Mikä on höntsyssä parasta?

Höntsy on kutakuinkin parasta mitä ylipäätään voi tehdä. Mutta mikä siinä on kaikkein parasta? Tässä ehdokkaita:

– Höntsy tarjoaa hyvän kunnon kaupan päälle. Pääasiahan on peli, eikä siellä juosta turhaan. Ei mitään monotonista askelten laskemista ja huomion kiinnittymistä siihen, miten paljon oikeaan kylkeen pistää – vaan iloista ryntäilyä pallon ja tilanteiden perässä. Kuntoilu tulee oheistuotteena. Ajattele: ei tarvitse nähdä sen kummemmin vaivaa – tehdään vain jotakin kivaa, ja kunto kohenee.

– Missä muualla aikuinen pääsee ihan estottomasti leikkimään? (Joo joo, mutta tarkoitankin siis makuukamaritouhujen ulkopuolella). Toiminnan ytimessä on peli ja leikki. Mikä parasta, koska höntsy on terveellistä kuntoliikuntaa (ks. kohta 1), se on kirkkaankin päivänvalon kestävää touhua. Vaikea on kieltää keneltäkään mahdollisuutta kunnostaan huolehtimiseen. Vertaapa kuinka helppoa olisi kiireisestä perhe-elämästä saada lupa lähteä leijanlennättäjien tai roolipelaajien kokoontumiseen.

– Flow-tila. Se upea tunne, kun oma itse unohtuu ja on vain peli. Aivan harrastuksen alussa tähän tilaan pääsy voi hieman tökkiä. Helposti ajattelee sitä, että nyt varmaan näytän hassulta kun tässä huohotan, ja mitähän nuo muutkin ajattelevat jos mokaan. Tämä on kuitenkin ohimenevää. Palkinto on suuri, kun peli vie mennessään, eikä enää tulisi mieleenkään ajatella, että miltähän tämä nyt näyttää.

– Onnistumisen elämykset, joita pallopeli tarjoaa kaikilla tasoilla ihan kaikille.

– Toveruus, vanhojen kaverien kanssa yhdessä tekeminen ja uusien ihmisten tapaaminen. Kuka tietää kenet voit kohdata pallokentällä? Ainakin voit löytää ”tutkaparisi”, jonka kanssa jostain syystä ajattelette pelistä täysin samalla tavoin, ja tiedätte näkemättäkin missä toinen milloinkin on.

– Ryhmädynamiikka: satunnaisin jaoin pelattava pallopeli on loistava kenttäkoe siitä, miten joukosta yksilöitä syntyy joukkue. Joukkuehan on todellakin enemmän kuin osiensa summa, ja kun ryhmädynamiikka osuu kohdalleen, jokainen osanenkin on hetken ajan parempi pelaaja kuin olisi ikinä kuvitellut.

– Henki vastaan liha: hyvästä kunnosta on toki hyötyä, mutta pallopelissä peliäly voi päihittää kunnon mennen tullen – ja tahto on kaikki kaikessa.

Ja niin edelleen – mikä on oma suosikkisi? Mitä listasta puuttuu?