Ilmoittautuminen lentisjoukkueisiin syksyksi 2015

Höntsy-Volleyn joukkueiden ilmoittautuminen käynnistyy nyt! Tule mukaan, mikäli kuntosarjassa pelaaminen kiinnostaa! Ilmoittautumisaikaa on sunnuntaihin 16.8. asti. Se, millaisia joukkueita, rooleja ja peli-/harjoitusajankohtia on tarjolla, perustuu keväällä tekemäämme kyselyyn. 

hontsy-volleySelvyyden vuoksi tähän alkuun pari sanaa marssijärjestyksestä: Nyt 16.8. mennessä ensi vaiheessa kerätään ilmoittautumiset, jotka eivät ole vielä täysin sitovia. Sen jälkeen seuraa täällä päässä mietintämyssyvaihe. Kun valmista tulee, jokainen saa henkilökohtaisen tarjouksen. Siinä kerrotaan, mistä joukkueesta ja millaista paikkaa tarjotaan, mikä olisi kausimaksu ja keitä muita kyseiseen joukkueeseen on ajateltu. Tältä pohjalta otetaan sitten lopulliset sitoutumiset.

Joukkueet ovat ilmoittautumassa Tampereen Kuntosarjan alimmalle tasolle (miehet C / naiset B). Pelin taso näissä on varsin hyvä, eli pelaajien tulisi olla ainakin Höntsyn ”edistyneet”-vuorojen tasoa. Tarkoitus on, että joukkueisiin otetaan vain pelaajia, jotka on päästy kentällä näkemään. Aiempi osallistuminen ei silti ole vaatimus joukkueisiin ilmoittautumiselle. Mikäli et ole aiemmin pelannut Höntsyssä, elokuun Vuoreksen lentopallovuorot (tiistait 18. ja 25.8. klo 18.30-20.00) ovat hyviä paikkoja tulla näyttäytymään.

Höntsy-volleyn teeniaikatauluja ja -sisältöjä on tarkoitus aikatauluttaa kalenteriin aiempaa tarkemmin. Käytettävissä olevat treeniajat ovat pääosin seuran yhteisiä. Näistä sitten sovitaan harjoitusten teema ja kunkin joukkueen omat treeniajat. Treeneihin on tulossa myös jonkin verran ulkopuolista vetoapua. Kehittyminen on näissä kekkereissä varmaa!

Ajankohdat: Seuralla on treenit (treenivuorot käynnistyvät heti 31.8. alkavalla viikolla) viikoittain Etelä-Hervannan koululla lauantaisin (ilmoittautumisen yhteydessä voi äänestää sopivaa kellonaikaa). Näihin treeneihin ovat aina tervetulleita kaikki kaikkien joukkueiden pelaajat (erotellaan tarvittaessa yhdet treenit yhteen ja toiset toiseen saliin). Treenien kesto on kaksi tuntia ja tod.näk. käytettävissä on tarvittaessa myös kaksi salia. Näin päästään reenaamaan joka viikko riippumatta sarjaohjelmasta.

Arki-iltojen peli- ja harjoitusvuorot on varattu Karosen koululta ma klo 18.30, toinen vuoro joko Leinolan koululta ti klo 20 tai Tesoman koulun yläsalista pe klo 18.30 (ilmoittautuessa saa äänestää, kumpi mieluisampi). Arkivuoroihin siis keskitetään joukkueiden kotipelit, ja peleistä vapaat ajat käytetään harjoitteluun. Jos joukkueita syntyy odotetun kolmen sijasta neljä, varataan ehkä sekä Leinola että Tesoma. Vieraspelit sijoittuvat aina arki-iltoihin.

Järjestämme myös ”joukkueen päivän” ennen sarjan alkua, jolloin varaamme yhden ison (3 kenttää) palloilusalin koko päiväksi, ja kaikki joukkueet voivat tuona päivänä rauhassa käydä omaa pelitaktiikkaansa läpi. Tällöin kaikki pääsevät ainakin pääosin samalle sivulle sijoittumisten ym. suhteen. Kyseistä päivää sparraamaan tulossa myös vetoapua. Tarkka päivä ei ole vielä tiedossa, mutta pyritään katsomaan kaikille sopiva viikonlopun päivä (lauantai tai sunnuntai) syyskuun aikana.

Joukkueisiin otetaan sekä ydinryhmän että reservin pelaajia. Kunkin joukkueen lopullinen kokoonpano ratkeaa, kunhan ilmoittautumiset ovat tiedossa. Ajatuksena on kuitenkin, että joukkue voisi koostua suhteellisen kiinteästä ydinryhmästä (esim. 8 pelaajaa) ja lisäksi reservipelaajista, jotka osallistuvat harjoituksiin ja muihin tapahtumiin, mutta joille tulee sarjapelejä satunnaisemmin. Reservipelaajan pelimaksu on luonnollisesti alempi kuin ydinryhmän pelaajan. Huom. ydinryhmään kuuluvalta odotetaan tiivistä sitoutumista joukkueeseen!

