Höntsyhenki -kunniapalkinnot käyttöön

Olemme aloittaneet uuden perinteen, jossa aina silloin tällöin palkitaan erityisen hyvällä Höntsyhengellä ansioituneita pelaajia. Ajatuksemme on, että jatkossa näitä palkintoja annetaan aina silloin tällöin – vähän samaan tapaan kuin jääkiekon liigapeleissä palkitaan tähtipelaajia.

Tarkoitus on jakaa palkintoja sen verran harvoin (esim. kerran pari kuussa), että palkinnon saaminen pysyy aivan erityisenä kunniana. Palkinnot on numeroitu ja jaetut kerätään talteen. Näin esim. jos palkintoja huutokaupataan, lahjoitetaan museoon tms. voidaan aina varmistua siitä, kenen saamasta palkinnosta on kyse…

hntsyhenkipalkinto
Perinteen aloittamiseen sählyturnauksen iltahöntsyt olivat oikein sopiva paikka, ja jaoimme saman tien kolme palkintoa hieman pidempiaikaisista ansioista. Ensimmäiset palkinnot pitkäaikaisen hyvän Höntsyhengen pohjalta olisivat toki voineet mennä erittäin monelle muullekin höntsärille, joten toivomme ettei kukaan hirveästi harmistu siitä ettei palkinto nyt osunut omalle kohdalle. Yhtenä kieltämättä mielivaltaisena palkittavien valitsemiskriteerinä oli arvio siitä, että palkittavat sattuvat olemaan tilaisuudessa paikalla.

Edellä sanottu ei tietenkään tarkoita sitä, etteivätkö palkinnot olisi menneet oikeaan osoitteeseen. Nämä kolme höntsäriä ovat ehdottomasti palkintonsa ansainneet luomalla hyvää henkeä kaikille muille pelaajille.

Jatkossa palkinto voidaan antaa ihan yksittäisenkin vuoron / teon perusteella, tai pidempiaikaisista ansioista näiden ensimmäisten tapaan. Turnausten lisäksi palkinnot voidaan jakaa sellaisen tavallisen pelivuoron alussa, johon palkittava pelaaja osallistuu. Vuoron alussa on hyvä hetki huomionosoitukselle, kun kaikki ovat koolla.

Pidemmittä puheitta ensimmäiset, 27.4.2013 jaetut palkinnot perusteluineen:

I – Tiina Räsänen. Kyseessä on väsymätön höntsyhengen luoja, jonka iloisesta ilmeestä olemme saaneet nauttia paljon myös kentän ulkopuolella. Yksi suuri tekijä Höntsyn sisarorganisaation Hömpsyn taustalla.
II – Miikka Niemi Tämä mies on taannut kenties useampia laadukkaita sähly- ja salibandytuokioita kuin kukaan muu tarjoutumalla maalivahdiksi aina, kun sellaista on tarvittu.

III – Mikko Lehto Halusimme palkita ensi rytäkässä myös aivan ensimmäisestä vuorosta asti mukana olleen pelaajan. Tämä mies on ehditty kertaalleen huumorimielessä palkita vähän toisenlaisellakin palkinnolla, mutta tosiasiassa kaikki tietävät, että suunpieksäntä on vain pintaa. Sisältä kyseessä on kaunis ja pehmeä ihminen, lutuinen kuin nallekarhu.