Lentisturnauksen 28.9.2019 tuloksia

Lauantaina pelattiin tämän syksyn ensimmäinen iso Höntsyn lentisturnaus yli 50 osallistujan voimin. Todella tasaista ja hyvää vääntöä nähtiin, mistä kertoo myös aikataulun hienoinen venähtäminen. Isoimman pystin nappasi Anssi Tikkanen, joka siirtyi samalla Vuoden Iskuri -kisassa erittäin hyviin asemiin ennen viimeistä osakilpailua. 

Tällaisia poksuja jaossa tällä kertaa.

Tämä turnaus pelattiin siis taulukkopelinä. Seuraava turnaus (todennäköisimmin la 2.11.) pelataan samoilla joukkueilla alusta loppuun asti, mutta sinnekin voit ilmoittautua yksilönä eli sijoitamme pelurit mahdollisimman tasaisiin joukkueisiin. Vuoden viimeinen turnaus ja samalla Vuoden Iskuri -kisan ratkaiseva osakilpailu pelataan lauantaina 30.11.

Kilpasarjassa lohkosta B muodostui todellinen ”kuolemanlohko”, kun kaikki ennalta tuntemattomammat pelurit olivat todella kovia luita. Mahdollisesti kovimmassa alkulohkossa koskaan pelit olivat ällistyttävän tasaisia ja vääntö kovaa. Kilpafinaalin ulkopuolellekin jäi monia todella kovia pelaajia.

Kilpasarjan finaalissa meno jatkui kovana ja tasaisena. Kun 12 pelurilla oli pelattu kaikki määrätyt 11 peliä, olivat Anssi Tikkanen, Jussi Leinonen ja Ilkka Virjo jaetulla ykkössijalla. Höntsy-yrittäjä Ilkka ei pokaalitaistoon osallistu, joten mestaruus ratkottiin vielä vihonviimeisellä ratkopelillä Jussin ja Anssin joukkueiden välillä, ja Anssin joukkue vei voiton.

Semi-finaalissa taisto oli myös erittäin tiukkaa, mutta 13. pelissä Pasi Hätösen joukkue otti tylyn kolmen pisteen voiton ja näin voittopokaali lähti Pasin matkaan. Semi-sarjasta löytyi myös tämänkertaisen turnauksen parhaiten sijoittunut nainen, Riina Lempiälä. Harraste-alkulohkoista lähteneistä pelaajista parhaiten sijoittui Semi-sarjan kakkoseksi noussut Marko Haavisto.

Harrastefinaalista muodostui ehkä hieman tavallista erikoisempi näytös, sillä lohkon voitto oli kahden, aiemmin mainitusta kuolemanlohkosta harrastesarjaan pudonneen, pelurin kauppa. Kovalla iskupommillaan kauhua kylvänyt Ali Nazari vei lopulta tämän finaalin nimiinsä Kasperi Kuulasmaan nenän edestä.  Harraste-alkulohkoista lähteneistä paras oli lohkon kolmanneksi sijoittunut Pertti Lehtiö.

Rentosarja käynnissä, sarjan voittaja Tuuli Janhunen laittaa passia liikenteeseen.

Rentosarjan finaalissa nähtiin Höntsy-vetäjien kokoontumisajot, kun niin Ilpo, Peksi kuin Kallekin päätyivät tähän sarjaan. Pokaalia ei heille kuitenkaan tullut kotiin viemisiksi, sillä kahden viimeisen erän kolmen pisteen voiton turvin sen nappasi mukaansa Tuuli Janhunen.

Kokonaisuutena turnaus sujui hyvin ja Kuljun koulu oli pelipaikkana jälleen aivan erinomainen. Pienenä miinuksena kirjataan aikataulun venähtäminen, kun viimeinen kilpasarjan ratkopeli päättyi vasta noin 16.45-50 paikkeilla. Seuraavaan taulukkoturnaukseen otetaan tästä opiksi, ja tehdään niin, että alkusarjan pelit pelataan hieman lyhyempinä – ja aikataulun salliessa pidennetään pelejä puolessa välissä. Tähän toki vaikuttaa myös kunkin turnauksen pelaajamäärä. Mikäli joukkueturnaukseen tulee tosi paljon pelaajia, on siinä helppo eriyttää niin, että sarjat pelaavat osittain eri aikaan.

