Kyllä lähtee!

Tästä se lähtee! Pari sanaa itsestäni ja omasta kuntoiluhistoriastani:

Olen siis Ilkan isoveli, ikäeroa meillä on vain reilu puolitoista vuotta. Menin naimisiin hiukan yli kymmenen vuotta sitten ja meillä on kaksi lasta, iät 8v ja 5v.

Kenkäkauppiaana ja siis yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2006. Tätä aiemmin olin ravintolahommissa n. 8v.

Pienestä pitäen olen ollut kiinnostunut urheilusta ja sitä on tullut kokeiltua aikas monia lajeja. Tässä esimerkkejä, mitä olen seuratoiminnassa harrastanut, kaikki kokeilut eivät tähän toki mahdu: Jalkapallo, jääkiekko, pesäpallo, tennis, pöytätennis, sulkapallo, uinti, suunnistus, maantiepyöräily, paini, karate…

Olen aina tuntenut vetoa erilaisiin palloiluihin, tähän myös liittyy ensimmäisiä palloilumuistojani: Olin varmaan 6v kun tennisseuran harjoituksissa vetäjä kehui isälle että minulla on pallosilmää. No, tästä tietysti seurasi se että mietin useamman päivän alkaako silmäni piankin muistuttaa tennispalloa :). Tämä lienee syytä pitää muistissa myös omille lapsille jutellessa.

Asiaan. Ensi kesään mennessä olisi yritys päästä rantakuntoon. Tämän hetken tilanne tiivistetysti:

Kärsin viime vuoden välilevyn pullistumasta, joka hankaloitti urheilua ja painoa pääsi kertymään. Aika lähellä sataa kiloa liikuttiin ennen vuodenvaihdetta. Sen jälkeen oireet helpottivat ja tämän vuoden olen päässyt liikkumaan suht normaalisti. Kesällä tuli pelailtua pesäpalloa ehkä kolme kertaa viikossa ja siihen päälle kävin epäsäännöllisesti lenkillä. Kuntoon on varmasti vaikuttanut myös viime joulun lupaus olla ilman alkoholia vuosi 2010. Pesäpallokauden päätyttyä aloin juosta lenkkiä säännöllisesti ja siihen päälle alkoivat höntsyt lokakuun alusta.

Tällä hetkellä pituuteni on 172cm ja painoni 82kg. Tavoitteeni on ottaa ensi kesään mennessä 10kg pois. Tavoite on kova, varsinkin kun ottaa huomioon jo viime vuodesta pudottamani 18kg. Viimeksi olen ollut tuossa painossa armeija-aikana ja siitä on jo viisitoista vuotta.

Cooperin testi herättää varmasti jokaisessa sen juosseessa tuntemuksia. Mikäli sen juoksee täysillä, se osoittaa tietyntyyppisen kunnon lahjomattomasti. Tosin, täytyy sanoa että saan varmasti Ilkkaan verrattuna etua siitä että olen juossut enemmän lenkkiä. Tasainen juoksu vaatii kuitenkin erilaista kuntoa kuin pelaaminen. Väitän tosin että kova pelikunto = kova tulos Cooperissa.

Saa nähdä, miten ensi keskiviikkona juostaan. Vaikea sanoa Ilen kunnosta mutta itse juoksin vuonna 1997 Cooperin ja silloin taisi mennä jotain 2400 metriä. Enemmän menee luultavasti, mutta paljonko – siihen en osaa antaa vastausta. Tavoite on rikkoa 3000 metrin raja, mutta se tuskin onnistuu ensi yrittämällä?
Ja vaikka kuntoa yritetään nostaa tosimielellä, pitää muistaa tämä viisas kommentointi, kun yritin kaverille kerran painosta kuittailla:

Mursutkin on rantakunnossa.
Ville Virjo