Päivityksiä ohjelmaan & pro-lentiksen uusi varauskäytäntö

Hiihtolomaviikon jälkeen viikko-ohjelmaamme tulee muutama muutos. Linnainmaalle tulee sunnuntain oheen toinen sählyvuoro keskiviikkoiltaan ja toinen futsalin ”evakkovuoroista” Raholassa siirtyy pelattavaksi jo klo 18. Myös keskiviikon Hervannan lentis aikaistuu ja saa paremman salin. Sunnuntain pro-lentikseen tulee 25.3. alkaen uudenlainen paikkavarauskäytäntö. 

Muutosten myötä uskon, että tarjonta vastaa näiden vuorojen osalta selvästi paremmin kysyntään. Tällä tavalla vuorot muuttuvat ensi viikosta alkaen:

Futsalit torstaisin jo klo 18, vaikka evakossa ollaankin.

Sähly/säbä: Keskiviikon Etelä-Hervannan vuoro jää pois, tilalle tulee uusi vuoro Linnainmaan koulun uuteen liikuntasaliin keskiviikkoisin 19.30-21.00. Muutto parempaan saliin siis kyseessä, ja myös maantieteellisesti voimme näin palvella laajempaa aluetta. Raholan vuoroista torstain salibandy jää toistaiseksi pois ohjelmasta. Kävijämääristä riippuen on mahdollista, että se palaa pääsiäisen jälkeen ohjelmaan – edellyttäen, että vaikuttaa siltä että viidennelle Raholan-vuorolle viikon aikana on kysyntää.

Futsal: Tulevana tiistaina 6.3. pelataan vielä Sammon lukiolla 20.00-21.30. Tämän jälkeen alkaa yo-kirjoitusevakko joka päättyy vasta pääsiäisen jälkeen ti 3.4. Torstaista 8.3. alkaen arki-iltojen futsalit pelataan pääsiäiseen asti Raholassa, tiistaisin klo 21-22 ja torstaisin klo 18-19. (Evakko on toki ollut tiedossa jo pitkään, nyt tapahtui se muutos, että torstain futsal-vuoro pelataan ”prime time” -aikaan eikä vasta klo 21).

Lentopallo: Keskiviikon perus/helppo-lentis aikaistuu ja pelataan jatkossa 18.30-20.00 Etelä-Hervannan isossa salissa. Aikaisempi aika, parempi sali!

Katso koko viikko-ohjelma täältä. 

Lentopallon pro-vuoroille oma Hobbydeed-ryhmä

Lentopallo on peli, jossa pelaajien tasolla on harvinaisen paljon merkitystä pelikokemuksen kannalta. Höntsylentopallon keskimääräinen taso on vuosi vuodelta noussut. Samalla olemme panostaneet paljon esim. tasoryhmien, ”helppo”-vuoron, vinkkikertojen ja erilaisten kurssien muodossa siihen, että meillä olisi edelleen mahdollista aloittaa lentisharrastus kutakuinkin nollasta, vaikka monilla vuoroilla peli aloittelijan näkökulmasta onkin hyvin kovatasoista.

Tasoryhmien tavoitteena on samalla ollut tarjota myös kovemmille pelaajille riittävän haastavaa ja sopivan tasoista peliä. Aika ajoin on kuulunut rutinaa siitä, että tämä tavoite ei toteudu riittävän hyvin. Nyt kokeillaan tähän asiaan ja samalla pro-lentiksen tason hienoiseksi nostamiseksi uutta peliliikettä:

Mika paukuttaa Jarin sopivasta takapassista. Tämäkin pallo nousee kuitenkin vielä kilpasarjassa peliin.Pro-lentiksen varaukset tehdään jatkossa (25.3. alkaen) omassa Hobbydeed-ryhmässään. Ryhmän nimi on ”Höntsy Oy Pro-lentikset” ja siihen voi kuka tahansa käydä laittamassa liittymispyynnön. Pyyntöjä käsittelemään on koottu pienimuotoinen raati johon kuuluu muutama Höntsyn vetäjä ja pro-vuoron vakipeluri. Raadissa pyrimme asettamaan pro-vuorojen riman sopivalle korkeudelle, jotta vuorolle toisaalta saadaan riittävän kovatasoista peliä, toisaalta sinne saadan riittävästi pelaajia. Tarkoituksena on tietysti myös avoimin mielin, reilusti ja tasapuolisesti arvioida ”riman” läheisyydessä olevat pelaajat: kuka pääsee mukaan ja kuka (toistaiseksi) ei. Mikäli hyly osuu kohdalle, voi liittymispyynnön esim. puoli vuotta myöhemmin uusia, jos tuntuu siltä että on mennyt pelaajana selkeästi eteenpäin.

Tiedostamme, että järjestely on osastoa kyseenalainen; Höntsyn perusajatuksenahan on nimenomaan poistaa kaikenlaisia rimoja ja kynnyksiä eikä suinkaan rakentaa niitä. Toisaalta, mikäli halutaan höntsäillä myös kovatasoista lentistä, ei vuoro voi olla avoin ”kaikille”, vaan ainoastaan kaikille tietyn tasoisille pelaajille. Raadin tavoitteena on arvioida nimenomaan tasoa, tsemppiä, positiivisuutta, suoritusvarmuutta, ja pyrkiä mahdollisimman hyvin välttämään kaikenlaista pärstäkerroin-arviointia. Kriteereitä, joiden perusteella pelaajia arvioidaan voi tsekkailla tältä sivulta, muistetaan samalla että tarkoitus on hieman nostaa tasoa nykyisestä.

Tällaisen valikoinnin vastustajille huomautan, että nykyisellään pro-vuoro edustaa 1/9 Höntsyn lentisvuoroista. Mikäli tämä järjestely toimii tosi hyvin ja lisää pro-porukan intoa ja jopa määrää, on tavoitteena se, että voitaisiin jossain vaiheessa ottaa ohjelmaan pro-vuoro myös jollekin arki-illalle. Valtaosa vuoroista tulee kuitenkin pysymään tämän järjestelyn ulkopuolella.

Huom. uuden ryhmän liittymispyyntöjä aletaan käsittelemään pikku hiljaa, eli älä hermostu jos et heti pääse sisään. Kuten sanottu, ensimmäinen tätä kautta varattava pro-vuoro pelataan 25.3. – sitä ennen on vielä kolme sunnuntaita, joihin varaukset normaalisti Höntsyn yleisen hobbydeed-tilin kautta.