Lentisturnauksen 14.4. tuloksia – äänestä 19.5. turnauksen muotoa!

Lauantaina pelattiin vuoden toinen lentiksen taulukkoturnaus. Voittajaksi selvisi Toni Luhti, ja Vuoden Iskuri -kokonaiskisa pysyi edelleen erinomaisen tiukkana. Kevään viimeinen turnaus pelataan Kaukajärvellä lauantaina 19.5., ja jokaisella on nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkä muotoinen turnaus (joukkue/taulukko) silloin isketään. 

Kevään viimeisen turnauksen muodosta nyt nettiäänestys täällä. Äänestysaikaa 26.4. asti, turnauksen ilmoittautuminen alkaa 27.4.

Toinen kilpa-alkulohko käynnissä.

Monen monista lentopallotapahtumista huolimatta Höntsynkin turnaukseen saatiin taas mukavasti osallistujia. Pelit pelattiin neljässä lohkossa joista yhdessä pelureita oli 10 ja muissa 12. Alkusarjassa kaikissa lohkoissa pelattiin 11 erää 13 pisteeseen, ja näiden perusteella jakauduttiin finaalilohkoihin. Käytössä oli kilpa- ja harraste-alkulohkojen väliin sijoittuva semi-alkulohko. Semi-tasolle näyttäisi turnauksissakin olevan tarvetta/kysyntää, joten mietintämyssyssä on, miten asia parhaiten jatkossa hoidetaan.

Iltapäivällä mätkittiin siis neljän tasoiset finaalit. Kilpasarjan 11 erää pelattiiin 15 pisteeseen, muut edelleen 13 pisteeseen. Rentosarja oli hieman yllättäen päivän viimeinen käynnissä ollut kilpailu. Kun sarjan taulukkoa katsoo, ei tämä ole ihme, sillä rentofinaalin pelit olivat erittäin tasaisia. 11 erästä peräti 7 päättyi pienimmällä mahdollisella erolla, eikä voittajan ja jaetulle viimeiselle sijalle jääneiden peräti neljän pelaajan välillekään saatu eroa kuin viisi pistettä. Hiuksenhienosti vältyttiin ratkopeleiltä, kun viimeisen ottelun voitti – kahden pisteen erolla, kuinkas muutenkaan – Eija Kyllösen joukkue ja näin hänelle finaalin voittopysti. Rentosarjasta raati poimi myös päivän Paras Höntsyhenki -pelaajan Minna Veikkolan.

Harrastesarjan voittajasta taisi olla vähiten epäselvyyttä, pokaali meni Pasi Riskulle, joka napsi vähintään yhden pisteen jokaisesta pelatusta erästä.

Rentofinaali käynnissä – pitkiä, tiukkoja pelejä.

Semi-sarjassa pelin taso vaihteli iltapäivän mittaan huomattavasti ja sarjassa nähtiinkin aika useita 3-0-voittoja suuntaan jos toiseenkin. Tämän sarjan vei nimiinsä takavuosina useamman Höntsyn lentisturnauksen voittajaksi kruunattu Aki Björksten, lopulta vain kahden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Minna Salmeen.

Kilpasarjassa nähtiin jälleen kerran tasokasta ja tiukkaa kamppailua, ja ratkaisu venyi aina viimeiseen peliin asti, jossa Vesa Fagerlundilla oli vielä mahdollisuus kiriä voittoon. Vesan joukkue hävisi kuitenkin ottelun, ja näin kahden pisteen eron turvin voittajaksi kruunattiin Toni Luhti. Tonilla oli vahva päivä, sillä hän vei kohtalaisen selkeästi nimiinsä myös oman kilpa-alkulohkonsa voiton.

Vuoden Iskuri -kokonaiskilpailun osalta tämä turnaus oli vuoden toinen osakilpailu. Kokonaiskisaan kuuluvat kaikki tämänvuotiset taulukkoturnaukset niin ulkona kuin sisälläkin. Seuraava osakilpailu on siis ehkä jo 19.5. mikäli äänestyksen tuloksena on taulukkopeli, ja kesälläkin varmasti pelataan kertaalleen biitsialustalla.

Kokonaiskisan asetelmat eivät tässä turnauksessa merkittävästi muuttuneet. Toissavuoden voittajalle Teemulle tarjoutui tilaisuus repiä eroa viime vuoden voittajaan Minnaan verrattuna Minnan jäätyä semi-sarjaan. Teemu jäi kuitenkin kilpafinaalin häntäpäähän siinä, missä Minna nousi semi-sarjan toiseksi ja kuittasi turnauksen parhaan naisen palkinnon ja siitä seuraavat 10 ekstrapistettä. Minna siirtyi nyt yksin kisan kärkeen, aivan iskuetäisyydellä kintereillä on useampi pelaaja.

Kilpasarjaa: Teemu lyö, turnausvoittaja Toni (14) valmistautuu nostamaan.

Tuttuun tapaan julkaisemme tässä tulokset ja tilanteen kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja haluat tietää täsmällisen tuloksesi, kysele sitä sähköpostilla.

Lentis II/2018 kilpasarjan järjestys

1.Toni Luhti
2.Jyri Kivimäki
2.Vesa Fagerlund
4.Anssi Tikkanen
4.Juhani Luhti
4.Pete Huttunen
7.Antti Kivimäki
8.Mitja Ohtola
9.Teemu Rämö
10.Jussi Leinonen
11.Jarmo Siren
12.Niko Hienonen

Vuoden Iskuri -tilanne kahden osakilpailun jälkeen

1.Minna Salmi120
2.Teemu Rämö115
3.Juhani Luhti105
4.Pete Huttunen97
5.Antti Koskinen90
6.Jussi Kuoppala88
7.Jarmo Siren87
7.Anssi Tikkanen87
9.Tero Keinänen84
10.Pasi Hätönen83