Matkailu avartaa – katso kadehdittava futishäkki

Matkailu on mukavaa. Uusiin paikkoihin ja erilaisuuteen voi suhtautua monella tavalla. Itselleni käy useimmiten niin, että melkein joka paikasta löytää jotakin kadehdittavaa. Kuten nyt vaikka tämä parvekkeeltamme näkyvä albanialainen futishäkki.

Saavuimme Albaniaan Korfulta Kreikasta ja hurautimme bussilla lähistölle Ksamilin rantalomakohteeseen. Englantia täällä ei juuri puhuta, mutta ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia. Joka puolella rakennetaan. Muodissa näyttää olevan se, että keskeneräiset rakennukset otetaan käyttöön ja jatketaan rakentamista sitten toisella kertaa. Melkein joka talosta pilkistää betoniraudoitus kohti taivasta, odottelemassa sitä että jatketaan vielä yksi kerros edellisten päälle. Jännästi voidaan ottaa käyttöön talosta yläkerta ennen kuin alakerta on valmis. Harmaaseen on varmasti kyllästytty Hoxhan aikana, sillä talot ovat erittäin värikkäitä. Laitetaan tänne perään aiheesta pari kuvaa.

Kadehdittavaa löytyi heti hotellimme parvekkeelta. Vieressä on aivan sikahieno ulkofutsal-kenttä. Tuollaisen kun saisi Tampereelle Höntsyn käyttöön! (Tietysti Tampere on vähän erikokoinen paikka, joten näitä pitäisi olla aika monta). Ihana näköinen alusta, viralliset futsal-rajat ja maali, kokonaan häkitetty (myös päällä on verkko niin ettei palloa voi potkaista hukkaan) – ja valonheittimet! ”I’ve always wanted to play in a place with floodlights (and a tea bar)”, kuten Nick Hornbyn hienossa Hornankattila-kirjassa todetaan… Tässä parit kuvat ja videonpätkä paikallisista iltahöntsyistä:

1

2
Ja sitten pari edustavaa talokuvaa:
3

4