Sählyturnauksen tuloksia

Sunnuntaina 21.4. pelattiin Höntsyn kaikille avoin sählyturnaus – nyt hieman tuloksia & voittajia. 

Pelit pelattiin kolmessa lohkossa. Alun perin tarkoitus oli pelata kaikki pelit 4 vs. 4, mutta monien viime hetkien peruutusten johdosta osassa pelejä oli enemmän tilaa ja pelattiin 3-3. Turnauksen ideana oli pelata suuri määrä lyhyitä pelejä vaihtuvilla jaoilla, jolloin jokaiselle muodostuu yksilöllinen pisterivi. Voitosta sai kaksi pistettä ja tasurista yhden – kolmen maalin voitosta tarjolla oli kolme pistettä. Niitäkin jonkin verran nähtiin, vaikka kolmen maalin voitto neljän minuutin peliin onkin kohtalaisen nopea suoritus.

Aloitus harrastefinaalissa.

Kolmesta suurin piirtein tasaveroisesta alkulohkosta siirryttiin turnauksen puolivälissä kolmeen eritasoiseen finaaliin. Lohkovoiton saavuttaneista molareista kaksi eniten pisteitä kerännyttä päätyi kilpasarjaan ja hävinneistä kaksi vähiten pisteitä saanutta rentosarjaan. Lyhyt tikku tässä jäi käteen Niko Maukoselle ja Jani Taskiselle, jotka pelasivat äärimmäisen tasaisen alkulohkon. Sen seurauksena kumpikaan ei kerännyt kilpasarjapaikkaan tarvittavia pisteitä, ja pojat joutuivat ottamaan keskimmäisessä eli harrastesarjan finaalissa uusinnan. Alkulohkossa parempi oli Jani, mutta finaalissa voiton vei viimeisessä pelissä Niko, joka näin pokkasi maalivahtien kilpailun pronssimitalin.

Tästä vähän videota sunnuntailta:

Rentofinaalissa peli oli tasaista, sillä viisi pelaajaa seitsemästä oli lopulta kahden ja kuudeskin kolmen pisteen sisällä. Kultamitalisti eli Matti Olli oli selvillä 14 ottelun jälkeen, mutta hopeamitalista jouduttiin käymään pitkä rankkaritaisto, jonka vei lopulta nimiinsä & hopeamitalin pokkasi Olli-Pekka Sävilahti. Pronssille taisteli Camilla Asp.

Harrastefinaalin kultamitalisti vie palloa, pronssimies ahdistaa.

Harrastefinaalissa kärkitaisto ei ollut aivan näin tasaista, sillä voittaja oli selvillä jo ennen viimeistä ottelua. Kimmo Lampimäki vei kultamitalin 15 pisteellä, ennen huikeat viimeiset erät pelannutta Tomi Vesolaa. Pronssia pokkasi Santeri Niemelä.

Kilpafinaalissa yksi kenttäpelaajista oli selvästi yli muiden, sillä Santeri Leskinen vei kultamitalin peräti kuuden pisteen erolla seuraavaan. Hopeaa nappasi Veli-Pekka Vesala, ja pronssimitalista jouduttiin ampumaan rankkariratkot. Rankkareiden turvin pronssin vei Mikko Jokinen. Neljänneksi jäi turnauksen Paras Höntsyhenki -pystillä palkittu Juho Liimatainen. Loput kilpasarjan sijat: 5. Jouni Kanervo, 6. Julius Huhtinen, 7. Jyri Hömmö, 8. Tomi Kivistö.

Kilpafinaalissa ratkaistiin myös maalivahtien finaalitaisto. Se ratkesi toiseksi viimeisessä erässä, jossa Jesse Branthinin joukkue onnistui nappaamaan kolmen maalin voiton. Vielä viimeisessä erässä Niko Vaittisenkin joukkue pystyi samaan, mutta se ei enää riittänyt – vaan Jesse pokkasi kulta- ja Niko hopeamitalin.

Turnausvoittaja juoksee etualalla.

Niin osallistuneilla kuin tuomareillakin oli mahtavan mukava päivä ja Sammon keskuslukio tarjosi tällaiselle pelille erinomaiset puitteet, vaikka valitettavasti lauantaipäivälle ei turnausaikaa tälle keväälle sieltä löydettykään. Säbä- tai sählyturnauksia on meiltä silloin tällöin kovasti kyselty, mutta nyt kun sellainen järjestettiin, oli ilmoittautujien määrä suurin piirtein sama kuin yksittäisellä arki-illan säbävuorolla. Tämä ei suoranaisesti innosta perinnettä jatkamaan. Toisaalta, nyt on iloisia turnauskävijöitä puskaradiota pyörittämään, mikäli päättäisimme ensi kaudella kokeilla uudestaan, joten jätetään homma mietintämyssyyn.

Turnaus eteni mukavasti aikataulussa eikä yhtään jääpussia tarvittu, joten erittäin onnistunut urheilusunnuntai saatiin. Kiitokset kaikille mukana olleille! 

Tässä jutussa on mainittu osa tuloksista lähinnä kärjen + mitalistien osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja haluat tietää täsmällisen sijoituksesi, kysele sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi.