Lentistulokset ja kausi-Oscarit

Viime lauantaina pelattiin tämän vuoden neljäs iso sisälentisturnaus, ulkolentis mukaan lukien jo viides Vuoden Iskuri -osakilpailu. Turnauksen voitti Teemu Rämö, joka olikin samalla ainoa voittopokaalin pokannut mies, sillä kolmen muun finaalin pystit menivät naisille. Iltasella riitti turinaa ja tärinää iltahöntsyissä – katso tästä kuka sai tämän vuoden kausi-Oscarit.

Riina lyö takakentältä. Taustalla tuleva harrastesarjan voittaja Johanna odottelee valmiusasennossa.

Lentisturnaus päästiin toista kertaa pelaamaan alusta asti harraste- ja kilpasarjoissa. Tämä tuntuisi olevan kaikkien kannalta huippuratkaisu, jota kannattaa soveltaa vaikka jouduttaisiinkin jossain lohkossa (kuten nyt) pelaamaan 5 vs 5 –peliä. Molempien sarjojen ylempi finaali toki pelattiin 6 vs 6.

Rentosarjassa 17-19 pistettä keränneitä kilpailijoita oli peräti viisi, eli puolet koko lohkosta oli aivan nuolaisuetäisyydellä pokaalista ja voitto luonnollisesti ratkesi vasta viimeisessä ottelussa. Vain yksi sai 19 pistettä ja näin rentosarjan voittopokaali meni Nina Lindellille. Samasta sarjasta Kari Perkiö palkittiin tällä kertaa Paras Höntsyhenki -pokaalilla.

Harrastesarjassa kisa oli vähintään yhtä tiukkaa. Viimeisessä pelissä ottelu päättyi pienimmällä mahdollisella erolla ja näin hävinnytkin puoli kuittasi yhden pisteen. Tuolla pisteellä Johanna Vuoksenmaa piti kakkoseksi tulleen Jenni Viinasen takanaan ja sai näin täytettä palkintovitriiniinsä.

Isoimmalla marginaalilla eli kolmella pisteellä voitto ratkesi semi-sarjassa, jossa voittoon porskutti ”keräilyerien” kautta ko. sarjaan päätynyt Noora Eliander.

Kilpasarjassa kisa oli todella tiukkaa ja viimeistä erää pukukopissa jälkikäteen vähän jossiteltiinkin. Lopulta Teemu Rämö porskutti voittoon ja jätti yhdellä pisteellä taakseen jaetulle kakkossijalle jääneet Mika Vanhalan, Anssi Tikkasen ja Juhani Luhdin.

Meillä Höntsyssähän ei yleensä pelaajien sukupuolesta suurta numeroa tehdä, ja kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Pakko kuitenkin panna merkille, että tällä kertaa kolme voittopokaalia neljästä meni naisille – joita oli päivän osallistujista alle kolmasosa!

Mahtavan mukava turnaus jälleen kerran, kiitos! Näillä näkymin seuraava turnaus ja samalla Vuoden Iskuri –kiertueen viimeinen osakilpailu pelataan lauantaina 25.11. Sammon keskuslukiolla.

Kokonaiskisa näyttäisi ennen viimeistä osakilpailua olevan kahden kauppa. Minna Salmi johtaa ja eroa tämänkertaiseen turnausvoittajaan Teemu Rämöön on 28 pistettä. Vain siinä teoreettisessa tapauksessa, että Minna ja Teemu eivät kumpikaan osallistuisi viimeiseen osakilpailuun, olisi Vili Keinäsellä vielä mahdollisuus ponnahtaa kolmostilalta voittajaksi – mutta silloinkin siihen vaadittaisiin viimeisen turnauksen voitto.

Iskuri-kisaa johtavan Minnan passi on kohdallaan ja turnausvoittaja Teemu pääsee pommittamaan, vaan ei kuole pallo tähänkään.

