Taaperohöntsy

staffTaaperohöntsyt on tältä erää höntsätty. Syksyllä 2015 ei oikein tämä toiminta sopinut vetäjien aikatauluun enää…

 

Taaperokerho kokoontui viikoittain Nääshallissa (Särkänniemen lähellä, Tiitiäisen satupuiston alapuolella). Kevätkaudella ajankohtana on tiistai klo 10-11.  Mikä juttu tämä on, mitä se maksaa ja miten sinne pääsee?

Kerho on tarkoitettu kaikille – tytöille ja pojille, äideille ja isille (tai isoäideille ja -isille). Sisältönä on omaehtoista höntsyilyä ja puuhailua. Tarjolla on erinomaisesti taaperoliikuntaan sopiva tila sekä sekalaisia liikuntaa inspiroivia välineitä, kuten pehmopalloja, isompia jumppapalloja, minisählymailoja ja -palloja ja sählymaalit (omia varusteita saa tietysti myös ottaa mukaan). Budo 3 -sali on mukavan kokoinen, yhdellä katseella nähtävissä ja oven saa kiinni. Lattiassa on ihanan pehmeä tatami. Taaperot uskaltaa päästää tatamille myös keskenään pyörimään.

Taaperokerhon vetäjinä toimivat Ilkka (s. -76) ja Voitto (s. -12).

Järkevä ikähaitari osallistuville lapsille on suurin piirtein kävelemään oppineista noin 3-vuotiaisiin. Kuten kellonajasta keskellä arkipäivää voi päätellä, odotamme paikalle pääasiassa taaperoita kotiäitiensä ja -isiensä kanssa. Ajankohta on toki passeli myös vaikkapa lounastauolla piipahtaa taaperon kanssa leikkimässä.

Taaperohöntsyissä ei ole pakko olla mukana koko aikaa- tai ainakaan olla koko aikaa aktiivinen, vaan sinne voi tulla käymään itselle sopivaksi pätkäksi.

Osallistujat voivat myös pitää vaikkapa lounastauon Nääshallilla.  Omien ruokien lämmitysmahdollisuus on kerhon omalla mikroaaltouunilla.

Nääshallissa on myös kahvio, josta saa kahvia ja evästä. Kahviosta on kerhosaliin kuitenkin jonkin verran matkaa, joten jos haluat siemaista kahvit taaperoiden touhuilun lomassa niin voi olla hyvä idea tuoda omat. Huom. eväitä ei saa viedä tatamille! On tärkeää, että kerhomme pitää tatamin hyvässä kunnossa, niin saamme jatkossakin käyttää salia. Salin reunoilla on tilaa tatamin ulkopuolellakin, ja lounastauolle voi poiketa myös salin ulkopuolelle.

Kerho ei siis ole temppukoulu tms. eikä muutenkaan ohjattua ryhmäliikuntaa. Jokainen aikuinen on omasta taaperostaan vastuussa. Vetäjät pyrkivät keksimään kaikenlaista puuhaa, mutta siihen osallistuminen on jokaisen oma valinta. On täysin sallittua puuhailla omiaan.

Huom. lastenrattaat tulee parkkeerata jo ennen ala-aulaa. Saliin ei saa tulla ulkojalkineilla eikä likaisilla jalkineilla, vaan kerhossa ollaan paljain jaloin, sukkasiltaan tai puhtaat sisäkengät jalassa. Vaatteissa ei saisi olla mitään sellaista, mikä voi rikkoa tatamin pinnan (kuten vetoketjuja reisissä tai punteissa).

Katso myös Nääshallin sivu, sieltä löydät tuttuun tapaan tiedot busseista ja parkkipaikoista sekä ohjeet mihin voit parkkeerata lastenrattaat!

Hinnat ja kevätkauden ilmoittautuminen

Myös taaperoille on eka kerta Höntsyssä ilmainen.

Tämä lasketaan taaperon mukaan, eli aluksi ilmaiskerta kaikille, vaikka aikuinen olisi Höntsyn veteraani. Toisaalta jatkossa taaperosta menee maksu vaikka hänen mukanaan tulisi eri aikuinen.

Eka kerran jälkeen hinnat seuraavasti:

Kertalippu erikseen ostettuna (yksi aikuinen ja yksi taapero) 7 €.

Saman perheen toinen taapero 3 €.

Koko kevätkausi (20 kertaa) yhteishintaan 80 €. Kevätkausi laskutetaan kevään mittaan osissa sähköpostin liitteenä tulevalla laskulla. Saman perheen toinen taapero maksaa keväästä 40 €. Kesken kevään tilattuna koko loppukauden hinta suhteutetaan jäljellä olevaan aikaan.

Koko kevätkauden voit tilata alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Kertalippulaisten ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan voi tulla suoraan paikalle. (Jos jossakin vaiheessa väkeä alkaa olla tungokseksi asti, mietitää muista höntsyistä tuttua ilmoittautumiskäytäntöä.)

Taaperohöntsyn kevätkauden ilmoittautumislomake.