Laihduttajan painajainen

Kesällä 2007 katselin mahaani ja mietin, että pitäisi varmaan laihduttaa. Ennen kuin mitään lujia päätöksiä oli edes tehty, se iski: laihduttajan pahin painajainen.

Tai no, en nyt tiedä pahimmasta, mutta sinne päin. Tulevasta talvesta oli muutenkin tulossa elintapojen kannalta hankala, kun olin menossa 8 kuukaudeksi töihin Poriin. Kukaan ei ollut perustanut höntsyfirmaa sinne, enkä vielä ollut keksinyt että jumpassakin voi käydä. Näin ollen liikunta väheni ko. työreissun ajaksi aika merkittävästi.

Itsessään tämä ei olisi ollut niin paha juttu, ellei sitä toista olisi sattunut. Myönnän: tykkään Hesen sapuskoista ja minulla on heidän bonuskorttinsa. Loppukesästä 2007 sain sähköpostia, jossa kysyttiin, haluaisinko ryhtyä heille ”arvioitsijaksi”. Käydään syömässä, sen jälkeen täytetään netissä palautelomake (ravintolan siisteys, palvelu, annos, jne.) ja bonustilille kilahtaa noin seitsemän euroa. Joka kuussa saa käydä kerran testaamassa samaa Heseä. Käytännössä siis palautelomakkeen täytöllä saa syödä ilmaiseksi. Olen sillä tavalla pihi, että kyllähän nyt ilmainen ruokailu pitää vastaan ottaa ja etu myös käyttää.

Voin kertoa että akselilla Tampere-Pori on noin 15-20 Hesburgeria:

Clip
Tästä etsimään, kyllä löytyy.
Tämänkin saa seitsemällä eurolla. Photo by Wstryder.
Tämänkin saa seitsemällä eurolla.
Photo by Wstryder.

Palautepalkkioiden lisäksi ostoksista kertyi tietysti myös normaaleja bonuksia, ja lisäksi melko pian bonuskortti oli päivitetty ”gold”-tasolle, mikä tarkoitti sitä että joka ostoskerralla sai valita jotain ylimääräistä. Ja voin myös kertoa, että nämä ylimääräiset asiat, joita bonusasiakkaille tarjotaan, eivät ole mitään miniporkkanapusseja (vaan luokkaa majoneesi tai jäätelö).

Siis oikeasti: on ongelmia painon kanssa ja postissa tulee ilmaiskortti hampurilaisketjulle. Näinkin voi käydä!

Jälkikäteen ajatellen on ihme, että tämä sählyjen väheneminen pariin kertaan viikossa, Hese-dieetti ja repputyö eivät aiheuttaneet isompaa paisumista. Itse asiassa olen vähän ajatellut, että minulla taitavat painon muutokset olla ylimalkaan aika hitaita. Eli ihan samalla tavalla kuin jostain syystä säästyin älyttömältä lihomiselta kaudella 2007-08, en myöskään onnistu pudottamaan painoa kovin nopeasti. Sedät kuntoon -projektin aikana on nyt lähtenyt 7 kiloa – lähtöpaino oli 89, nyt on mittarissa 82. Puksuttelu kohti rantakuntoa on siis aika hidasta, mutta edistystä kuitenkin tapahtuu.