Koristurnauksen raportti

Lauantain koristurnaus eteni hyvässä hengessä ja tasaisissa merkeissä. Kilpasarja oli jälleen jännittävä vihonviimeiseen otteluun asti.

Alkulohkoissakin peli oli tiukkaa, mutta lopulta kilpa- ja harrastesarjan paikat saatiin jaettua ilman ratkokisoja, kun yksi ratkojista eli Tiia Niskanen valitsi oma-aloitteisesti harrastesarjan jatkopelipaikakseen. Lopussa kiitos seisoi, ja Tiia nappasi itselleen naisten sarjan voittopokaalin. Toinenkin pokaali oli lähellä, sillä taitokisan (kolmosheitot) finaalissa jatkokierroksille pääsivät Tiia ja Petri Pommelin, joista jälkimmäinen kuitenkin lopulta vei tiukan kisan nimiinsä.

1Grand Slamin tämän vuoden uutuutena on, että pelaajat valitsevat järjestäjien asettamista ehdokkaista turnauksen Arvokkaimman Pelaajan ja Paras Höntsyhenki -palkinnon voittajan. Alkulohkojen jälkeen MVP-ehdokkaina olivat Petri, Charlie Nevander ja Topi Pessa. Pelaajien äänestyksessä ylivoimaisen voiton keräsi Petri, joka täten pokkasi illan toisen pokaalinsa.

Paras Höntsyhenki -äänestykseen ehdokkaiksi nimettiin Jukka Sell, Hannu Nyström ja Kimmo Haapaniemi. Tässä äänestys oli hieman tiukempi, mutta tulos oli kuitenkin selvä – pokaalin voitti Jukka, ja voimme yhdessä todeta että oikeaan osoitteeseen meni.

Sivumennen sanoen: turnauksen peleistä suurin osa tuomaroitiin kahdella tuomarilla, emmekä vielä olekaan Höntsyn turnauksissa nähneet näin särmää ja tarkkaa tuomarityöskentelyä. Emme myöskään ole koskaan kuulleet yhtä paljon (sinänsä ihan hyvähenkistä) mussutusta tuomareille. Teoriani on, että mitä paremmat tuomarit, sitä enemmän heille on asiaa…

Harrastesarjassa kaksi pelaajaa oli lopulta ylitse muiden, kun Raino Pikkarainen ja Ilkka Virjo päätyivät molemmat 14 pisteeseen. Koska henkilökunta on mukana kisassa vain epävirallisesti, oli harrastesarjan voittajana siis Raino.

Myös kilpasarjassa henkilökunta oli hyvin edustettuna, kun Toni Säkkinen keräsi eniten pisteitä todella tiukassa kamppailussa. Viralliseen turnausvoittoon ylsi 12 pisteellä Charlie Nevander, ja lähimmät uhkaajat olivat heti 11 pisteessä Jussi Pärssinen sekä 10 pisteessä Hannu Nyström.

Melkoinen iltapuhde koriksesta muodostui. Pelien kestoa ei ollut rajattu ajan vaan pisteiden mukaan, ja moni peli venyikin todellisiin maraton-mittoihin, mistä syystä pelisysteemiä hieman rukattiin eestaas illan mittaan. Aikataulusta ei lopulta kuitenkaan myöhästytty kuin parikymmentä minuuttia. Joka tapauksessa ei ollut ihme, että hieman alkoivat loppuvaiheessa joidenkin pohkeet kramppailla. Sen isompia loukkaantumisia ei nähty, vaan pelit saatiin jälleen kerran vedettyä oikein hyvässä hengessä alusta loppuun asti – vaikka taisto välillä olikin tuimaa.

Kiitos kaikille jälleen kerran!  Virallisen Grand Slam -kisan kärkeen siirtyi koriksen myötä Jari Martikainen 80 pisteellä. Vuoden Höntsärin titteliä ajatellen kaikki on vielä auki, kun viisi turnausta on jäljellä ja viimeisessä on jaossa tuplapisteet.

Seuraava turnaus on luvassa lauantaina 27.4., silloin päiväsähly ja iltahöntsyt, joista päiväsähly Tammelan koululla alkaen n. klo 11.30, iltahöntsyt turnauksen jälkeen myöhemmin selviävässä paikassa. Tervetuloa mukaan! Alla vielä videoraporttia ja kuvakavalkadia lauantailta.