Sedät höntsäten rantakuntoon -sarja alkaa

Höntsyssä alkaa uusi blogisarja, jossa seurataan kahden yrittäjän kamppailua keski-ikäistymistä ja oman kropan rappeutumista vastaan. Kuntokuurin ideana on katsoa, pystyvätkö äijät enää mihinkään vai onko syytä jo vaipua sohvan pohjalle, avata olut ja siirtyä pysyvästi penkkiurheiluun. Taistelua seurataan aika ajoin ainakin kesän kynnykselle asti.

Blogin päähenkilöinä ovat Shoeparkin yrittäjä Ville Virjo ja Höntsyn oma poika Ilkka Virjo. Hulluus on siis ainakin yrittäjyyden muodossa tarttuvaa, kun veljekset ovat siihen omia teitään päätyneet. Tämän blogi-idean perusteella se tarttuu vähän muissakin muodoissa – vapaaehtoisesti itse itselle järjestetty syys-Cooper ei ihan terveen mielen tuote taida olla. Toivomme, että ainakin lukijat viihtyvät kamppailun parissa!

Miehillä on molemmilla omanlaisensa urheiluhistoria ja sitä kautta muistijälki kropasta joka oli kovemmassa iskussa. Suurelta osin tämä on tietenkin harhaa – aika kultaa muistot, lisäsihän isoisämmekin kolmiloikkatulokseensa metrin-pari per vuosikymmen (”sehän on vain kuusi metriä per loikka”). Joka tapauksessa aika ajoin tulee fiilis että olisi kiva olla paremmassa kunnossa, ja pystyä laittamaan paremmin hanttiin nuoremmille vastustajille elämän eri pelikentillä.

Blogisarjassa on tarkoitus valottaa kuntokuurin vaikutuksia eri asioihin: Painoon, kuntoon (vanha kunnon Cooper), sekä mielialoihin ja yleiseen vireystilaan kuurin aikana. Tarkoituksena on myös innostaa muitakin kuntoilemaan ja pelailemaan. Tärkeintä kuurissa on itsensä voittaminen ja sitä kautta tavoitteisiin pääseminen.

Täällä Höntsyn blogissa raportoidaan aika ajoin – yhdessä tai erikseen – missä mennään. Voiko itsensä Höntsätä kuntoon? Miten Höntsy toimii yhdistettynä lenkkeilyyn? Ensimmäisen viikon aikana valmistaudutaan kohti armotonta kuntomittaria: Cooperin testiä. Kun rantakelit lähestyvät, otetaan uudet testiarvot ja katsotaan, onko talvikauden aikana tapahtunut edistystä. Ensimmäinen Cooperin testi suoritetaan keskiviikkona 27.10.

Lue ennakkoarviot ja molempien omat tuntemukset testiin liittyen alkuviikosta.