Höntsykerhoon!

hontsykerhotnettisivulleIltapäivätoiminta kouluissa on käynnissä syyskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin, loma-ajat taukoa. Useimpiin ryhmiin voi tulla mukaan myös kesken kauden, katso ohjelma.

Höntsy on järjestänyt jo useita vuosia kouluilla iltapäiväkerhoja, joihin kaikki tahot eli osallistujat, vanhemmat, koulut, kaupunki ja Höntsy ovat pääsääntöisesti olleet hyvin tyytyväisiä. Höntsäämisen lisäksi tarjolla on myös vaihtuvalajinen liikuntakerho.

Kerhot ovat Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) -toiminnan tarjoamia ja siten täysin maksuttomia. Perusajatuksemme koulujen kerhoissa sama kuin aikuisten pelivuoroilla: tasapuolisesti peli-iloa / liikunnan iloa kaikille sukupuolesta, taidoista ja kunnosta riippumatta.

Kaiken Höntsyn järjestämän HIP-toiminnan löydät täältä tai sivun alalaidan linkkilistasta. Yleensä mukaan mahtuu myös kesken lukuvuoden, kannattaa tulla kerhoon kysymään.

Kokoamme tälle www.hontsy.fi/hontsykerhoon/ -sivulle lisää tietoa iltapäivätoiminnasta aina tilanteen mukaan. Vetäjien esittelyihin ja yhteystietoihin pääset sivun oikean laidan toiminta-ajatus ja yhteystiedot -linkistä.

Otamme mielellämme vastaan palautetta voidaksemme kehittää toimintaa asiakkaiden eli koululaisten ja heidän vanhempiensa toivomaan suuntaan. Voit antaa palautetta palautelomakkeella tai tietysti myös sähköpostilla info@hontsy.fi tai soittamalla, Ilkka Virjo 0405803727.

Mikä on Höntsykerho – mitä siellä tehdään?

Höntsykerhossa tietenkin höntsätään, eli pelataan joukkuepallopelejä rennolla asenteella sattumanvaraisin joukkuein – mutta tehdään siellä vähän muutakin. Kutakuinkin näin kerho etenee:

Ohjaaja kertoo aluksi, mikä tai mitkä lajit ovat sinä päivänä ohjelmassa. Lämmittelynä saatetaan mennä myös jotain perinteisiä leikkejä etenkin pienempien koululaisten kanssa. Tilanteesta ja lajista riippuen käydään läpi sääntöjä, välineitä ja mahdollisesti joitakin harjoitteita. Pääpaino vuoroilla on kuitenkin itse höntsäämisessä eli pelaamisessa ja hauskanpidossa.

Ohjaaja jakaa ryhmän joukkueisiin, valvoo pelaamista ja sitä, että jokainen pääsee peliin ”kiinni” eikä jää ulkopuolelle esim. siksi ettei hänelle syötetä. Pelissä pidetään taukoja ja kerhokerran aikana vaihdetaan myös joukkueiden kokoonpanoja, jottei peli mene liian kilpailuhenkiseksi. Yleensä maaleja / koreja / pisteitä ei lasketa, mutta aina ennen taukoja tai jakojen vaihtoa voidaan pelata pieni minipeli (esim. kahdesta maalista poikki) niin, että maalit lasketaan.

Kerhojen toiminta vaihtelee sen mukaan, minkä ikäisiä oppilaita on mukana, miten paljon aikaa sekä millainen tila on käytössä. Lajikokeiluja tehdään, sillä vaihtelu virkistää, mutta pääpaino on osallistujien suosikkilajeissa. Kestosuosikkeja ovat sähly ja futsal, mutta aika paljon mennään myös muita lajeja. Kerhosta riippuen voidaan kokeilla myös esim. koripalloa, lentopalloa, käsipalloa, kaupunkisotaa, polttopalloa, jne.

Pyrimme kuuntelemaan kaikkien toiveita ja ennen kaikkea olemaan tasapuolisia.
Tervetuloa mukaan Höntsykerhoihin ja muuhun iltapäivätoimintaamme!

Lisätietoa: