Lentiskurssi ”edistyneille” 27.10.2021 alkaen!

Nouseeko pallo passarille? Meneekö hyökkäys verkon yli? Arvaatko, mihin pallo on tulossa? Haluaisitko onnistua paremmin? Jos haluaisit, niin nyt on tarjolla paljon toivottu lentopallokurssi jo jonkin verran pelanneille. 

Missä ja milloin?

Kurssi isketään menemään Lielahden koulun hienossa isossa salissa keskiviikkoisin 20.00-21.30 alkaen 27.10.2021. Kurssikertoja on kymmenen, näillä näkymin seitsemän ehtii olla ennen koulun joulutaukoa ja loput loppiaisen jälkeen, eli kurssi päättyisi tammikuun lopussa. (Mikäli esim. saliperuutuksen vuoksi joku kerta jää väliin, jatketaan kurssia vastaavasti niin että kymmenen pelikertaa tulee täyteen). Tarjolla on lähes joka kerta ohjattua harjoitusta ja peliä. 

Mika paukuttaa Jarin sopivasta takapassista. Tämäkin pallo nousee kuitenkin vielä kilpasarjassa peliin.(”Lähes joka kerta” tarkoittaa sitä, että kurssin mittaan voi tulla yksittäinen omatoimivuorokin, jolloin kurssilaiset pelailevat koko vuoron ajan keskenään. Pyritään kuitenkin siihen, ettei näitä juuri tule. )

Kuka, mitä, kenelle?

Kurssia vetää Höntsy-lentiksestä  tuttu Mitja Ohtola, jolla on jo pitkä kokemus lentopallon opettamisesta höntsyläisille. Osalla kerroista vetäjänä toimii Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo.

Kenelle kurssi soveltuu? Lentiskurssi ”edistyneille” eroaa perinteisestä  ”lentiskoulusta” siten, että toivomme kurssilaisten jo hallitsevan aivan perustaidot. Lyhyesti sanottuna kurssilaisen tulisi olla peluri, joka voi käydä suht hyvällä itseluottamuksella ainakin Höntsyn perus-vuoroilla.  Nimestä huolimatta kyse ei siis ole mistään kovien pelureiden tasonnostokurssista. Voisi ajatella, että tällä kurssilla useimpien osallistujien tavoitteena on tason nosto kohti semi-vuoroilla käymistä – tai parempi pärjääminen siellä.

Kurssia voi ajatella myös jatkokurssina alkeiskurssillemme, kuitenkin niin että olet mieluusti myös käynyt pelaamassa ainakin perus-vuoroilla etkä ihan kylmiltään hyppää suoraan alkeiskurssilta mukaan.

Mitä tehdään? Ohjelmassa on luonnollisesti perustekniikoiden – sormi- ja hihalyönti, syöttö ja iskulyönti – kertaamista.  Ainakin sormi- ja hihalyönnin osalta osallistujat pääsevät myös näkemään oman suorituksensa hidastettuna videolta ja saavat siihen kommentit. Näiden lisäksi kurssin tärkeänä teemana on opetella sijoittumista kuusikkona niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, torjuntaa ja varmistamista, erilaisia tapoja hyökätä, myös muita kuin ihan peruspassia. Paino on aktiivisessa ja ennakoivassa pelitavassa ja siinä, että opitaan mitä joukkueen pelin eteen kullakin pelipaikalla voi tehdä (lähes joka tilanteessa jotain!). Yleensä pelikerrasta noin kolmasosa – puolet on treeniä/opetusta ja loput pelataan.

Kurssille perustetaan oma facebook-ryhmä, jossa mm. videonpätkiä ja opetusvideoita jaetaan ja voi kysyä ja keskustella.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 44 €/kk).

Muille Höntsypassin omistajille kurssimaksu on 19 euroa.

(Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia kurssin hinta on 89 €. 

Moniko pääsee? Kurssille otetaan korkeintaan 16 oppilasta. Mikäli ryhmä tulee täyteen, on eka kerralla varmasti vähän ahdasta. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että menoja, sairastumisia yms. tulee ja ryhmäkoko pitää olla kohtalaisen suuri, jotta sijoittumisia päästään myöhemmässäkin vaiheessa harjoittelemaan 6 vs 6. Jos kurssi ei tule heti täyteen, tai jos väki vähenee matkan varrella, voidaan uusia pelureita ottaa keskenkin mukaan.

Kurssi toteutuu, mikäli mukaan saadaan ainakin 12 oppilasta.

Huom. mikäli tulijoita on enemmän kuin 16, sovelletaan jonkinlaista ”tarveharkintaa”. Uuden Höntsypassin ottajat ovat etusijalla, mutta muuten pyritään kohdistamaan valinnat sen tasoisiin pelaajiin, jotka tästä kurssista hyötyisivät eniten.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake