Syksyn nörttivinkit älypuhelimiin

Jatkoa aiemmin julkaistuille kesäisille nörttivinkeille älypuhelimiin. Syksyn kunniaksi tuottavuutta lisäävä ohjelmavinkki ja parit muutkin hyvät sovellukset.

Itselläni on Android-puhelin – osa näistä sovelluksista on saatavilla Nokian ja Applenkin puhelimiin, osa ehkä ei.

Ilmainen ”kuka soittaa” -palvelu, osa 2

Kesällä vinkkasin Enidroid-ohjelmasta, jolla sai tuntemattomankin soittajan tiedot näkyville heti puhelimen soidessa. Sama palvelu kuin Fonectan Kuka soittaa, mutta ilmaiseksi (Fonectan hinta 6,90 euroa kuussa). Kesävinkkien jälkeen Fonecta, joka on ostanut Eniron, on ilmeisesti kovasti koettanut saada näitä ilmaissovelluksia lakkaamaan toimimasta, eikä Enidroidin vanhalla versiolla teekään enää mitään.

Tilalle on tullut kuitenkin vielä parempi CallerInfo, joka tekee saman asian nopeasti ja näppärästi sisältäen vielä puhelinmyyjien estolistoja. Tämä todella toimii, etkä tarvitse kuin tunnukset Eniron palveluun (hinta tekstarilla n. 25 senttiä ja voimassa ikuisesti). Huom.! kannattaa sallia tämän ohjelman ”automaattiset päivitykset”, ja jos ohjelma lakkaa toimimasta, tarkista pikapuoliin onko tullut päivitystä. Fonecta ilmeisesti tekee pieniä muutoksia aina välillä, jotta ohjelma ei toimisi, ja pian julkaistaan päivitys joka taas toimii…

Tehokas persiille potkija

CheckItOff on helpottanut kovasti omaa elämääni ja kaikenlaisten asioiden muistamista. Sovellukseen on yksinkertaista lisätä ”to do”-tehtävälistaa, asettaa erilaisia aikoja ja muistutuksia. Ja mikä ihaninta, ruksata sitten tehdyksi kun homma on tehty.

Erittäin kätevä jo ilmaisversiona. Muutaman dollarin maksulla saa varmuuskopiointimahdollisuuden sekä mahdollisuuden synkronoida listat Google taskien kanssa. Ekstrabonuksena voit lisätä listasi ”widgetinä” puhelimen aloitussivulle niin että tulet aina muistutetuksi tekemättömistä töistäsi! Mahtavaa!

Kalenterin käyttöön tehoa!

Ensinnäkin saat kummasti potkua elämään lisäämällä Höntsyn vuorot kalenteriisi. Android-puhelinta käytettäessä tämä onnistuu esim. loggaamalla tietokoneella Google calendariin, sieltä ”lisää kalenteri” ja etsi ”Oy Höntsy Ab:n vuorot” -niminen julkinen kalenteri. Muista laittaa tämä vielä näkymään puhelimesi asetuksista. Parasta tässä on se, että vuorot päivittyvät automaattisesti, eli esim. uudet ohjelmat tulevat kalenteriisi ilman eri käskyä, samoin näet heti jos joku vuoro on jostakin syystä peruutettu.

Toinen pikku sovellus joka helpottaa puhelimen oman kalenterin käyttöä on Calendar Quick Add. Asennettuasi sen voit yksinkertaisesti kirjoittaa Googlen hakukenttään tulevan tapahtumasi, esim. ”iltahöntsyt Niihamassa 24/9 16.30” ja alle ilmestyy ”add to calendar: Iltahöntsyt Niihamassa 24. syys klo 16.30”. Tätä klikkaamalla pääset suoraan lisäämään tapahtuman kalenteriin ja voit myös määritellä sille useampia muistutuksia (esim. yksi muistutus päivää ennen ja toinen tuntia ennen).

Lähipalvelut ja aikataulut

Suht äskettäin lanseerattu Tässä .fi toimii kaikissa älypuhelimissa. Se etsii erilaisia palveluita sijaintisi perusteella (tosin Androidissa sijainti määritetään verkon, ei GPS:n avulla). Täältä löytyy varsin kätevästi mm. TKL:n aikataulut ja pysäkkien sijainnit sekä lähelläsi olevat palvelut, kuten erään tasokkaan yrityksen palloiluvuorot!