Raporttia & tulokset lentisturnauksesta

Lauantaina 7.3. pelattiin Höntsyn neljäs vuosittainen sisälentisturnaus ja polkaistiin samalla käyntiin tämän vuoden Grand Slam -kiertue. 48 pelurin voimin isketyssä turnauksessa saatiin viimein vaihtelua voittajaosastolle, kun kaksi edellistä turnausta voittanut Aki Björksten taipui neljänneksi. Selkeäksi voittajaksi nousi Toni Luhti.

Luottomme Antti Lehtisen laatimiin taulukoihin oli niin kova, että turnauksen formaattia muokattiin niiden pohjalta hieman. Tasan 11 pelin kohdalla taulukossa on tilanne, jossa kaikki lohkon 12 pelaajaa ovat olleet toistensa kanssa samalla puolella viisi kertaa. Tämän vuoksi pelimäärä sekä alkusarjoissa että finaaleissa oli juurikin 11, eli pelimäärää pienennettiin viime vuodesta. Samalla erien pituutta kasvatettiin 15 pisteeseen.

Tästä torjunnasta ei tulla läpi, oikealla torjumassa turnausvoittaja Toni Luhti
Tästä torjunnasta ei tulla läpi, oikealla torjumassa turnausvoittaja Toni Luhti

Ratkaisu sai pääosin hyvää palautetta, sillä pidempien erien pelaaminen koettiin mielekkäämmäksi. Vaikka tuurin vaikutusta ei pysty täysin eliminoimaan, saattoi finaalipelejä katsellessa todeta, että keskimäärin pelurit olivat päätyneet ihan oikeaan seuraan. Hyvää peliä nähtiin joka sarjassa, tsekkaile vaikkapa näitä Ilpo Virkin linkittämiä videoita rentosarjasta ja kilpasarjasta.

Pidemmät erät hieman pääsivät yllättämään järjestäjät, sillä peliaikaa per piste kului selvästi aiempaa enemmän. Pidemmässä erässä ehkä syntyy enemmän ”vääntöä” voitosta – tai sitten pelaajien taso vain jatkuvasti nousee, ja pallot sitä kautta kestävät kauemmin. Hieman hektiseksi homma meni, mutta saatiin kuitenkin vietyä kunnialla loppuun asti salivarauksen puitteissa. Ennen palkintojenjakoa synttärijuhliaan valmistelemaan livahtanut Pasi Hätönen ei tämän vuoksi päässyt pokkaamaan saamaansa Höntsyhenki-kunniapalkintoa nro IX suuren yleisön edessä, vaan joutui tyytymään delegaation iltajuhlissa pitämään puheeseen.

Kilpasarjassa voittaja erottui lopulta selvästi peräti viiden pisteen erolla seuraaviin. Isoimman pokaalin pokannut Toni Luhti oli vain kahdessa pelissä tappion kärsineellä puolella. Jaetulle kakkossijalle tuli kaksikko Teemu Rämö – Tero Keinänen, joista molemmat saivat maistaa tappion karvasta kalkkia neljässä pelissä. Tero nousi kakkossijasta huolimatta Grand Slamin kärkeen, sillä raati valitsi hänet turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (pysti odottaa!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aki pommittaa Juhanin passista, mutta niin vain tämäkin nostetaan peliin.

Harrastesarjassa saatiin jännittää viimeisen pelin viimeisille palloille asti, kun Joona Ryödi ja Veera Farin kamppailivat voitosta. Viimeiseen peliin lähdettäessä Veera johti yhdellä pisteellä. Jatkopalloille asti mentiin, joten mikäli peli olisi päättynyt toisin, olisi jouduttu uusintaotteluun. Veeran joukkue kuitenkin oli jatkoilla parempi ja näin hän nappasi kahden pisteen erolla nimiinsä sekä harrastesarjan voiton että turnauksen parhaiten sijoittuneen naisen pokaalin.

Rentosarja pelattiin kahdessa lohkossa, ja sääntöhän oli, että voittaja on eniten pisteitä kerännyt peluri. A-lohkossa ei selkeää voittajaa löytynyt, vaan peräti neljä pelaajaa (Kati Sihvonen, Petri Saarikko, Kirsi Nappari, Mika Lehtinen) oli lohkon jaetulla kärkisijalla. Tämä ei kuitenkaan auttanut, kun naapurilohkossa yksi oli selvästi ylitse muiden. Sanna Kulmala oli vain yhdessä pelissä tappion kärsineellä puolella, ja nappasi näin ylivoimaisesti itselleen rentosarjan voittopokaalin.

Kiitos kaikille osallistuneille hyvähenkisistä peleistä! Kiitos myös Höntsyn vetäjille sujuvasti toimineesta turnauksesta ja tuomaroinnista. Nykyisen politiikkamme mukaisesti julkaistaan tuloslistasta täällä netissä vain kilpasarjan osuus – jos alemmaksi jääneet ovat kiinnostuneet tietämään tarkan sijoituksensa, sitä voi kysyä sähköpostilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Torjunnasta pudonnutta palloa kärppänä nostamassa Hannu.

Samalla polkaistiin käyntiin tämän vuoden Grand Slam. Kaikista vuoden aikana pelattavista taulukkoturnauksista saa pisteitä kokonaiskilpailuun. Kokonaiskisa päättyy Yösäbään, jossa jaossa on tuplapisteet. Eniten pisteitä kerännyt kruunataan Vuoden Höntsäriksi. Turnauksista ei ole tarkkaa ohjelmaa, sillä järjestämme niitä hieman sen mukaan, miten saamme ilmoittautumisia. Toisin sanoen muihinkin lajeihin asetetaan minimimäärä, jolla turnaus ylipäätään järjestetään. Seuraavana on tarkoitus potkia futsalia huhtikuussa Raholassa. Tulossa mahdollisesti myös koris-, sähly-, ulkolentis- ja jalkapalloturnaukset, sekä tietysti Yösäbä. Voi olla, että järjestämme sisälentisturnauksen myös syksyllä, kun kyseisen tapahtuman suosio on näin kova.

Grand Slamin kärkeen 60 pisteellä purähti siis Tero Keinänen, joka jaetun kakkossijan lisäksi kuittasi MVP-pokaalin. Turnausvoittaja Toni Luhti on kiertueella jaetulla toisella sijalla, Harrastesarjan ja naisten sarjan voitoista lisäpisteitä saaneella Veera Farinilla on hänelläkin 50 pistettä.

Lentisturnauksen kärki ja Grand Slam -pisteet:

SijaNimiGS-pisteet
1.Toni Luhti50
2.Teemu Rämö45
2.Tero Keinänen60
4.Aki Björksten39
5.Juhani Luhti38
6.Janne Pellikainen37
7.Mitja Ohtola36
7.Juho Siirilä36
9.Anton Lehikoinen34
9.Vili Keinänen34
11.Ilpo Virkki32
12.Tavo Toivonen31