Kesälentiksistä & päivävuoro kokeiluun

Kesällä lentistä pelataan usein useamman kentän vuoroilla. Näiden toteutusta on nyt vähän täsmennetty. Juhannuksen jälkeen kokeillaan pitkästä aikaa myös vuoroa arkena päivällä – Kaukajärven biitsillä keskiviikkoisin klo 12. 

Biitseilemään pääsee siis vaikka lounastauolla tai muuten vaan keskellä päivää – juhannuksen jälkeen keskiviikkoisin klo 12.00-13.30. Vuoron minimiosallistujamäärä on kuusi pelaajaa, joten kovin suurta suosiota ei tarvita jotta pelaamaan päästään.

Sammon uudella koululla on huikean hienot puitteet.

Kesäaikaan lentistä pelataan isommissa saleissa ja käytettävissä enemmän kuin yksi kenttä. Näissä on joskus toimittu niinkin, että kaikki ilmoittautumiset ovat samassa ja vasta paikan päällä jakaudutaan eritasoisiin peleihin. Yleisön pyynnöstä tänä kesänä tason voi kuitenkin valita jo ilmoittautumisen yhteydessä. Minimipelaajamäärää ei näille ole asetettu, sillä teknisesti ei voi asettaa kahden ilmoittautumisen yhteistä minimiä – emmekä halua, että kaikki pelit peruuntuvat, jos heinäkuun helteillä on vaikkapa yhteensä 14 (7+7) pelaajaa.

Niinpä usein käy niin, etteivät tasojen ilmoittautumiset mene tasan vaan joudutaan paikan päällä tasoittelemaan määriä. Aiemmin on ollut hieman kirjavat käytännöt toteutuksen suhteen… Päätettiin nyt, että homma menee näin, mikäli pitää siirtää väkeä tasolta toiselle:

  • Lähtökohta on, että jokainen saa pelata suurimman osan vuorosta sillä tasolla, mihin on ilmoittautunut.
  • Vetäjä katsoo ennen vuoroa, monenko pitää siirtyä kentältä toiselle, ja päättää / arpoo etukäteen siirtyjät.
  • Parin erän jälkeen vaihdetaan, vetäjä kertoo, ketkä tulevat tilalle.
  • Yleensä 90 min vuorolla vaihdot 2 ja 4 erän jälkeen, viimeisille tulee noin yksi erä.
  • Tärkeää on, että jokainen pelaa sen pelin ehdoilla, jossa kulloinkin on – jos olet kova lyöjä ja siirryt perus/semi alempi -kentälle, niin jätä ne kaikkein kovimmat iskut tekemättä!
  • Keskiviikkoisin (pro/semi-vuorot) ei paikkailla, mikäli jompaankumpaan tasoon ei tule vähintään 8 pelaajaa, se peruuntuu.

Miksi näin? Aiemmin on kokeiltu hieman rennompaa tapaa, esim. että kysytään vapaaehtoisia. Heitä on yleensä löytynytkin, mutta ei ole reilua, että joustavimmat/höntsyhenkisimmät ovat aina ne, jotka tässä tilanteessa siirtyvät. Ajatus on, että nämä talkoot jakautuvat tasapuolisesti kaikille ja että jatkossa aina jokainen saa suurimman osan vuorosta pelata haluamallaan tasolla. Lisäksi, kun vetäjä on päättänyt asian etukäteen, ei asian säätämiseen mene paikan päällä lainkaan peliaikaa.

Tiedämme kyllä, että jokainen kaikkein mieluiten haluaisi pelata jokaisen vuoron juuri sillä itselle kaikkein parhaalla tasolla. Kesäisin kelit, lomat ja salit eivät tätä aina mahdollista, ja perinteiseen tapaan vaaditaan kaikilta joustavuutta ja höntsyhenkeä vuorojen toteuttamisessa.