Lentisturnauksen tulokset 23.1.2016

Vuoden 2016 ensimmäinen Höntsyn lentisturnaus on pelattu. Isoimman pytyn vei kotiinsa Ilpo Kortelahti. Muut tulokset ja pientä raporttia tässä. Jatkoa seuraa!

Ilkka pommittaa.
Ilkka pommittaa.

Jo totuttuun tapaan pelattiin ensin 11 erää kussakin neljästä alkulohkosta. Tämän jälkeen jakauduttiin eritasoisiin finaaleihin, joissa sitten lopullisesti ratkottiin palkintopystien kohtalo – pelaamalla toiset 11 erää. Alkulohkoissa ja rentosarjan finaaleissa erät pelattiin 11 pisteeseen kahden erolla, harrastesarjassa 13 pisteeseen ja kilpasarjassa 15 pisteeseen. Päivän aikana ratkaistiin arviolta 1700 pistettä! Tuntui siltä, että kaikki saivat pelata kyllikseen.

Rentosarjan toinen lohko jouduttiin pelaamaan 5 vs 5 yhden poisjäännin ja yhden lievän loukkaantumisen vuoksi. Jatkossa toivommekin, että saisimme joihinkin lohkoihin 13 peluria aamuksi, jotta pystytään pelaamaan kuudella myös mahdollisen poisjäännin tai keskeyttämisen jälkeen. Kyseisen lohkon vei nimiinsä 21 pisteellä Pasi Hätönen. Naapurilohkon voittaja oli kuitenkin ylivoimaisempi keräten 24 pistettä, ja näin Rentosarjan voittopokaali meni Jaakko Luttiselle. Hänen lohkossaan muuten peräti neljä pelaajaa oli jaetulla 2. sijalla…

Harrastesarjassa kaksikko Mikko KajakoskiAntti Lehtinen otti huikean loppukirin voittaen kolme viimeistä ottelua. Kukin kyseisistä matseista päättyi kuitenkin pienimmällä mahdollisella erolla, ja siksi myös tappiopuolella olijat keräsivät niistä yhden pisteen. Tästä johtuen loppukiri ei riittänyt aivan kirkkaimpaan sijoitukseen, vaan herra tjäivät jaetulle kakkossijalle Vili Keinäsen viedessä Harrastesarjan voiton. Mikko kuittasi kuitenkin lopuksi ehkä turnauksen arvokkaimman pystin, eli Paras Höntsyhenki -palkinnon.

Kilpasarjassa kärkikolmikko erottui muista, ja viimeisessä matsissa mestaruus ratkaistiin Juhani Luhdin ja Ilpo Kortelahden välillä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Ilpon joukkue, jossa mukana myös viimevuotinen turnausvoittaja Toni Luhti, paukutti taululle ylivoimaiset lukemat ja vei pisteet 3-0. Näin mestaruuden vei 21 pisteellä Ilpo Kortelahti, Luhdin veljeksistä Tonin tullessa toiseksi (18 p) ja Juhanin kolmanneksi (17 p).

Veeran aloitussyöttö on ilmassa kilpasarjassa. Käsillä on suurta ajattelijaa Mika Lehtistä lainatakseni hetki, jona maailma on varsin selkeä ja kaikki päämäärät ovat vapauttavan ymmärrettäviä ja yksinkertaisia.
Veeran aloitussyöttö on ilmassa kilpasarjassa. Käsillä on suurta ajattelijaa Mika Lehtistä lainatakseni hetki, jona maailma on varsin selkeä ja kaikki päämäärät ovat vapauttavan ymmärrettäviä ja yksinkertaisia.

Kilpasarjassa nähtiin tällä kertaa kaksi naispelaajaa, joiden välinen taisto oli äärimmäisen tiukkaa. Kilpasiskokset päätyivätkin lopulta tasapisteisiin, jolloin Höntsyn oma tyttö Anna Lehto ”henkilökunnan edustajana” suositteli Paras Nainen -palkinnon luovuttamista suoraan Veera Farinille, ja näin tietysti toimittiin.

Oikein mukava turnaus hyvissä puitteissa saatiin taas kerran pelattua, tällä kertaa jopa aikataulusta edellä. Konseptia varmasti vielä tästäkin parannellaan. Lentopalloturnauksia on luvassa tänä vuonna vielä lisää, sillä niille on selvästi kysyntää. Todennäköisesti vielä talven mittaan on tarjolla yksi yöbiitsi-turnaus ja kevätkauden päätteeksi huhti-toukokuussa toinen iso sisäturnaus. Kesällä sitten ulkolentistä ja syksyllä lisää sisällä. Jatkoa siis seuraa – pysy kuulolla!

Tämä turnaus ei vielä käynnistänyt tämänvuotista eri lajien taulukkoturnausten kokonaiskilpailua eli Grand Slamia. Grand Slamiin otetaan todennäköisesti mukaan yksi ulko- ja yksi sisälentisturnaus – ilmoitetaan selkeästi etukäteen, mitkä. Lisäksi harkinnassa on luoda kaikista Höntsyn tämän vuoden lentisturnauksista kokonaiskilpailu – alkaen siis nyt pelatusta. Palataan pistelaskuun ym. ennen seuraavaa turnausta.

Kaikki eivät välttämättä halua nimeään tai turnausmenestystään nettiin. Siksi julkaisemme raportissa mainittujen nimien lisäksi alla vain kilpasarjan järjestyksen. Jos sijoituit sen ulkopuolelle ja olet kiinnostunut tietämään tarkan sijoituksesi, voit kysellä sitä sähköpostilla (ilkka.virjo@hontsy.fi).

Kiitokset kaikille hienosta turnauksesta!

Turnauksen kärki:

1Ilpo Kortelahti
2Toni Luhti
3Jussi Luhti
4Anna Lehto
4Veera Farin
6Ilkka Mikkonen
7Lasse Kolehmainen
7Elmo Kauppinen
9Jussi Lammi
9Juha Latvala
11Tero Keinänen
12Mitja Ohtola