Joukkuelentiksen tuloksia

Viime lauantaina pelattiin Hervannassa iso Höntsyn lentisturnaus, tällä kertaa siten, että koko päivä painettiin samoilla joukkueilla. Pelit olivat tällä kertaa aivan uskomattoman tasaiset siitäkin huolimatta, että pientä elämistä jakoihin päivän aikana tuli.

Amurin Mika N torjuu

”Pieni eläminen” johtui epäonnesta, sillä yrittäjä-Ilkka teloi itsensä sairaslomalle jo ennen pelien alkua, ja pelien aikanakin jääpusseja kului oikeastaan enemmän kuin koskaan. Paikalle hälytetty Jarkko joutui lopulta pelaamaan tuuraajana kahdessa joukkueessa, eikä sekään meinannut riittää.

Silti tai juuri siksi jaot olivat sikäli harvinaisen onnistuneet, että jokaiselle joukkueelle kertyi erävoittoja päivän mittaan, ja pudotuspeleissäkin nähtiin revansseja alkusarjasta. Molemmissa sarjoissa oli siis neljä joukkuetta, jotka pelasivat ensin kaikki kaikkia vastaan 2 x 21 p erää, erävoitosta sai pisteen sarjataulukkoon. Tämän jälkeen välierissä kohtasivat ykkönen & nelonen ja kakkonen & kolmonen.

Harrastesarjassa team Amuri menestyi alkusarjassa heikosti, napaten vain yhden erävoiton pelaamissaan kuudessa erässä. Vanha hokema ”Win the right games” päti Amurin kohdalla täydellisesti. Välierässä runkosarjan voittanut Annala vei ensimmäisen erän 25-22, mutta Amuri iski nimiinsä kaksi seuraavaa erää ja eteni finaaliin. Myös toisessa välierässä nähtiin täydet kolme erää, kun Peltolammi kukisti Hervannan 2-1.

Pronssia nappasi lopulta Team Hervanta (Petri M, Johanna V, Väinö N, Helena H, Teppei M), joka joutui pelaamaan koko päivän jokeripelaajan avustuksella.

Sarjan loppuottelu oli uskomaton trilleri, jossa Peltolammi vei avauserän tyrmäävästi 25-13, Amuri puolestaan tasoitti puntit 23-25. Lopulta runkosarjassa vain yhden erän voittanut Amuri vei kuin veikin mestaruuden voittaen viimeisen erän 15-10. Tämä maistui joukkueelle:

Kultajoukkueessa pelasivat Irene K-M, Mika N (B), Marko S, Antti F, Peksi M ja Eveliina H. Karvaasti hopealle jäivät Mika N (A), Riina L, Satu K, Sami R, Lidia L ja Esko K.

Kilpasarja ei ollut aivan näin yllätyksellinen, sillä runkosarjan kaksi parasta, Hyhky & Atala, kohtasivat lopulta myös finaalissa tiukkojen välierien jälkeen.  Todella tiukkaa vääntöä nähtiin myös kaikissa kilpasarjan peleissä.

Pronssiottelu Lielahden ja Linnainmaan välillä näytti toisessa erässä jo aivan läpihuutojutulta, mutta Linnainmaa kairasi lopulta itsensä yli 10 pisteen takamatkalta erävoittoon. Kolmannessa erässä Lielahti piti kuitenkin pintansa ja vei pronssit 15-11. Pronssia pokkasivat Juho M, Niko H, Toni L, Matti H ja Mikko K sekä aiemmin pelistä pois pudonnut Olli M.

Kuvassa on vauhtia kuten pelissäkin, Janne lähdössä hyökkäämään finaalissa.

Finaalissa nähtiin erittäin hyvätasoista ja tiukkaa peliä. Kolmannessakin erässä päädyttiin lopulta jatkopalloille. Hyhkyllä oli kaksi ottelupalloa, joista jälkimmäisestä syntyi kovasti parranpärinää, kun piste tuomittiin vastustajalle rajarikosta syötössä. Pärisijöiden mukaan syöttörajasta ei olisi missään vaiheessa turnausta sovittu. Tuomio meni kyllä täysin oikein. Syöttäjä astui selvästi viivan päälle – ja jos joku nyt ei ollutkaan päivän rajatulkinnasta erikseen kuullut, niin kaikki kilpasarjan pudotuspeleissä  kuitenkin noudattivat (muita rajarikkoja ei nähty), ja tässäkin tapauksessa syöttäjä näyttää rikkovan rajan vahingossa. Voidaan vedota myös yleiseen lentopalloelämänkokemukseen, jonka mukaan juuri tuo musta viiva on aina syöttörajana pelattaessa tämäntyyppisissä saleissa.

Syöttövirhe tuli joka tapauksessa pahaan paikkaan, vaikkei peliä ratkaissutkaan. Hyhkyn keskittyminen ehkä hieman herpaantui, ja Atala pääsi iskemään. Se nappasi itselleen ensin ottelupallon ja lopulta Mitja pääsi syöttämään joukkueelleen kultamitalit lukemin 17-15.

Kilpasarjan kultaa pokkasi siis Atala, jossa pelasivat Hannu-Heikki T, Veera F, Teemu R, Tero K, Mitja O ja Lauri H. Hopeajoukkueessa pelasivat Minna S, Reima N, Jussi K, Janne P, Juha P (välierän puolivälistä alkaen hänen tilallaan Jarkko L) sekä Antti L.

Kiitos kaikille tiukasta ja hyvähenkisestä turnauksesta! Erityiskiitos niille vetäjillemme, jotka joutuivat viemään tapahtumaa eteenpäin ilman meikäläistä rikottuani itseni jo ennen kuin päivä ehti kunnolla edes alkaa.

Tämän vuoden viimeinen Höntsy-turnaus pelataan taulukkopelinä, ja se on samalla Vuoden Iskuri -kisan viimeinen osakilpailu. Loppuvuoden viikonloppuina on palloilusaleissa paljon ruuhkaa, ja siksi turnaus on siirtynyt pelattavaksi vasta joulun välipäivinä. Kinkkua pääsee sulattelemaan lentopallon merkeissä Kaukajärven vapaa-aikatalolla sunnuntaina 30.12., tuttuun tapaan noin klo 10-16 välisenä aikana. Ilmoittautuminen avataan hieman lähempänä tapahtumaa – tervetuloa mukaan!