Lentisturnauksen 21.10. tuloksia

Lauantaina pelattiin Höntsyn syksyn toinen isompi lentisturnaus, tällä kertaa samoilla joukkueilla alusta loppuun. Seuraava turnaus ratkaisee kokonaiskisojen voittajat!

Mukana oli tällä kertaa harvinaisen paljon ennalta tuntemattomia kasvoja, joten jakojen tekeminen oli tavallista vaikeampaa, ja pakko myöntää että parilla joukkueella päivä oli ehkä vähän raskaampi kuin olisi syytä ollut.

Pronssia pokanneen Realin Mika iskee ja taustalla Peksi jännittää, miten käy. Kuva: Susanna Kinnunen.

Paljon tiukkoja otteluita nähtiin silti. Semi-sarjassa joukkueet pelasivat ensin kaikki kaikkia vastaan neljä ottelua, minkä jälkeen viidestä joukkueesta kaksi parasta pääsi finaaliin ja kolme muuta pronssikierrokselle. Toisen finalistin selvittäminen oli raastavaa, sillä sijoilla 2-4 olevat joukkueet päätyivät tasapisteisiin. Ratkaisevaksi muodostui keskinäisten otteluiden piste-ero, jossa erot olivat naurettavan pienet – finaaliin pääsi United piste-erolla +2, Spartan (+-0) ja Realin (-2) joutusessa tyytymään pronssikierrokseen.

Pronssikierroksella joukkueet pelasivat paras kolmesta 11 p erästä -setit toisiaan vastaan ja pronssiset mitalit pokkasi Real (Zane, Antti, Raino, Mika, Peksi, Ayaz) kahdella vastaansanomattamalla 2-0-voitolla.

Finaalissa nähtiin hurjaa draamaa, kun United (Pasi, Petra, Kalle, Krista, Ziang, Tomi) kiri eräpallotilanteessa takamatkalta toisen erän voittoon ja vei matsin ratkaisevaan kolmanteen erään. Siinä tuli kuitenkin ulospuhallus ja päivän ainoana (aamun peruutuksesta johtuen) viidellä pelannut Inter (Ave, Timo, Taneli, Nina, Ismo) nappasi kultamitalit itselleen.

Kilpasarjassa vaikutti, että tasaisten jakojen tekeminen ei ihan täydellisesti onnistunut, mutta lopulta siinäkin nähtiin ristiin pelaamista. Välierissä alkusarjan alisuorittanut Reipas päätti keskittyä häviämisen sijaan pelaamiseen ja pakotti Erän kolmannen erän jatkopalloille, mutta joutui lopulta taipumaan 11-9. Myös toisessa välierässä pelattiin kolme erää, lopulta runkosarjassa heikommin sijoittunut Ponnistus oli vahvempi ja marssi finaaliin.

Pronssiottelussa Reipas sai balsamia haavoilleen ja kaatoi ilmeisesti pettyneen Vireen lukemin 0-2, näin pronssia pokkasivat Essi, Kari, Jone, Tero, Vili-Valtteri ja Mitja.

Finaali kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Erän voitoksi 2-0 ja näin kultaa saivat Markku, Ilkka, Mikko, Veera, Minna ja Tomi. Hopeaa pokkasivat Paavo, Jari, Essi, Roosa, Teemu ja Jussi.

Finaaliottelu käynnissä, verkon toisella puolella hopeajoukkue Ponnistus ja tällä puolella kultaa napannut Erä. Kuva: Susanna Kinnunen.

Tänä vuonna myös joukkueturnauksista saa siis bonuspisteitä kokonaiskilpailuihin. Tällä kertaa tämä toi hieman aiempaa tiukemman tilanteen molempiin kisoihin, sillä Peippaaja-kisan Tomi Kytö oli pakotettu kilpasarjaan ja voitosta huolimatta pokkasi vain 20 pistettä siinä missä kovin haastaja Timo Honkola sai semi-sarjan voitostaan 25 (koska enemmän joukkueita).

Peippaaja-kisaa johtava Tomi iskee, Iskuri-kisan kakkonen Teemu torjuu.

Kilpasarjassa Aki Björksten on viime turnauksissa hieman väläyttänyt kuolevaisuuttaan ja tämän kisan myötä kovimmaksi haastajaksi nousi Teemu Rämö, joka kiri eroa kiinni kymmenen pisteen verran. Kisan kolmonen ja nelonen antoivat hieman tasoitusta jättämällä tämän turnauksen väliin.

Akilla on hyvät mahdollisuudet uusia viimevuotinen voittonsa, Teemullakin on Vuoden Iskuri -titteli jo palkintokaapissaan vuodelta 2016 – täysin uuden mestarin saaminen edellyttää Niko Nissilän tai Antti Kivimäen nousua mestaruuteen, sillä vitosella Anssi Tikkasellakin titteli on jo vuodelta 2019. Peippaaja-puolella saadaan joka tapauksessa uusi kokonaiskisan voittaja, sillä viime vuoden Krista Lehtimäki tai vuoden 2020 Riina Lempiälä eivät tänä vuonna ole kärkikahinoissa mukana.

Sekä Iskuri- että Peippajaa-kisoissa suosikkiasemat ovat silti selvät lähdettäessä viimeiseen osakilpailuun, Akilla 20 pisteen ja Tomilla yli 30 pisteen johto. Näin ollen molemmilla herroilla oman hyvän suorituksen pitäisi riittää kokonaiskisan voittoon, mutta toisaalta jos oma ote tuolloin hieman lipsuu, tarjoaa se haastajille mahdollisuuden.

Seuraava turnaus ja samalla kokonaiskisat päättävä kilpailu pelataan 18.11. Sammon keskuslukiolla, ilmoittautuminen sinne aukesi juuri. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!  

Kokonaiskisojen kärjen tilanne tässä – tuttuun tapaan, mikäli olet sijoittunut alemmaksi ja haluat tietää pistemääräsi tai tarkan sijoituksesi, voit tiedustella sitä Ilkalta ilkka.virjo@hontsy.fi .

Iskuri-kisan kärki kuuden osakilpailun jälkeen

1.Aki Björksten313
2.Teemu Rämö293
3.Niko Nissilä285
4.Antti Kivimäki276
5.Anssi Tikkanen268
6.Ilkka Virjo263
7.Paavo Lähteenmäki248
8.Antti Koskinen247
9.Jussi Uotila241
10.Asko Niemi240
10.Jari Rämö240
12.Jarkko Leivo233

Peippaaja-kisan kärki kuuden osakilpailun jälkeen

1.Tomi Kytö322
2.Timo Honkola290
3.Antti Jämsä280
4.Mika Kouhia279
5.Reima Nieminen249
6.Matti Suohalme242
6.Petra Järvimäki242
8.Pasi Hätönen229
9.Mikko Heinonen222
10.Pekka Ihalainen203