€59€ / 69€

Siirtymäajan tiedote

Hinnat muuttuvat siis pääsääntöisesti 1.10. alkaen. Sitä ennen on mahdollista ostaa sarjakortteja ja Höntsypassiaikaa varastoon vanhalla hinnalla. Myös 10 tai 20 kerran kortteja voi ostaa varastoon siten, että niihin merkitään viimeinen voimassaolopäivä silloin, kun niitä ensimmäisen kerran käytetään.

Uuden 12 kk Höntsypassin voi vielä syyskuussa ostaa vanhalla hinnalla, jota sovelletaan koko 12 kk sitoutumisajan – uuteen hintaan siirrytään vasta ko. ajan päätyttyä.

Nykyisillä Höntsypassin omistajilla korotuksen voimaantulo riippuu siitä, onko 12 kk sitoutumisaikaa vielä jäljellä. Mikäli sitä on jäljellä, korotus tulee voimaan vasta sen päätyttyä. Jos taas 12 kk on tullut täyteen, maksetaan uutta hintaa 1.10.2019 alkaen. Voit kuitenkin maksaa haluamasi määrän passikuukausia etukäteen 30.9. mennessä, jolloin saat ne vanhalla hinnalla – jos haluat toimia näin, lähetä sähköpostia ilkka.virjo@hontsy.fi ja kerro, miten pitkän pätkän haluaisit maksaa ennalta.

Taustalla talous

Korotuspaineiden taustalla on tietysti talous. Kesäkuun lopussa päättyneellä tilikaudella 2018-19 Oy Höntsy Ab teki tappiota noin 5500 euroa. Tulos oli selvästi huonompi kuin vuotta aiemmin. Taustalla on jonkin verran yleistä kustannustason nousua, mutta enemmän on kyse siitä, että Höntsy on keskittynyt ydintoimintaansa sen jälkeen, kun se muuttui virallisesti voittoa tavoittelemattomaksi yritykseksi. Omat henkilökohtaiset muut työni olen siis siirtänyt Höntsyn ulkopuolelle. Lisäksi olemme keskittyneet enemmän ns. tavalliseen höntsytoimintaan ja vähemmän yrityksille myytäviin turnauksiin ja vastaaviin.

Ensisijaisena tavoitteena on, että kaikille tuttu jokapäiväinen Höntsyn toiminta saadaan pyörimään laadukkaasti, kerättävät maksut riittävät vuokrien, palkkojen ym. kulujen maksuun ja että yrittäjälle pystytään maksamaan suurin piirtein työpanosta vastaavaa palkkaa. Toiminta on varsin vakiintunutta, ts. ei ole odotettavissa yhtäkkisiä lisätulonlähteitä. On myös vaikea nähdä, mistä kuluja voitaisiin merkittävästi karsia. Vaihtoehdoksi jää siis se, että plussan puolelle pyritään maksuja lievästi korottamalla. Toiminnan kulut on pystyttävä tuloilla kattamaan, sillä suoraa tukea emme mistään saa.

Höntsy ei näiden muutosten jälkeenkään ole kallis harrastus, vaan kestää hyvin vertailun muihin vastaaviin liikuntatuotteisiin. Myöskään Höntsyn historiassa ei ole kyse isoista muutoksista: aloittaessamme vuonna 2010 kymppikortti maksoi 69,- ja tavallista passia vastaavan vuosikortin sai 39 euron kk-hinnalla. Noista ajoista kymppikortilla yhden käynnin hinta on siis nyt noussut euron ja kk-maksu vitosen.