Kokonaiskisojen ratkaisut lähestyvät – lentisturnauksen tuloksia

Lauantaina pelattiin vuoden viides iso lentopalloturnaus, samalla kolmas ja toiseksi viimeinen taulukkopeli. Näin ollen Vuoden Iskuri- ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskisoissa alkavat lähestyä ratkaisujen hetket. 

Heti alkuun mainos – seuraava lentisturnaus pelataan lauantaina 21.10. tällä kertaa joukkueilla Vuoreksen koululla – katso infot ja ilmoittaudu mukaan! Sen jälkeen vielä tänä vuonna taulukolla 18.11 ja joukkueilla 30.12.

Lauantain turnaus sujui alusta loppuun todella jouheasti ja vähäisin tauoin, ainoana ikävänä puolena yhden pelaajan nilkan vääntyminen, toivottavasti lievästi. Tuttuun tapaan alkusarjoista jakauduttiin neljän tasoisiin finaalilohkoihin, joissa oli jaossa kultaiset tarjottimet lohkovoittajille.

Rentosarjan voittaja Päivi haastaa vastustajan takakulmaa.

Rentosarjan voitti Päivi Laitinen suhteellisen selvästi, neljän pisteen erolla seuraavaan. Turnausdebytantti Milla Nousiainen palkittiin Paras Höntsyhenki -tarjottimella. Harrastesarjassa Antti Koskinen sai lohkovoitolla balsamia haavoihin pudottuaan sinne kilpa-alkulohkosta.

Semi-sarjassa 11 peliä ei ollut riittävästi voittajan selvittämiseksi vaan jouduttiin vielä ratkoihin. Ratko-ottelussa Asko Niemen joukkue joutui taipumaan ja näin semi-finaalin kultaisen tarjottimen pokkasi Tomi Kytö, joka samalla otti ison askeleen kohti Peippaaja 2023 -titteliä.

Kilpafinaalissa saatiin kokonaan uusi turnausvoittaja, kun taulukkoturnausten debytantti Mikko Vauhkonen vei voiton ja vieläpä ylivoimaisella viiden pisteen erolla seuraaviin. Tällä kertaa kilpasarjassa oli suuri naisedustus ja kilpafinaalissakin parhaan mimmin tittelistä monta kilpailijaa, mutta sen vei tällä kertaa nimiinsä Essi Ojala.

Tämän turnauksen kilpafinaali:

1Mikko Vauhkonen
2Niko Nissilä
2Teemu Rämö
4Jone Virtanen
5Jarkko Leivo
6Anssi Tikkanen
6Essi Ojala
8Vili-Valtteri Jokinen
9Petra Bisi
9Roosa Mikkonen
11Aki Björksten
12Antti Kivimäki
Petra syöttää kilpafinaalissa.

Kilpasarjasta lähtevien Vuoden Iskuri – ja alemmasta sarjasta lähtevien Vuoden Peippaaja -kisoissa pelattiin nyt jo viides turnaus, kun tänä vuonna myös joukkueturnauksista on voinut saada näihin kilpailuihin lisäpisteitä. Tuttuun tapaan julkaisemme tässä turnauksen ja kokonaiskisojen kärjen, ja jos olet sijoittunut alemmaksi ja haluat tietää tarkan tuloksen, voit kysyä sitä minulta sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi .

Iskuri-kisaa hallinnut Aki Björksten otti tälläkin kertaa alkulohkon voiton ja siitä seuraavat lisäpisteet itselleen, mutta osoittautui kilpafinaalissa tavalliseksi kuolevaiseksi keräten ”vain” 83 (73+10) pistettä. Tähän tilaisuuteen kiriä Akin johtoa kiinni tarttuivat kilpakumpppaneista etenkin Niko Nissilä ja Teemu Rämö, jotka tällä hetkellä ykköshaastajia kun jäljellä kaksi turnausta. Käytännössä kärkiviisikolla on vielä mahdollisuudet tittelin valloittamiseen.

Iskuri-kisan kärki viiden turnauksen jälkeen:

1.Aki Björksten308
2.Niko Nissilä285
3.Teemu Rämö278
4.Antti Kivimäki276
5.Anssi Tikkanen268
6.Ilkka Virjo243
7.Antti Koskinen242
8.Asko Niemi240
9.Paavo Lähteenmäki233
10.Jarkko Leivo233

Peippaja-puolella Tomin ote – kuten sanottua – titteliin on tällä hetkellä todella vahva. Johtoaseman arvoa lisää se, että Tomin lisäksi kisassa on todella monta muutakin, jotka ovat keränneet pisteitä kaikista viidestä turnauksesta (ja Tomille tämä oli ensimmäinen voitto). Tomin takana tilanne on todella tiukka, Antti Jämsä ja Timo Honkola tasapisteissä kakkosena ja vain yhden pisteen heidän takanaan Mika Kouhia.

Ainakin em. kolmikolla on vielä mahdollisuus Tomin haastamiseen – joukkueturnauksessa eroa on mahdollista kuroa (joukkuemäärästä riippuen) 15 tai jopa 25 pistettä pienemmäksi, jolloin viimeisessä taulukkoturnauksessa voisi tapahtua vielä mitä tahansa.

Peippaaja-kisa viiden turnauksen jälkeen:

1.Tomi Kytö302
2.Antti Jämsä265
2.Timo Honkola265
4.Mika Kouhia264
5.Reima Nieminen239
6.Matti Suohalme232
7.Petra Järvimäki222
8.Mikko Heinonen222
9.Pasi Hätönen209
10.Pekka Ihalainen203

Seuraava tilaisuus rohmuta pisteitä kisaan on siis lauantaina 21.10. Vuoreksessa, ilmoittaudu mukaan! Kiitos kaikille jälleen kerran hienosta turnauksesta ja mukavista jälkipeleistä!