Lentisturnauksen 11.5. tuloksia

Lauantaina 11.5. pelattiin tämän talvikauden viimeinen lentopalloturnaus. Mukana jälleen täydet 72 pelaajaa, huikeaa! Todella tiukkoja taistoja nähtiin päivän mittaan ja myös kokonaiskisojen kärki tiivistyi turnauksen seurauksena. 

Vova pommittaa. Kuva: Mika Heikkinen.

Parempi huono alku kuin huono loppu… Päivä alkoi hieman ikävästi, kun ilmeisesti tietokatkoksesta johtuen ”iltavaksia” ei näkynyt paikalla. Aikaisimmat joutuivat odottamaan pihalla kokonaisen tunnin, mutta onneksi lopulta ovet saatiin auki ja pelit käyntiin. Pahoittelut tästä!

Tällä kertaa kilpasarja aloitti ensimmäisenä. Jokaisella joukkueella oli viiden ottelun (2 x 18 p) runkosarja ja sen jälkeen sijoitusottelu (joko finaali, pronssiottelu tai sijat 5.-6.). Muutamia murskaeriä mahtui mukaan, mutta hämmästyttävästi juuri niissä tapauksissa peli lopulta päättyi 1-1. (Esim. 18-4 ja 15-18 tai 18-5 ja 19-21).

Jumbofinaaliin päätyivät lopulta Mitjat (3 erävoittoa alkusarjassa) ja Mikot (2). Myös sijasta viisi väännettiin ns. koko rahan edestä, sillä Mikot vei sen lukemin 2-1. Pronssiottelussa puolestaan kohtasivat Jonet ja Paavot, jotka molemmat olivat napanneet alkusarjasta viisi erää. Pronssit Paavoille 2-1.

Päivän suurimmat onnistujat kohtasivat finaalissa. Lopulta Essit hävisi koko päivänä vain kaksi erää – joista toisen finaalissa – ja vei kultamitalit lukemin 2-1. Joukkueessa pelasivat Essi Ojala, Roosa Mikkonen, Pekka Lammi, Kalle Kipinä, Mika Kouhia ja Niko Nissilä. Hopeajoukkueessa taistelivat Anna Lehto, Anssi Tikkanen, Ella Immonen, Jimi Lehtonen, Samuli Oivanen ja Niku Hinkka. 

Tällä kertaa videomateriaalia tarttui kennolle vain kilpasarjasta. Kännykkäystävällinen pystyvideo  tässä:

Semi-sarjan puolella taisto oli yhtä tiukkaa. Pronssiottelusta ulosjäänti jouduttiin lopulta ratkaisemaan pikkupisteiden avulla. Pikkupisteillä pronssimatsista ulos jäänti taisi jäädyttää Helenat, sillä Pasit vei viidennen sijan 2-1. Semi-sarjan pronssiottelu oli koko turnauksen ainoa sijoitusottelu, joka päättyi 2-0, pronssia vei lopulta joukkue Lidiat.

Semin hopeajoukkueen Antti hyökkää. Kuva: Mika Heikkinen.

Finaalissa kohtasivat kaksi alkusarjassa hurjan hyvin menestynyttä joukkuetta. Parempi runkosarjamenestys ei kuitenkaan auttanut Ilkkojen joukkuetta, sillä vaikka se saikin vielä vaikeasta asemasta käännettyä toisen erän itselleen, meni Peksit kolmannessa erässä menojaan. Näin semi-sarjan kultamitalit Pekseille (Pekka Mäkiaho, Arttu Keskinen, Keijo Turunen, Jaakko Peltoluoma, Nina Honkala, Jenna Palin) ja hopeaa Ilkoille (Ilkka Virjo, Terhi Hämäläinen, Antti Jämsä, Jussi Koskimaa, Nataliia Gronberg, Manu Fournier).

Kiitos kaikille hurjan hienosta tapahtumasta jälleen kerran!

Tänäkin vuonna myös joukkueturnauksista saa pisteitä Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskisoihin. Sarjan viimeisen joukkueen jäsenet saavat 5, tokavikat 10 ja niin edelleen. Tässä turnauksessa molempien kokonaiskisojen tilanne muuttui entistä mielenkiintoisemmaksi.

Peippaaja-kisan kärki neljän turnauksen jälkeen

1Jussi Koskimaa182
2Jussi Uotila173
3Timo Honkola172
4Antti Jämsä163
5Pasi Hätönen157
6Petra Järvimäki156
7Petteri Nousu152
8Lidia Lipke150
9Jani Lindberg147
10Arttu Keskinen135
11Taneli Sainio130
12Mika Heikkinen117
13Nina Honkala115

Peippaja-kisassa nimittäin kärkipaikka vaihtui tässä turnauksessa, kun hopeamitalista 25 pistettä kuitannut Jussi Koskimaa otti paalupaikan. Lähes kaikki muutkin kärjen pelaajat nappasivat kisaan pisteitä lauantaina. Asetelmat syksyä kohti ovat todella herkulliset, kun peräti 9 pelaajaa on vain 35 pisteen sisällä. 

Iskuri-kisan kärki neljän turnauksen jälkeen

1Janne Välikoski195
2Niku Hinkka183
3Mikko Vauhkonen181
4Tero Savilaakso174
5Anssi Tikkanen169
6Essi Ojala167
7Jarkko Myllynen164
8Ella Immonen146
9Jarkko Leivo144
10Pekka Ihalainen137
11Volodymyr Nevmerzhyskyi135
12Roosa Mikkonen125
13Riina Lempiälä122
Ella Passaa. Kuva: Mika Heikkinen.

Iskuri-puolella Janne Välikoski sai pitää kärkipaikan hallussaan, mutta etumatka kutistui merkittävästi, sillä Janne pelasi tällä kertaa turnauksen heikoimmin sijoittuneessa joukkueessa. Myös Iskuri-kisassa on hurja määrä pelaajia noin 30 pisteen sisällä.

Näistä asetelmista jatketaan kesän jälkeen. Kokonaiskisat tulevat päätökseensä vuoden viimeisessä taulukkomuotoisessa turnauksessa. Syksyn turnauspäiviä ei vielä ole päätetty, mutta todennäköisesti ensimmäinen turnaus pelataan jonain syyskuun lauantaina. 

 

Tero lyö. Kuva: Mika Heikkinen.

Petra korkeuksissa. Kuva: Mika Heikkinen.