Asetelma on viimeistä turnausta ajatellen herkullinen, sillä viimevuotista Iskuri-voittoaan puolustava Teemu on tehnyt tasaista jälkeä muuten, mutta antanut kilpakumppaneilleen tasoitusta jättämällä yhden turneen väliin. Tähänastisen pisterivin perusteella Teemulla on hyvät mahdollisuudet kiriä eroa viimeisessä osakilpailussa kiinni, mutta riittääkö se? Omissa käsissä homma ei ole, sillä 28 pisteen eron tavoittaminen vaatisi Teemun onnistumisen lisäksi Minnalta selvästi huonompaa turnausta kuin tähänastiset ovat olleet – tähän mennessä Minna ei ole missään turnauksessa hävinnyt edes voittajalle noin isolla marginaalilla.

Tuttuun tapaan julkaisemme alempana turnauksen tulokset ja kokonaiskisan tilanteen vain kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut täsmällisestä tuloksestasi, niin kysele sitä sähköpostilla.

Kausi-Oscarit jakoon

Tiukan turnauksen jälkeen istuttiin sitten iltaa ja osa yötäkin keskustan ravitsemusliikkeissä, aloittaen Mallashovista jossa meillä oli perinteinen kausipalkintojen jako. Kausi-Oscareita on Höntsyssä jaettu vuodesta 2012 alkaen ja aiemmat palkitut voit tsekata kausipalkinnot -sivulta. Tälläkin kertaa jakoa edelsi pitkä ja perusteellinen harkinta & keskustelu vetäjien kesken.

Höntsy-perheuutisiakin saatiin taas, eli ensimmäisten Höntsyvauvojen vanhemmat Anne & Jussi ja Sini & Toni astuivat menneenä suvena avioliiton satamaan nostaen Höntsy-avioparien määrän jo viiteen. Perheemme uusinta tulokasta eli Lehdon pariskunnan poikaakin muistettiin päivällä, mutta virallista Höntsyvauva-pystiä hän joutuu hetken odottamaan. Siihen nimittäin kaiverretaan nimi, jota hänellä ei vielä ole. Illan ehdoton ykkösjuoru oli se, että seuraava Höntsyvauva on jo tulossa…

Vuoden 2017 Hymytyttönä palkittiin useamman lentisohjaajan ehdotuksesta ja kaikkien kannattamana aina aurinkoinen Noora Eliander. Vastaava Hymypoika-pysti meni puolestaan tänä vuonna salibandyn puolelle, jossa päätettiin palkita aina hyvällä höntsyhengellä mukana oleva – ja jo viime vuoden pystiä jaettaessa ehdolla ollut – Eero Suvela. Hänelle pystiä ei ole vielä päästy luovuttamaan, mutta onpahan jotakin odoteltavaa!

Tämän vuoden Sisupussi-Oscar voidaan nähdä samalla Teppo Numminen -tyyppisenä ”teräsmies”-palkintona. Mikäli lähdettäisiin kisaamaan siitä, kuka on osallistunut suurimmalle määrälle höntsyvuoroja kautta aikain, olisi ykkössijalle vain kaksi ehdokasta (enkä ole varma, kumpi voittaisi): minä itte ja vuoden 2017 Sisupussi Niko Vaittinen.

Jaossa oli tänäkin vuonna myös Possu-Oscar, ja etukäteiskeskusteluissa oltiin pitävinään sen jakamista hankalana juttuna. Oikeastihan tänäkin vuonna tälle palkinnolle oli aivan itseoikeutettu saaja. Aivan poikkeuksellisesti Oscarin pokkasi yksi vetäjistämme eli Mika Mikkonen.

Kiitokset myös juttu- ja juhlaseurasta kaikille mukana olleille!

Lentisturnauksen 21.10.2017 kärki

1.Teemu Rämö
2.Mika Vanhala
2.Anssi Tikkanen
2.Juhani Luhti
5.Tero Keinänen
6.Jari Rämö
6.Vili Keinänen
6.Minna Salmi
9.Toni Luhti
9.Mitja Ohtola
11.Jussi Leinonen
12.Mikko Lehto

Vuoden Iskuri -kisan tilanne viiden osakilpailun jälkeen

1.Minna Salmi288
2.Teemu Rämö260
3.Vili Keinänen223
4.Mikko Lehto201
5.Jarkko Leivo191
6.Juhani Luhti182
7.Ilkka Virjo178
8.Tero Keinänen169
9.Mika Vanhala157
10.Juuso Fagerlund154