Kiitos kaikille hienosta turnauksesta! Katso myös Vuoden Iskuri -kisan tilanne & kommentit alempaa. Perinteiseen tapaan julkaisemme tulokset tässä kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja oma tarkka sijoitus tai pistemäärä kiinnostaa, tiedustele sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi.

Lentisturnauksen kilpasarjan kärki:

1.Anssi Tikkanen
2.Jussi Leinonen
2.Ilkka Virjo
4.Jussi Kuoppala
5.Juuso Fagerlund
6.Tommi Leskelä
6.Mikko Koskinen
8.Mitja Ohtola
8.Jone Virtanen
10.Juhani Luhti
10.Juho Markkula

Vuoden Iskuri -kisan tilanne

Iskuri-kilpailu kattaa siis kaikki vuoden taulukkoturnaukset, joista tämä oli kolmas. Kisa huipentuu 30.11. neljänteen osakilpailuun. Jokaisesta kisasta on jaossa pisteitä niin, että turnauksen voittaja kuittaa 100 pistettä ja muut sitten vähemmän.

Semi-sarjassa kova pommi lähdössä.

Ennen tätä turnausta kisaa johti selvästi Teemu Rämö, mutta kun hän ei päässyt osallistumaan tähän kolmanteen turnaukseen, oli muiden paikka iskeä. Tilaisuuteen tarttui vahvasti Anssi Tikkanen, joka repäisi yli 30 pisteen kaulan lähimpiinkin kilpakumppaneihinsa. Jäljellä on siis enää yksi osakilpailu. Mikäli Anssi pääsee osallistumaan siihen, on kerroin hänen mestaruudelleen varsin alhainen. Tuolloinkaan Anssin tavoittaminen ei ole muille täysin mahdotonta, mutta edellyttää kuitenkin sitä, että hän ei pääse mukaan ylimpään finaaliin (kilpasarja). Sinne pääsemällä Anssi käytännössä varmistaisi Iskuri-voittonsa jo turnauksen puolivälissä, sillä kilpafinaalissa voittajan ja viimeisen välinen piste-ero ei ole riittävän suuri Anssin tavoittamiseen.

Kärjen osalta Pasi Hätösen päivä näytti hetken synkältä hänen jouduttuaan kilpasarjan sijaan semisarjan finaaliin, mutta tuon finaalin voitto toi tarvittavat lisäpisteet, ja hän pysyi vielä mukana jopa voittotaistelussa.

Tämänvuotisessa kisassa korostuu tasainen suorittaminen ja kaikkiin osakilpailuihin osallistuminen. Vasta sijalta kuusi löytyy pelaajia, jotka ovat jättäneet yhden osakilpailun väliin, ja silloinkin tuolle sijalle pääseminen on vaatinut yhden voiton ja yhden kakkossijan. Anssin vauhti on ollut huimaa, sillä jaossa olleista 300 pisteestä hän on kerännyt 270. Tasaisena vauhtina tämä vastaa sitä, että olisi ollut hopealla kaikissa kolmessa turnauksessa.

Urheilussa voi tapahtua ihmeellisiä asioita, mutta nyt on jo varmaa, että Iskuri-valtikka siirtyy tänä vuonna uuteen osoitteeseen. Hallitseva Iskuri-tuplamestari 2017 & 2018, Minna Salmi, on tänä vuonna valitettavasti kärsinyt loukkaantumisista, joutunut jättämään yhden turnauksen väliin ja on kerännyt kahdesta turnauksesta 145 pistettä. Näin ollen varmaa on, että 30.11. Vuoden Iskuri -titteli menee välillä jollekulle muulle. Varsin todennäköistä on myös, että titteli menee kokonaan uudelle henkilölle, sillä myös vuoden 2016 Iskuri Teemu Rämö on tavoittamattoman tuntuiset 80 pistettä Anssia jäljessä.

1.Anssi Tikkanen270
2.Ilkka Virjo239
3.Pasi Hätönen236
4.Vili Keinänen220
5.Mikko Lahtinen198
6.Teemu Rämö190
6.Jussi Leinonen190
8.Ilpo Virkki183
9.Teppei Morimoto168
10.Jari Rämö164
11.Minna Veikkola160
12.Jarkko Leivo157
13.Janne Pellikainen153
14.Mitja Ohtola151