Pelimaksu riippuu myös joukkueen koosta. Mikäli kiinnostuneita on tarpeeksi, voidaan perustaa myös joukkue, jossa ei erikseen ole ydinryhmää ja reserviä, vaan suhteellisen laaja pelaajarinki, jolta ei edellytetä kovin tiukkaa sitoutumista. Jos tällainen joukkue perustetaan, myös sen pelimaksu on tietysti alempi kuin tiiviimmässä joukkueessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOman aktiivisuuden pohjalta joukkueiden on tarkoitus sarjan lisäksi käydä pelailemassa myös turnauksissa (Viking cup yms.), joista Höntsy ei veloita mitään, eli niistä kustannusta tulee ainoastaan turnauksen osallistumismaksun verran. Näihin on myös reservipelaajan helpompi päästä mukaan kentälle. Jos jokainen joukkue ei saa turnaukseen omaa porukkaa, voidaan koota yhteisiä.

Jokaiseen joukkueeseen otetaan 1-2 kapteenia, jotka huolehtivat joukkueen peluuttamisesta tasaisesti / sopimuksen mukaan. Kapteeni myös varmistaa, että peleihin ja harjoituksiin on varusteet tulossa paikalle ja huolehtii tuomarimaksujen maksamisesta (firman rahoilla). Kapteenilta toivotaan aktiivista yhteydenpitoa joukkueen jäseniin ja mielellään myös porukan kokoamista turnauksiin. Kapteeni saa tätä vaivannäköä vastaan kokonaan tai osittain vapautuksen pelimaksusta.

Miten homma etenee:

Ilmoittautumisen päätyttyä luonnostellaan kokoonpanot yhteistyössä joukkueiden kapteenien ja muiden vastuuhenkilöiden kanssa. Tämän jälkeen kunkin jokaiselle esitetään tarjous, jossa kerrotaan missä joukkueessa hänelle olisi paikka, keitä muita joukkueeseen on ajateltu tuleviksi, millainen rooli (ydinryhmä/reservi) on tarjolla ja millainen kausimaksu pelaajalla olisi. Tässä vaiheessa on vielä mahdollista (mutta toki ei toivottavaa) hypätä syrjään, tai voidaan tehdä siirtoja joukkueiden välillä. Lopulliset joukkueet pyritään saamaan kasaan 29.8. mennessä.

Lopullinen kausimaksu määräytyy, kun tiedämme joukkueen lopullisen kokoonpanon. Kyse on syyskauden maksuista sisältäen kaiken (treenit, ottelut, joukkueen päivä, tuomarimaksut, ym.). Ylimääräisiä kuluja voi tulla vain sarjan ulkopuolisista turnauksista ja mikäli päätät tilata teknisen pelipaidan. Höntyspassin omistajan maksut ovat selvästi pienempiä, koska ajatus on, että hän on jo maksanut treenivuoroista ja maksaa tässä vain ”ekstrasta”.

Pelipaitapuolella maksut sisältävät puuvillaisen höntsypaidan uusille pelaajille. Moni on toivonut teknistä pelipaitaa, ja tarkoitus on tilata kuosiltaan vanhojen paitojen kaltaisia teknisiä paitoja halukkaille. Jokainen voi siis itse valita, haluaako kuluttaa rahaa tekniseen pelipaitaan, ja silti pelaamme suurin piirtein yhtenäisissä asuissa.

Tässä esimerkkejä siitä, millaisissa summissa liikutaan:

Joukkueella tiivis, sitoutunut ydinryhmä (n. 7-8 hlö) ja lisäksi joitakin (3-4) reservipelaajia. Kausimaksu ydinryhmässä Höntsypassin omistajalle / ottajalle 70-95 euroa, ilman passia 170-190 euroa. Reservipelaajan maksu passilla 30-40 eur / ilman passia 80-90 eur.

Laajempi joukkue, jolta ei edellytetä kovin tiivistä sitoutumista. Pelaajia enemmän, pelejä per nuppi vähemmän. Kausimaksu passilaiselle n. 40-55 euroa, ilman passia 110-130 euroa.

Huom.: Kaikilta joukkueisiin tulevilta edellytetään sitoutumista ilmoittautumiseen, eli ilmoittamaan ajoissa pääseekö / eikö pääse treeneihin / peleihin. Tämä koskee siis myös reservipelaajia ja joukkuetta, jossa ei vaadita niin tiivistä osallistumista tapahtumiin.

Huom. 2: tarkoitus on tietenkin, että suurin piirtein samat joukkueet jatkavat pelejä sarjassa myös kevätkaudella 2016. Sitoutuminen ja maksu on kuitenkin päätetty ottaa aina syys/kevätkausi kerrallaan. Näin ollen vuodenvaihteessa on mahdollista hypätä toiminnasta pois, jos siltä tuntuu, ja myös roolin tai joukkueen vaihtaminen on mahdollista.

Ilmoittaudu mukaan iloiseen joukkoon täyttämällä tämä lomake.