Höntsyn synttärisaunailta Rajaportilla to 13.12.2018

Höntsy täyttää tänä syksynä jo kahdeksan vuotta! Virallinen synttäripäivä meni jo, mutta ei hätää – tänä vuonna tarjolla on isot pippalot yhdessä Tampereen parhaista paikoista. Rajaportin saunalla pääsee löylyyn & juhlahumuun torstaina 13.12.2018. 

Mitä ihmettä?

Koko sauna ja kahvilarakennus on varattu Höntsyn asiakkaille Höntsyn 8-vuotissynttäreitä varten. Saunaan pääsee klo 18-22, kahvilan puoli on auki 17.30 alkaen noin puoleen yöhön asti.

Ohjelmassa on perinteisten kausi-Oscareiden jako ja tietysti perinteinen tietovisa. Virallinen ohjelma palkintoineen & visoineen alkaa noin klo 19 – ajatuksena on, että saunassa ehtii käymään sitä ennen ja/tai sen jälkeen – miksei myös niiden aikana. Muuten ohjelmassa pääosin vapaata löylyttelyä,seurustelua ja hauskanpitoa.

Höntsy tarjoaa illan asiakkailleen ilman pääsymaksua.  Myös puolison tai kaverin voi tietenkin ottaa mukaan!

Muuta infoa:

Saunassa on erikseen miesten ja naisten puku- ja löylyhuoneet. Uikkareita ei siis tarvitse varata matkaan vaan pyyhe ja peseytymisvälineet riittävät (pyyhkeitä voi myös vuokrata saunalta). Löylyjen välillä on hyvä vilvoitella saunan pihalla pyyhe tai kylpytakki vaatteena.

Saunan pukuhuone ja piha ovat aluetta jossa voi nauttia omia juomia. (Huom. pesu -ja löylyhuoneeseen ei juomia saa viedä lainkaan). Kahvila ja kahvilan terassi puolestaan ovat anniskelualuetta, jonne ei saa tuoda omia juomia – eikä sieltä ostettuja alkoholijuomia myöskään saa viedä anniskelualueen ulkopuolelle.

Varaa siis halutessasi saunajuomat mukaan omasta takaa, ja toisaalta varaudu ostamaan (käteisellä/kortilla) kahvilasta ne eväät jotka haluat nauttia siellä. Myytävänä on juomien ohella myös pientä purtavaa, ja tietysti kahvilasta saa myös kahvia.

Mikä ihmeen Rajaportti?

Rajaportin sauna sijaitsee Pispalassa lähellä entistä Tampereen ja Pirkkalan (myöhemmin Pohjois-Pirkkalan) rajaa, Mäkikadun ja Pispalan Valtatien risteyksessä. Paikalle on hyvin helppo tulla myös bussilla, ja oma parkkialue löytyy saunan vierestä.

Kyseessä on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Pari vuotta sitten vietettiin ”Rajiksen” 110-vuotisjuhlia. Saunan sydämessä on kolmen kuution kokoinen kertalämmitteinen kiuas. Sama kiuas lämmittää sekä miesten että naisten puolen. Mikäli toiselta puolelta heitetään liikaa löylyä, voi toisella puolella sulkea kiukaan yläpuolella olevan luukun. Kertalämmitteinen kiuas antaa kiireettömät ja pehmeät löylyt. Saunasta voi lukea lisää Pispalan saunayhdistyksen omalta sivulta.

Sauna on normaalisti kaikille avoin maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. (Juuri tästä syystä juhlamme pidetään ”välisaunapäivänä” eli torstaina).

Höntsystä tulee tämän juhlan myötä Pispalan saunayhdistyksen virallinen yritysjäsen. Höntsy on tamperelaisuuden ydintä, ja haluamme esitellä teille höntsäreille myös toisen Tampereen helmen juhlien yhteydessä. Samalla haluamme tukea Pispalan saunayhdistyksen mahtavaa toimintaa. Uskon, että aika moni tulee tämän jälkeen saunalle vielä toistekin.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa